به گزارش مارین نیوز، علیرضا کبریایی دراینباره گفت: پیرو اقدامات گسترده سازمان بنادر و دریانوردی در جهت مدیریت و نظارت بر سواحل و انجام مطالعات ملی پایش و شبیهسازی پارامترهای دریایی در سواحل کشور و با عنایت به اندازه گیریهای وسیع میدانی و آمار و دادههای ثبت شده طی این مطالعات در سواحل جنوبی کشور طی بیش از یک دهه گذشته زمینه استخراج طیف امواج ملی برای منطقه شمال خلیج فارس میسر شد.
وی افزود: با توجه به توانمندی دانشمندان ایرانی در تحلیل و استخراج طیف بومیامواج، این امر با همکاری جمعی از استادان و متخصصان دانشگاههای کشور به سرانجام رسیده و برای اولین بار در کشور و منطقه این موفقیت یعنی ارائه مدل طیفی برای تعیین شرایط امواج در نوار شمالی خلیج فارس کسب شد.
کبریایی یادآور شد: انجام کارهای مطالعاتی زیربنایی در حوزه مهندسی دریایی یکی از اولویتهای این سازمان در راستای بهبود طراحی و ساخت سازههای مورد نیاز ساحلی و فراساحلی و ارتقای ایمنی آبراهههای دریایی کشور و تأمین آرامش بنادر است.
وی این اقدام را «گامیمؤثر در جهت ایمنتر و اقتصادیتر کردن ساخت سازههای فراساحل و نزدیک ساحل» دانست و افزود: طیفهای موجود که هماکنون در طراحی سازههای دریایی مورد استفاده قرار میگیرند؛ برگرفته از مطالعات مربوطه در دریاهای دیگر بوده و بعضا قابلیت تطابق با شرایط اقلیمی آبهای کشور را ندارند.
معاون سازمان بنادر و دریانوردی اعلام کرد: در راستای مرتفع کردن این مشکل، این سازمان بعنوان مرجع دریایی کشور با تکمیل مطالعات و ثبت این فعالیت پژوهشی به نام خلیج فارس در مجامع معتبر علمی داخلی و بینالمللی در نظر دارد طیفهای مناسب امواج برای دریای عمان و تنگه هرمز را منطبق بر شرایط واقعی و حاکم بر منطقه ارائه کند.