کد خبر: ۱۳۵۶۵
تعداد بازدید: ۷۲
تاریخ انتشار: ۲۹ تير ۱۳۹۱ - ۰۸:۰۰

سکوت دنیامالی شکست

احمد دنیامالی، رییس برکنارشده فدراسیون قایقرانی ایران، پیشنهاد همراهی کاروان اعزامی ایران برای حضور در المپیک 2012 را رد کرد.

فدراسیون جهانی قایقرانی برکناری ناگهانی دنیامالی از سوی وزارت ورزش را دخالت دولت در ورزش تلقی کرده و به همین دلیل خطر تعلیق این فدراسیون در آستانه المپیک کاملا جدی است.

محمد عباسی، وزیر ورزش، برای برطرف شدن این مشکل جلسه را با دنیامالی برگزار کرد و روز گذشته نیز برای رهایی از تعلیق و کمک به قایقرانان مسؤولان کمیته ملی المپیک نیز جلسه‌ای را با وی برگزار کردند.

در پایان جلسه اعلام شد که دنیامالی می‌تواند با عنوان «همراه» قایقرانان را در المپیک 2012 همراهی کند.

دنیا مالی پس از ارزیابی‌های نهایی، این پیشنهاد را نوعی توهین دانست و به خبرگزاری فارس اعلام کرد که هرگز حاضر نیست بعنوان همراه به المپیک 2012 لندن برود.

رئیس پیشین فدراسیون قایقرانی گفت: انتخابم بعنوان «همراه» توهین بزرگی است و نشان می‌دهد آقایان به دنبال حل موضوع نیستند.
 
دنیامالی در خصوص ماحصل جلسه‌اش با وزیر ورزش گفت: جلسه در فضای دوستانه‌ای برگزار شد. استنباط من از این جلسه این بود که وزیر می‌خواهد مسائل را جمع کرده و به سمت حل مشکلات برود که من هم اعلام آمادگی کردم.

وی با بیان اینکه «حدود 50 روز است مصاحبه‌ای انجام نداده‌ام تا فضا پرتنش نشود»، ادامه داد: علیرغم اینکه دوستان در این مدت تریبون‌های مختلفی داشتند و صحبت‌های زیادی را انجام دادند؛ اما نوع رفتار و برخوردشان به نوعی اتلاف زمان است و فکر می‌کنند که با اتلاف زمان کارها حل می‌شود.

دنیامالی تأکید کرد: نگرانی بزرگ من در مورد کاروان ورزش، به خصوص برای فدراسیون‌هایی است که روی آن‌ها بحث وجود دارد. امیدوارم در محل بازی‌ها مشکلاتی برای ایران به وجود نیاید و تهدیدات جدی گرفته شود.

وی با اشاره به اینکه «تا به حال بیش از 25 مکاتبه از سوی کمیته بین‏المللی المپیک و فدراسیون‌های قایقرانی، دوچرخه سواری، شنا و تیراندازی با کمان انجام شده و به نظر می‌رسد آقایان پروتکل‌های جهانی در خصوص ورزش و منشور المپیک را جدی نگرفته‌اند»، افزود: البته کمیته ملی المپیک از این قاعده مستثنی است و باورم این است که این کمیته سعی و تلاش خود را کرد. بنابراین لازم می‌دانم از هیأت اجرایی و دوستان مسؤول در کمیته قدردانی کنم. با این حال تلاش آنها نیز راه به جایی نبرد.

رئیس پیشین فدراسیون قایقرانی در مورد اینکه گفته می‌شود قرار است بعنوان همراه راهی المپیک شود، گفت: این توهین بزرگی است و نشان دهنده این است که آقایان به دنبال حل موضوع نیستند. من به خاطر مسؤولیتی که در فدراسیون جهانی دارم آی دی کارتم آمده و تمام شرایط رفتنم کاملا جدای کاروان ایران مهیاست اما این نوع رفتار و کارها یک نوع حالت صدقه محسوب می‌شود. بنابراین بهتر است که این بحث را نپذیرم و آقایان بروند و امیدوارم بهترین نتیجه را هم بگیرند.

