کد خبر: ۱۶۰۷۹
تعداد بازدید: ۲۱۹
تاریخ انتشار: ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۲ - ۰۸:۰۰

روند رشد تقاضای LNG ادامه دارد

بنا بر تازه‏ترین پیش‏بینی شرکت توتال، تقاضای گاز از سال ٢٠١٠ تا سال ٢٠٣٠ میلادی سالانه ٢,٥ درصد رشد خواهد داشت و از رشد تقاضای نفت و زغال سنگ در این دوره که به ترتیب ١.١ درصد و ٠.٢ درصد خواهد بود، پیشی می‏گیرد.

به گزارش روزنامه گلف تایمز، ظرف ١٠ سال آینده، گاز طبیعی نقش مهمی ‏در پاسخگویی به نیازهای انرژی جهان ایفا خواهد کرد و به دلیل فواید زیاد آن از جمله قابلیت تبدیل و سهولت ترانزیت آن، در سال‏های پیش‏رو در پاسخگویی به تقاضای انرژی آسیا و اروپا استفاده خواهد شد.

شرکت توتال فرانسه در گزارشی اعلام کرد: تولید جهانی LNG احتمال دارد به ٣٦٠ میلیون تن برسد و ١٣ درصد از عرضه جهانی گاز را تا سال ٢٠٢٠ به خود اختصاص دهد.

LNG در سال ٢٠١٠ میلادی ٩ درصد از مصرف جهانی گاز را به خود اختصاص داده و تولید جهانی آن نیز در این سال حدود ٢٢٠ میلیون تن بود.

با میانگین رشد تقاضای سالانه ٣ درصدی برای بیش از ٣٠ سال، گاز طبیعی نسبت به دیگر سوخت‏های فسیلی استفاده بیشتری دارد.

بنابر پیش‏بینی‏های شرکت توتال، تقاضای گاز از سال ٢٠١٠ تا سال ٢٠٣٠ میلادی سالانه ٢,٥ درصد رشد خواهد داشت و از رشد تقاضای نفت و زغال سنگ در این دوره که به ترتیب ١.١ درصد و ٠.٢ درصد خواهد بود، پیشی می‏گیرد.

توتال اعلام کرده بود: طی دو دهه گذشته، LNG بعنوان یک عامل مهم در حفظ تعادل بازار جهانی گاز ایفای نقش کرد که از سال ٢٠٠٠ میلادی سالانه ٧ درصد رشد داشته است.

به دلیل حمل و ترانزیت گاز به دوردست‏ها، LNG فرصت‏های زیادی را برای کشورهای تولیدکننده و مصرف کننده گاز فراهم می‏کند.

بنا بر اعلام شرکت توتال، با آنکه آمریکای شمالی هنوز بزرگترین بازار گاز است، اما آسیا و اروپا به سرعت به بازارهای بزرگ واردات LNG تبدیل شده‏اند.

آسیا به تنهایی در سال ٢٠١٠ میلادی ٦٠ درصد از تولید جهانی LNG را به خود اختصاص داده بود؛ قاره کهن بیش از ١٣٠ میلیون تن LNG مصرف کرده بود که این رقم حدود ٣١ درصد از کل تقاضای گاز را شامل می‏شد.

در کشورهایی که با افت تولید گاز یا کمبود خطوط لوله گازی روبه‏رو هستند، LNG بعنوان تنها منبع عرضه گاز به شمار می‏رود.

در چین و هند حتی افزایش تولید داخلی و واردات گاز با خط لوله برای حفظ تقاضای رو به رشد داخلی آنها کافی نیست.

شرکت توتال همچنین اعلام کرد: اروپا، پس از آسیا، دومین مصرف کننده بزرگ LNG جهان خواهد بود.

در سال ٢٠١٠ میلادی LNG ١٥ درصد از نیازهای گاز اروپا را تأمین کرد؛ حجم واردات LNG قاره سبز در این سال ٦٤ میلیون تن بوده است.

بنا بر اعلام مؤسسه بین‏المللی LNG ایمپورترز مستقر در پاریس، کل تجارت جهانی LNG سال ٢٠١٢ با ١,٩ درصد کاهش به ٢٩٨.٢٢ میلیارد مترمکعب رسید که نخستین افت در ٣٠ سال گذشته بوده، اما واردات LNG ژاپن در این سال با ١١.٤ درصد افزایش به ١٠٨.٨٧ میلیارد مترمکعب رسیده و هم‏اکنون حدود ٣٧.٣ درصد از تقاضای جهانی را به خود اختصاص داده است.

ارسال نظر