کد خبر: ۱۶۰۹۴
تعداد بازدید: ۳۷۷
تاریخ انتشار: ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۲ - ۰۸:۰۰

آرزویی که خاطره شد!

با گذشت حدود یک سال از مصوبه مجلس هشتم مبنی بر ادغام صندوق توسعه صنایع دریایی در چند صندوق دیگر، مدیرعامل این صندوق به عضویت کارگروه تشكیل صندوق حمایت از تولیدات صنعتی درآمد.

به گزارش بخش تحلیلی مارین نیوز، مجلس هشتم در آخرین روزهای فعالیت خود در قالب ماده 16 طرح یک فوریتی اصلاح قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی، تشکیل «صندوق حمایت از تولیدات صنعتی و معدنی» را تصویب کرد که چند صندوق موجود – از جمله صندوق توسعه صنایع دریایی- ذیل آن تعریف و تجمیع می‏شد. موضوعی که در یک سال گذشته با اعتراضات و مکاتبات مختلفی از سوی جامعه دریایی کشور همراه بوده است.

با این حال، تازه‏ترین رخداد در این زمینه آن است که با صدور احكامی جداگانه ازسوی وزیر صنعت، معدن وتجارت آقایان ‌برزومختاری، حسین ابراهیم زاده فاضل، سیدحسین زواره و‌محمدرضا شهاب‏الدین بعنوان اعضای كارگروه تشكیل صندوق حمایت از تولیدات صنعتی منصوب شده‏اند.
 
دكتر مهدی غضنفری در متن احكام انتصابی صادر شده، آورده است: با عنایت به شایستگی، تعهد و تجارب  و در اجرای ماده 16 قانون حداكثر استفاده از توان تولیدی وخدماتی در تأمین نیازهای كشور و تقویت آنها در امر صادرات همچنین اصلاح ماده 104 قانون مالیت‏های مستقیم به موجب این حكم به سمت كارگروه تشكیل صندوق حمایت از تولیدات صنعتی منصوب می‏شوید.

در این میان، حسین ابراهیم زاده فاضل که به موجب این حکم به عضویت کارگروه تشكیل صندوق حمایت از تولیدات صنعتی درآمده؛ پیش از این سمت مدیرعامل صندوق حمایت از توسعه صنایع دریایی را برعهده داشت.

صدور این احکام در حالی صورت می‏گیرد که فراکسیون دریایی مجلس هم، علیرغم وعده‏های قبلی هنوز نتوانسته طرح فوریت‏داری را برای حذف ماده 16 قانون حداكثر استفاده از توان تولیدی وخدماتی و یا خارج کردن صندوق صنایع دریایی از شمول آن را به صحن مجلس بیاورد.

این در حالی است که دبیرخانه فراکسیون دریایی، دی ماه گذشته اعلام کرده بود: طرح احیای صندوق صنایع دریایی با عنوان «حذف صندوق توسعه صنایع دریایی از تجمیع صندوق‏های صنعتی و معدنی» تقدیم هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی شده است. بنابراین خبر، قرار بود این طرح، قبل از پایان سال گذشته در صحن مجلس مطرح شود که این اتفاق نیفتاد. [اینجا را ببینید]

پیش از آن هم، در جلسه كارگروه تخصصی امورحقوقی و برنامه‏ریزی شورایعالی صنایع دریایی که با حضور چند تن از نمایندگان شهرهای بندری مجلس نیز همراه بود؛ محمد رضا رحیمی، معاون اول رییس‏جمهور، از استقلال صندوق توسعه دریایی دفاع کرده بود. [اینجا را ببینید] 

در همان جلسه، پیشنهادهای شورایعالی صنایع دریایی در این زمینه مطرح شد که خارج شدن صندوق توسعه دریایی از شمول ماده 16 قانون مذكور، دادن مهلت به صندوق توسعه صنایع دریایی از زمان اجرای این قانون تا بهبود شرایط و تثبیت وضعیت آن، اداره شدن صندوق حمایت از تولیدات صنعتی و معدنی بصورت هلدینگ و اولویت‏بخشی به صندوق توسعه دریایی و اختصاص 70 درصد منابع صندوق حمایت از تولیدات صنعتی و معدنی به این صندوق از جمله آنها بود که تاکنون، از اجرایی شدن این پیشنهادها نیز، خبری منتشر نشده است.

اما آنچه در عرصه عمل و فراتر از وعده‏های نمایندگان مجلس و مسؤولان دولتی رخ داده؛ تشکیل کارگروه ادغام و عضویت مدیرعامل صندوق توسعه صنایع دریایی در آن است. ضمن آنکه با توجه به شرایط بلاتکلیفی ناشی از فضای انتخاباتی و وضعیت بودجه سال 92 که مجموعا مجلس را در شرایط انفعال و بی‏تحرکی قرار داده؛ بروز اقدام عملی از سوی نمایندگان برای احیای صندوق صنایع دریایی دور از ذهن می‏نماید.

بدین ترتیب و با صدور احکام اخیر از سوی وزیر صنعت، معدن و تجارت، باید گفت همانطور که مجلس هشتم با تصویب ماده 16 قانون حداكثر استفاده از توان تولیدی وخدماتی در آخرین روزهای فعالیت خود، میراث تلخی را به نام انحلال صندوق صنایع دریایی برای این صنعت به جا گذاشت؛ دولت دهم هم در آخرین ماه‏های فعالیت خود این ماده را اجرایی کرد تا صندوق مستقل صنایع دریایی رسما به لیست صندوق‏های ادغامی بپیوندد.

خلاصه آنکه؛ از صندوقی که قرار بود آرزوهای صنعت دریایی کشور را محقق کند، جز خاطره‏ای گنگ و مبهم از عمر کوتاه و کم‏ثمر آن، برای جامعه دریایی باقی نمانده است!

ارسال نظر