وی با اشاره به اینكه «در سال گذشته 45 میلیون مترمكعب گاز در روز به تولید كشور اضافه شده است»، گفت: در حال حاضر توان تولید را به 285 میلیون مترمكعب در روز رسیده است.
به گفته سوری، در سال جاری برداشت از میدان پارس جنوبی در فازهای 12 ، 17 و 18 محقق خواهد شد، بطوری كه در فاز 12 روزانه 25 میلیون مترمكعب گاز استحصال میشود.
وی در مورد واكنش این شركت در برابر پیمانكاران كمكار گفت: در مرحله نخست تلاش میشود با بر طرف كردن نقاط ضعف پیمانكاران، مشكلات این بخش را رفع كنیم؛ اما در آخرین گام آنها را خلع ید می كنیم.
وی تأكید كرد: در سال جاری سه پیمانكار در گروه دوم و سوم بركنار شدند و پیمانكاران دیگری جایگزین آنها شدند.
سوری ادامه داد: بر اساس برنامههای این شركت به ازای تسریع عملكرد پیمانكاران 50 میلیارد تومان در هر ماه تشویق و به ازای تأخیر نیز 50 میلیارد تومان در هر ماه جریمه میشوند.
وی همچنین در مورد تولید گاز هلیوم در میدان پارس جنوبی گفت: تولید گاز هلیوم به روشهای مختلف امكانپذیر است كه هماكنون فاز اول مطالعات این بخش تكمیل شده و فاز دوم نیز آغاز شده است.
مدیرعامل شركت نفت و گاز پارس جنوبی ادامه داد: در نظر داریم دو یا سه شركت این مطالعات را انجام بدهند و بعد از نتیجهگیری، طراحی واحدها و كارخانجات در دستور كار قرار میگیرد.
وی با اشاره به ادامه فعالیتهای اجرایی در فازهای 12 ، 15 و 16 ، 17 و 18 ، 22 و 23 و 24 و 13 در قالب طرحهای مهر ماندگار افزود: در این بین فازهای 12 و 15 و 16 در اولویت قرار دارد و امسال در مدار تولید قرار میگیرد و فاز 17 و 18 در سال جاری به بهرهبرداری می رسد.
وی اظهار داشت: تا نیمه اول سال آینده تولید گاز كشور را 100 میلیون مترمكعب در روز افزایش خواهیم داد.
سوری در خصوص توسعه لایه نفتی پارس جنوبی گفت: لایه نفتی پارس جنوبی شامل دو بخش است كه ناحیه الف 1، ب ، ج و همچنین ناحیه آ 2 از بخشهای آن محسوب میشود.
وی ادامه داد: به دنبال رهنمودهای رهبری در خصوص لایه نفتی پارس جنوبی یك دكل در منطقه مستقر شده و هفت كیلومتر حفاری در برنامه كاری این لایه نفتی قرار گرفته كه بر اساس تعهد پیمانكار حفاری در این لایه تا فروردین ماه سال آینده تكمیل میشود و در دوران دولت دهم تولید نفت خام از لایه نفتی پارس جنوبی آغاز خواهد شد.
به گفته سوری، تا دو ماه آینده سكوی لایه نفتی آماده میشود و شناور پالایشگاهی و ذخیرهسازی در مرحله بعدی تأمین خواهد شد.
وی ادامه داد: در بخش الف 1 ، ب و ج یك دكل مستقر شده و حفاری با ورود به مخزن از 1300 متر عبور كرده است.
سوری اظهار داشت: با حفاری در بخش مشترك لایه نفتی دو چاه توصیفی و توسعهای حفر میشود كه برای نخستین بار قرار است دو حفاری افقی به طول شش كیلومتر انجام شود و تولیدی پایدار از لایه نفتی پارس جنوبی بدست آید.
وی در مورد تخمین نفت درجای لایه نفتی پارس جنوبی گفت: پیش از این نفت درجای این لایه نفتی دو میلیارد بشكه تخمین زده شده بود و اكنون بر اساس آخرین اطلاعات این مقدار به حجم نفت درجای لایه نفتی پارس جنوبی 20 میلیارد بشكه پیشبینی میشود.