به گزارش خبرگزاری رویترز، تخمین زده میشود هماکنون ۱۰ ابرتانکر ایران هر کدام با ظرفیت حمل دو میلیون بشکه نفت همراه با یک تانکر نفتی کوچکتر با ظرفیت حمل یک میلیون بشکه نفت در آبهای خلیج فارس لنگر انداخته و بعنوان انبار ذخیره نفت بیمشتری ایران مورد استفاده قرار گرفتهاند.
این خبرگزاری به نقل از مؤسسه HIS میافزاید آمارها نشان میدهد که احتمالا دو ابرتانکر دیگر نیز که قبلا به خلیج فارس اعزام شدهاند، بعنوان انبار نفت شناور در آب به خدمت گرفته شدهاند؛ چرا که این دو نفتکش مدت زیادی است که بدون هیچ حرکتی در ساحل خلیج فارس لنگر انداختهاند.
بر اساس این گزارش، با احتساب نفتکشهای بیحرکت، حجم نفت انبار شده بیمشتری ایران احتمالا به ۲۵ میلیون بشکه میرسد. این تانکرها که متعلق به شرکت ملی نفتکش ایران هستند در نزدیکی بندر نفتی عسلویه، خارک و بهرگان لنگر انداختهاند. بیشتر این نفتکشها چهار ماه است که بدون حرکت ایستادهاند.
ظرفیت نفتکشهای شرکت ملی نفتکش ایران که تحت تحریم غرب است، بالغ بر ۷۶ میلیون بشکه نفت است. البته، طی هفتههای اخیر دو ابرنفتکش چینی نیز به این شرکت فروخته شده است. سال گذشته نیز چین دو نفتکش به این شرکت فروخته بود. همه این چهار نفتکش در چین ساخته شده بودند.
رویترز مینویسد که از زمان اعمال تحریمهای آمریکا و اتحادیه اروپا بر صادرات نفت ایران، این کشور ماهانه پنج میلیارد دلار از بابت افت صادرات نفت دچار زیان میشود.