کد خبر: ۱۶۱۳۶
تعداد بازدید: ۴۰۸
تاریخ انتشار: ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۲ - ۰۸:۰۰

مین‏روب دریایی ایران این هفته عملیاتی می‌شود

فرمانده نیروی دریایی ارتش از عملیاتی شدن سامانه مین‌روبی جدید این نیرو در هفته جاری و همزمان با مانور مین‏زدایی آمریکا و متحدان آن در خلیج فارس خبر داد.

وی افزود: بالا رفتن توان نظامی ما علیه هیچ کشوری نیست و بارها اعلام کرده‌ایم که هدف ما حتی در رزمایش‌ها ارسال پیام صلح و دوستی به کشورهای منطقه است.

سیاری تأکید کرد: آنها قبلا هم اعلام کرده بودند که با 26 کشور رزمایش برگزار می‌کنند که بعدا به 6 کشور کاهش یافت و در آخر هم هیچ کشوری حاضر نشد و فقط آمریکا و انگلیس ماندند.

فرمانده نیروی دریایی ارتش خاطرنشان کرد: ایران برای اینکه بتواند اگر دشمنان فرامنطقه‌ای اقدامی در این منطقه انجام دهند، بستر دریا را پاک کند؛ در همین هفته سامانه مین‌روبی که در دست اجرا داریم را عملیاتی می‌کنیم.

وی در این نشست خبری با اشاره به برگزاری بیست و یکمین همایش هماهنگی ارگان‌های دریایی در رامسر طی هفته آینده گفت: این همایش می‌تواند کمک مؤثری به هماهنگی بین ارگان‌های دریایی کشور باشد که این ارگان‌ها در همایش‌های قبلی نیز شرکت کرده بودند.

وی افزود: این همایش می‌تواند ما را به استفاده از دریا برای توسعه دریاپایه کشور برساند.

سیاری با بیان اینکه «اهمیت دریا در امور تجارت برای ما کاملا مشخص است»، اظهار داشت: بسیاری از منابع نفت و گاز ما در کف دریاست و باید بتوانیم از همه آنها استفاده کنیم و همچنین باید در روی استفاده انرژی‌های نو مثل جزر و مد کار شود.

فرمانده نیروی دریایی ارتش در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: با توسعه بنادر جاسک، کنارک، پسابندر و چابهار باید به سمت ایجاد بنادر نسل سوم که می‌تواند در استقرار جمعیت و آبادانی سواحل مکران مؤثر باشد؛ برویم.

سیاری در ادامه با اشاره به اهمیت موضوع امنیت در توسعه و پیشرفت گفت: نیروی دریایی ارتش باید بتواند در دریا بویژه دریاهای آزاد امنیت را برقرار کند تا توسعه صورت بگیرد. بعنوان مثال اگر الآن امنیت را در خلیج عدن و تنگه باب‌المندب حفظ نکنیم، تجارت خارجی با مشکل روبرو می‌شود.

وی تصریح کرد: با اقدامات مهمی که نیروی دریایی ارتش در منطقه انجام داده فعالیت دزدان دریایی علیه کشتی‌های ایرانی بسیار کم شده و منطقه‌ای که در گذشته به منطقه خطر معروف بود را تحت کنترل داریم و اجازه فعالیت را از دزدان دریایی گرفته‌ایم و آنها می‌دانند اگر به کشتی‌های ما تعرض کنند؛ با شدت با آنها برخورد می‌کنیم.

سیاری تأکید کرد: ما به صورت رسمی اسیری دست آنها نداریم؛ اما ممکن است برخی لنج‌ها و قایق‌ها که به صورت غیرقانونی در آنجا حضور داشته‌اند، با مشکل مواجه شده باشند.

سیاری در بخش دیگری از سخنانش گفت:‌ ما در پسابندر برای حضور و برقراری امنیت و تأمین منافع‏مان در دریا پایگاه دریایی خواهیم داشت.

وی با اشاره به توسعه سواحل مکران، گفت: برای توسعه و رشد این سواحل با ارگان‌ها و وزارتخانه‌های کشور ارتباط داریم و برنامه‌های مختلفی اجرا می‌شود. 

سیاری با اشاره به حضور یگان‌های این نیرو در آب‌های آزاد اظهار داشت: در سال 92 برنامه‌های وسیع‌تر و گسترده‌تری برای حضور در آبهای آزاد داریم که این در صورت صلاح‌دید سلسله‌مراتب است.

وی تأکید کرد: نیروی دریایی آمادگی حضور در اقیانوس اطلس، اقیانوس هند جنوبی و اقیانوس منجمد جنوبی دارد.

سیاری با تأکید بر اینکه «نیروی دریایی به دنبال ساخت ناوها و زیردریایی‌های جدید و الحاق به نداجا است»، گفت: تجهیزات ما باید بروز باشد و ضمن بهینه‌سازی تجهیزات قدیمی به دنبال ساخت زیردریایی و ناوهای جدید هستیم.

فرمانده نیروی دریایی ارتش در پایان با بیان اینکه «دریای خزر برای ایران بسیار حائز اهمیت است»، ‌اظهار داشت: ما این دریا را دریای صلح و دوستی می‌دانیم؛ اما برای تأمین منافعمان باید توان دفاع از خودمان را داشته باشیم.

ارسال نظر