به گزارش مارین نیوز، سردار حسین ذوالفقاری در حاشیه همایش یک روزه فرماندهان مرزبانی سراسر کشور و مراکز آموزشی مرزبانی درباره نظارت دریابانی بر اسکلههای نظامی، اعلام کرد: اسکلههایی در کشور وجود دارد که مربوط به نیروهای مسلح و انجام کارهای امنیتی در کشور است؛ اما ما سندی مبنی بر اینکه در این اسکلهها کالای قاچاق تبادل شود، نداریم.
وی با بیان اینکه «اقدامات انجام شده در این اسکلهها که عمدتا مربوط به ارتش و سپاه هستند، محرمانه است»، گفت: این نیروها پایش و کنترل قوی دارند و به نظر نمیرسد که با توجه به سیستم حفاظتی و اطلاعاتی قوی که وجود دارد، از پدیده قاچاق در این مناطق چشمپوشی شود.
وی همچنین با بیان اینکه «در مسیر تردد از برخی از اسکلهها، کانکسها پلمپ شده منتقل میشوند»، عنوان کرد: شاید منظور افرادی که میگویند قاچاق حمل میشود، چنین مواردی باشد؛ اما همانطور که گفته شد، سندی در این خصوص وجود ندارد.
ذوالفقاری همچنین از نصب GPS روی شناورهای صیادی و تجاری با هدف «کنترل شناورها در آبهای استحفاظی کشور» خبر داد و گفت: با نصب این سیستم به شناورها هشدار داده میشود که از آبهای کشور خارج نشوند.
فرمانده مرزبانی ناجا اضافهکرد: در همین راستا طی مدتی معین دارندگان شناورها مکلف خواهند شد که شناورهای خود را به GPS مجهز کنند.
به گفته وی، تجهیز شناورها به GPS در امر امداد و نجات نیز نقش مؤثری دارد.
فرمانده مرزبانی ناجا همچنین در خصوص ورود شناورهای جدید به ناوگان دریابانی کشور نیز اعلام کرد: برای اعمال حاکمیت در مراکز انحصاری اقتصادی کشور باید شناورهایی تولید میکردیم که بتوانند در عمق حرکت کنند، چرا که هر شناوری توانایی حرکت در عمق را ندارد.
وی با بیان اینکه «شناورهای جدید دارای تجهیزات به روز هستند»، گفت: برخی از شناورها را نیز بازسازی کردیم، به طوری که تنها میتوان گفت یک پوسته هم مربوط به گذشته است و تمام تجهیزات آن بهروزرسانی شد.
ذوالفقاری همچنین با تأکید بر ضرورت استفاده از متخصصان در حوزه دریایی، گفت: در این راستا بنا داریم تا از دانشمندان و متخصصان حوزه مکانیک، برق و ... در حوزه دریابانی و دیگر بخشهای مورد نیاز مرزبانی استفاده کنیم.