به گزارش خبرنگار اعزامی مارین نیوز از رامسر، امیر دریادار حبیبالله سیاری صبح امروز در مراسم افتتاح بیست و یکمین همایش ارگانهای دریایی در توضیح عوامل مؤثر در رشد و پیشرفت قدرت دریایی کشور گفت: تعاملات دریایی مثیت بین ارگانهای دریایی از پیش شرط های لازم برای ارتقا قدرت دریایی است.
وی از اتخاذ رویکرد توسعه دریا محور، تدوین سیاستهای کلان دریایی و تدوین نقشه راه یکپارچه سازی فعالیتهای دریایی بعنوان شروط تحقق قدرت دریایی و توسعه پایدار دریایی نام برد .
سیاری با بیان اینکه از 194 کشور جهان 44 کشور شامل 12 کشور آسیایی ،15 کشور اروپایی ، 15 کشور آفریقایی و دو کشور آمریکایی محصور در خشکی هستند گفت:ایران در بین کشورهای جهان با 31 درصد مرز آبی یک کشور دریایی است که 93 درصد صادرات و واردات کشور از طریق این 31 درصد انجام می شود .
فرمانده نیروی دریایی ارتش به دریای خزر اشاره کرد و گفت: دریای خزر به دلیل دارا بودن بیش از 200 میلیارد بشکه نفت و 279 تریلیون فوت مکعب گاز و برخورداری از موقعیت استراتژیک و مواصلاتی در آینده نقش مهمی در کانون مبادلات سیاسی و اقتصادی خواهد داشت .
وی شمال اقیانوس هند و تنگه مالاکا را گلوگاه بسیار مهمی برای ایران خواند و گفت: یک سوم تجارت و واردات و صادرات ایران از این منطقه انجام می شود که از این لحاظ گلوگاه بسیار مهمی برای ایران قلمداد می شود.