کد خبر: ۱۶۰۴۰
تعداد بازدید: ۳۵۵
تاریخ انتشار: ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۲ - ۰۸:۰۰

به فکر نفت و دلارند؛ نه محیط زیست خلیج فارس!

معاون دریایی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: کشورهای منطقه خلیج فارس به جز ایران هنوز به بلوغ فکری زیست محیطی نرسیده‏اند.

به گزارش مارین نیوز، عبدالرضا کرباسی امروز طی سخنانی  در اولین همایش ملی محیط زیست خلیج فارس گفت: ایران در راستای توجه به محیط زیست خلیج فارس از لحاظ علمی‏و فکری پیشگام است و این درحالی است که متؤسفانه کشورهای همجوار در راستای حفظ محیط زیست خلیج فارس هنوز به بلوغ فکری زیست محیطی نرسیده‏اند و تنها به استخراج نفت و کسب دلار فکر می‏کنند.

وی افزود: در سال تعداد یک میلیون و 200هزار بشکه نفت از طریق نفتکش‏ها وارد آب‏های خلیج فارس می‏شود و این در حالی است که 30 درصد از کل نفتکش‏های جهان در خلیج فارس تردد می‏کنند و این امر ناخواسته سبب آلودگی محیط زیست دریایی می‏شود که خوشبختانه البته آلودگی نفتی در آب‏های خلیج فارس هنوز زیر استاندارد است.

وی با اشاره به نقش مهم مرجان‏ها در پایش دریا گفت: هشت درصد مرجان‏های دنیا در خلیج فارس وجود دارند و در پایش آب‏های این حوزه نقش اساسی دارند و متأسفانه دو سوم این مرجان‏ها به دلیل تخریب بخش شیلات و امور صید و صیادی در حال انقراض هستند.

کرباسی افزود:  یکی دیگر از عوامل تخریب مرجان‏ها ریزگردها هستند که در یک سال یکهزار تن ریزگرد در یک کیلومتر مربع در خلیج فارس تشکیل می‏شود.

معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست همچنین اظهار داشت: پدیده کشند قرمز، لایه لجن در بنادر، حضور گونه مهاجم سبب آلودگی و کم شدن حجم آب خلیج فارس می‏شود.

وی وجود 1200 کشتی غرق‏شده در آب‏های خلیج فارس را یکی دیگر از عوامل آلودگی نفتی در سالیان اخیر دانست که دولت در سال 90 مبلغ 30 میلیون دلار برای پاکسازی خلیج فارس از آلودگی‏های مختلف، ایجاد ایستگاه‏های پایش آب و دوربین‏های نظارتی اختصاص داد.

معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست ایران در پایان خاطرنشان کرد: یکی دیگر از علل آلودگی در سواحل و دریاها، وفور قاچاق سوخت است و این مشکل تا زمانی که قیمت‏های انرژی آزاد نشود در ابعاد مختلف محیط زیست خلیج فارس را روز به روز دچار بحران‏های شدیدتر می‏کند.

اولین همایش ملی محیط زیست خلیج فارس  امروز دردانشگاه آزاد اسلامی ‏بندرعباس برگزارشد.

ارسال نظر