دنیامالی در ادامه در خصوص اینکه در صورت عدم همراهی کاروان، با تعلیق احتمالی از وی بعنوان مقصر نام برده خواهد شد، گفت: این تعهد اخلاقی را دارم که مشکلات ورزشکاران را حل کنم و فشار لازم را می‌آورم تا این وسط ورزشکاران آسیب نبینند. سعی می‌کنم تا اگر آقایان هر برخوردی می‌کنند ما رفتار عاقلانه خود را داشته باشیم تا فضا پرتنش نشود. البته برای همین بود که علی‌رغم صحبت‌هایی که در این مدت علیه من شد به خاطر منافع ورزش و کشورم سکوت کردم. آقایان نیز در این مدت فقط فرصت سوزی کردند و الان هم با این شرایط مواجه شدیم.

وی در خصوص واکنش پرونا، رئیس فدراسیون جهانی، ادامه داد: آنها سر مواضع خود هستند. فدراسیون جهانی پروتکل و قوانین خود را دارد که بر اساس آن رفتار کرده و این قوانین دست بنده نیست. در چند سال اخیر تمام قوانین فدراسیون‌های جهانی دست‌خوش تغییرات اساسی شده است و اگر قرار باشد هر کشور بر اساس قوانین ملی و محلی خود برخورد کند، دیگر قوانین جهانی کارکردی نخواهد داشت.

دنیامالی با بیان اینکه «این قوانین یک وحدت رویه است برای کشورهایی که عضویت در فدراسیون جهانی را پذیرفته اند»، افزود:‌ این موضوع یعنی تمکین از قوانین و اگر اشکالی در قوانین ملی وجود دارد به خود ما بر می‌گردد که باید آن را اصلاح کنیم و ربطی به قوانین جهانی ندارد، ضمن اینکه منشور المپیک کاملا شفاف است و دخالت دولت را مردود می‌داند که از قدیم هم این موضوع به دوستان گفته شده است. در زمان غفوری فرد بحث رؤسای فدراسیون‌ها را به صورت انتصابی داشتیم. اما در زمان هاشمی‌طبا بحث NGO ها و انتخاب رؤسا از سوی مجامع پیش آمد و این یعنی تمکین از قوانین فدراسیون‌های جهانی.

وی گفت: از تمام نفوذی که در فدراسیون جهانی دارم استفاده می کنم تا مشکلاتی که وجود دارد را حل کنم. اگر شده تک تک با اعضای فدراسیون جهانی صحبت کرده و از آنها خواهش کرده تا مشکلی به وجود نیاید و مطمئنم  آنها به حرف من توجه کرده و امیدوارم ورزشکاران لطمه نخورند.

رئیس پیشین فدراسیون جهانی در خصوص اینکه ورزشکاران علاقه داشتند تا وی به فدراسیون بازگردد، تأکید کرد: اصلا برگشتی در کار نیست. من مشکلی برای حضور در المپیک ندارم و هر شرطی که جدای از برگشت بخواهد از طرف آقایان پیشنهاد شود قبول ندارم. البته در حال حاضر فدراسیون قایقرانی به صورت رسمی تعلیق است.

وی یادآور شد: برای من و همه مردم موضوع حضور ورزشکاران در المپیک موضوع مهمی است و به خودم اجازه نمی‌دهم با سرنوشت ورزشکاران بازی کنم.

دنیامالی ادامه داد:‌ بحث برگشت، شرط اصلی و اساسی فدراسیون جهانی است و سایر موارد قابل حل است. اگر بحث برگشت انجام شود طبیعتا سایر مسائل روی دوش من می‌افتد و سایر بحث‌ها از لحاظ قانونی حل می‌شود. من هم دیگر بیش از این نمی‌توانستم سکوت کنم.

وی درباره اقدامات کمیته ملی المپیک گفت: این موضوع به خود دوستان بر می‌گردد اما از روز اول موضع گیری هیئت اجرایی را شاهد بودیم که کار خیلی خوبی بود.

دنیامالی عنوان کرد: اگر مسؤولیت ورزش قهرمانی را به کمیته ملی المپیک سپرده و قوانین‌‌مان را اصلاح کنیم این مشکلات، مسائل و گرفتاری‌ها به حداقل خواهد رسید. بحث‌های قانونی در کشور داریم که با قوانین جهانی منطبق نیست و باید آنها را اصلاح کنیم.

وی در پایان گفت: به‏زودی در نشست خبری و در فضایی که تمام رشته‌ها باشند، تمام حرف‏هایم را خواهم زد.

ارسال نظر