کد خبر: ۱۶۰۸۱
تعداد بازدید: ۳۷۷
تاریخ انتشار: ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۲ - ۰۸:۰۰

تحول در پروژه‏های 35 ماهه پارس جنوبی/ گفتگو با امیرسعید نجفی

قائم‏مقام شرکت مهندسی و ساخت تأسیاست دریایی ایران (IOEC) از سال 92 بعنوان «سال پروژه‏های 35 ماهه پارس جنوبی» یاد کرد و گفت: تصمیمات اتخاذشده درباره این قراردادها از سوی وزارت نفت، تحولات مهمی را در این پروژه‏ها در پی خواهد داشت.

امیر سعید نجفی حقی در گفت‏وگو با خبرنگار مارین نیوز دراین‏باره توضیح داد: یکی از مباحث بسیار مهم كه در سال 91 محقق شد و تحول بسیار جدی در انجام پروژه‌ها خواهد داشت به تمدید زمان اجرای پروژه‌های 35 ماهه بازمی‌گردد. همانطور که می‌دانید زمان پایانی پروژه‌های جدید که به‌ «پروژه‌‌های 35 ماهه» شهرت دارند، از 25 خردادماه سال 89 شروع و زمان خاتمه آنها 35 ماه بعد (خردادماه 92) تعیین شد، این در حالی است كه با توجه به معضلات پیش رو اجرای این پروژه‌ها در زمان یادشده نسبت به برنامه 35 ماهه كه قابل پیش‏بینی هم بود، محقق نشد.

وی افزود: یکی از تصمیمات اتخاذ شده از سوی شرکت ملی نفت ایران، پذیرش کلی افزایش زمان پروژه‌های 35 ماهه بود. هر چند که این افزایش زمان هنوز قطعی نشده و به نتیجه نرسیده؛ ولی در یکی از آخرین جلساتی که در حضور مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران و سایر مقامات نفت و گاز کشور برگزار شد، امكان افزایش منطقی زمان پروژه‌های 35 ماهه به تأیید رسید.

به گفته این مقام IOEC، در این جلسه مقرر شد تا پیمانکاران مختلف پروژه‏های پارس جنوبی زمان مناسب افزایش مدت پروژه‌ها را ارائه دهند تا بر این اساس، زمان منطقی، معقول و قابل دسترس بعنوان زمان‌بندی جدید پروژه‌ها تنظیم و تدوین شود.

نجفی حقی تحول دوم را در اجرای پروژه‌ها در سال 91 را به سقف هزینه‌ها و اعتبارات پروژه‌های 35 ماهه مربوط دانست و توضیح داد: همان‌طور که مطرح شد زمان و هزینه پروژه‌های 35 ماهه دو شاخص اصلی است که در ابتدا مجالی برای مطرح كردن و تصمیم‌گیری در مورد این دو مقوله از سوی کارفرما و مجموعه نفت و گاز کشور نبود.

وی افزود: خوشبختانه از تصمیمات منطقی دیگری كه در سال 91 انجام گرفت، آنالیز مجدد قیمتی و تعیین هزینه‌های واقعی پروژه‌ها و به خصوص اضافه‌كاری‌های پروژه‌هابود. موضوعی كه به‌دلیل بروز مقوله‌های مهمی مانند تحریم‌های بین‌المللی، تأثیر هدفمندسازی یارانه‌ها و افزایش قیمت سوخت، ضروری به نظر می‌رسید.

به گفته وی، با توجه به موارد یاد شده مقرر شد هزینه واقعی هر پروژه مشخص شده و نهایتا به تأیید و تصویب مجمع نفت و گاز بعنوان قیمت واقعی پروژه‌ها برسد. اتخاذ تصمیم برای دو مورد یادشده، در  آخرین ماه‌های سال گذشته فتح بابی شد تا در سال 92 شاهد تعیین قیمت و زمان اجرای این پروژه‌ها باشیم.

معاون اجرایی شرکت تأسیسات دریایی درعین‏حال افزود: از تصویب تعدیل و اضافه كاری فازهای 17 و 18  پارس جنوبی كه بعد از مذاكرات پی‌در پی و تلاش یك و نیم ساله با افزایش تعدیل 330 میلیون دلاری موافقت شد، نیز بعنوان تحول مثبت سال 91 نمی‌توان چشم‏پوشی كرد.

وی با اشاره به اینکه «تأسیسات دریایی در پروژه‏های 35 ماهه پارس جنوبی بخش فراساحل فازهای 19 و 20- 21 شامل لوله‌گذاری و ساخت، حمل و نصب سازه‌های دریایی را برعهده دارد»، گفت: می‌توان سال 92 را سال پروژه‌های 35 ماهه دانست؛ چراكه تکمیل پروژه فازهای 19 و 20-21 و همچنین عملیات لوله‌گذاری و حفاری 22 حلقه چاه مرتبط با فاز 14 پارس جنوبی در این سال انجام خواهد شد.

ارسال نظر