به گزارش مارین نیوز به نقل از پایگاه اطلاعرسانی سازمان حفاظت محیط زیست، رییس سازمان حفاظت محیط زیست ایران در مراسم امضای این پروتکل الحاقی که در این سازمان برگزارشد، گفت: در جریان برگزاری چهارمین کنفرانس کشورهای عضو کنوانسیون تهران در آذرماه 1391 (دسامبر 2012) با شرکت وزراء و معاونین وزرای محیط زیست کشورهای عضو این کنوانسیون در شهر مسکو، متن پروتکل حفاظت از دریای خزر در برابر آلودگیهای ناشی از منابع و فعالیتهای مستقر در خشکی مورد تصویب کلیه کشورهای عضو قرار گرفته است.
محمدجواد محمدیزاده افزود: سایر کشورهای عضو نیز متعهد شدند حداکثر ظرف مدت شش ماه پروتکل الحاقی را امضاء کنند. این پروتکل دومین پروتکل الحاقی به کنوانسیون تهران است که توسط کشورها به نتیجه میرسد. پیش از این نیز پروتکل آمادگی واکنش و همکاری منطقهای در مبارزه با سوانح آلودگی نفتی در سومین نشست کشورهای عضو، مورد تأیید و امضاء قرار گرفته است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست یکی از اهداف پروتکل را کاهش آلودگی دریای خزر ناشی از منابع مستقر در خشکی دانست و ادامه داد: ورود چنین آلودگیهایی به دریا عمدتا از طریق رودخانهها صورت میگیرد.
به گفته محمدیزاده، هدف دیگر پروتکل پیشگیری و کاهش و تا حد امکان از میان بردن آلودگی محیط زیست دریایی ناشی از منابع و فعالیتهای مستقر در خشکی است تا اینکه محیط زیست دریایی دریای خزر از لحاظ زیست محیطی سالم شده و حفظ شود.
وی تصریح کرد: براساس این کنوانسیون، کشورهای ساحلی منطقه برای حفظ محیط زیست دریای خزر در زمینه جلوگیری کاهش و کنترل آلودگی جلوگیری از ورود، کنترل و از بین بردن گونههای مهاجم که حفاظت و نگهداری و احیای منابع ضددریایی مثل مناطق ساحلی نوسانات سطح آب دریای خزر ارزیابی زیست محیطی پایش و... همکاری خواهند کرد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست افزود: بعضی از کشورها از جمله ایران و ترکمنستان با اختیاراتی که داشتند، درمسکو پروتکل را امضاء کردند؛ اما برخی کشورها تشریفات قانونی دارند که دو روز پیش وزیر قزاقستان این پروتکل را امضاء کردند و امروز (پنجشنبه) هم از روسیه بعنوان نماینده رسمی پروتکل را امضاء کردند.
بنابراین گزارش، معاون وزیر محیط زیست روسیه نیز دراین مراسم گفت: روسیه همیشه به تعهدات کنوانسیون تهران پایبند است ومانند 5 کشور عضو برای حفاظت از دریای خزر تلاش میکند.
نیکلای پروپف تأکید کرد: تمامی این کنوانسیونها در حکم یک قانون هستند و ما در روسیه برای محیط زیست مخصوصا محیط زیست دریای خزر اهمیت خاصی قائل هستیم و این توجه علاوه بر دولت روسیه از سوی ارگانها و سازمانهای غیردولتی دوستدار محیط زیست این نیز مورد تأکید است.