به گزارش مارین نیوز، سردار علی مؤیدی امروز در نخستین نشست مقابله با مواد مخدر و پیش ساز شیمیایی از مسیر دریا، رشد تقاضای مصرف مواد مخدر در کشورهای ساحل خلیج فارس و دریای عمان و دستیابی قاچاقچیان به شیوههای جدید را از جمله عوامل ترانزیت مواد مخدر از مسیرهای قبلی به راههای دریایی دانست.
وی تصریح کرد: همه کشورها اشراف کامل بر خطرات ناشی از تولید پیش سازها دارند و ما می خواهیم تصویری واقعی از پیش سازها و خطرات آن را برای همگان ترسیم کنیم.
وی درباره نقش غربیها در افزایش تولید مواد افیونی در منطقه نیز افزود: با وجودی که آمریکا و کشورهای ناتو با هدف کاهش تولید مواد مخدر در افغانستان مستقر شده بودند؛ اما همچنان شاهد افزایش روزافزون تولید این مواد در این کشور هستیم.
مویدی اظهار داشت: از آنجا که امروز بخش زیادی از قاچاقچیان بین المللی به سمت دریا هجوم آورده اند؛ برای پیشگیری از روند افزایشی نیاز به همکاری بیشتر پلیسهای مبارزه با مواد مخدر منطقه داریم.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر با تشریح عوامل گوناگون در تغییر مسیر قاچاق مواد مخدر از خشکی به دریا، ادامه داد: رشد تقاضای مصرف مواد مخدر صنعتی و سنتی در کشورهای ساحلی خلیج فارس و دریای عمان سبب شده تا قاچاقچیان با بهره گیری از شیوههای جدید و ظرفیت بالا، مسیر دریا را برای جابه جایی مواد مخدر انتخاب کنند.
وی، ایجاد پیشنهاد بانک اطلاعات مشترک درباره قاچاقچیان فعال در دریا، طراحی مکانیزم تبادل اطلاعات و عملیات، معرفی افسران مبارزه با مواد مخدر منطقه و انجام عملیاتهای مشترک را از جمله پیشنهادهای ایران برای مقابله با قاچاقچیان مواد مخدر از مسیر دریا دانست.
رئیس پلیس نیروی انتظامی تأکید کرد: سازمان ملل باید مکلف شود تجهیزات دریایی کارآمد، پیشرفته و به روز را در اختیار کشورهای منطقه قرار دهد تا ترانزیت مواد از این منطقه کنترل و کاهش یافت.
در نخستین نشست مقابله با مواد مخدر و پیش سازهای شیمیایی از مسیر دریا افسران رابط کشورهای ایران، افغانستان، پاکستان و امارات متحده عربی و برخی از مقامات مبارزه با مواد مخدر سازمان ملل حضور داشتند.