دکتر مجید عباسپور در گفتوگو با خبرنگار مارین نیوز پنجمین همایش ملی صنایع فراساحل را «فرصتی دیگر برای گردهم آمدن استادان، پژوهشگران، مهندسان و کارشناسان این صنعت» خواند تا درباره آخرین دستاوردها و یافتههای این صنعت راهبردی به ارائه نقطه نظرات و تبادل اندیشه بپردازند.
وی با بیان اینکه «اکنون دیگر اهمیت صنایع دریایی به علت دسترسی کشور به آبهای دریایی شمال و آبهای نیلگون خلیج فارس بر هیچ یک از سیاستمداران و مدیران اجرایی پوشیده نیست»؛ تصریح کرد: این در حالی است که سه دهه قبل، صنایع دریایی هیچگونه جایگاهی در مراکز علمی و دانشگاهی نداشت.
عباسپور افزود: در طول این سالها به همت استادان گرانقدر و مساعدت صنایع ذیربط، رفته رفته این صنعت جایگاه خود را در بین سایر صنایع باز کرده؛ هر چند هنوز به جایگاه شایسته خود نائل نشده است.
دبیر پنجمین همایش ملی صنایع فراساحل با بیان اینکه «استقبال استادان، دانشجویان و پژوهشگران از این همایش نشاندهنده رشد بالنده صنایع فراساحل در کشور است»، اعلام کرد: در همایش حاضر بیش از 180 مقاله دریافت شده، که در نهایت 117 مقاله برای پنجمین همایش ملی صنایع فراساحل انتخاب شد.
دبیر کمیته علمی پنجمین همایش ملی صنایع فراساحل نیز گفت: صاحبنظران و متخصصان باتجربه و کارشناسان سختکوش دریایی کشور بارها توانایی خود را در حوزههای مختلف این صنعت به اثبات رسانیده و نشان دادهاند که در صورت وجود فرصت و امکانات برابر، هیچگاه از رقبای خارجی عقب نخواهند ماند.
دکتر محمدرضا تابشپور افزود: گسترش کمی و کیفی قابل ملاحظه بویژه در بخش دانشگاهی باعث تولیدات فراوان علمی در این زمینه شده و در راستای ترویج و انتقال این تجربیات علمی و مهندسی، پنجمین همایش ملی صنایع فراساحل برگزار میشود.
وی با بیان اینکه «مقالات بسیاری در زمینهها و محورهای همایش به دبیرخانه همایش واصل شده است»، اعلام کرد: كمیته علمی و هیأت داوران همایش از بین 184 مقاله دریافت شده، تعداد 117 مقاله را انتخاب و بصورت چكیده مقالات حاضر تدوین کرده است.همچنین متن كامل مقالات در قالب CD مجموعه مقالات تهیه و در اختیار علاقمندان قرار میگیرد.
به گفته دبیر کمیته علمی پنجمین همایش ملی صنایع فراساحل، مقالات این دوره با دقت و کیفیت بالایی توسط حداقل سه داور، بررسی شده و تعداد زیادی از مقالات بیشتر از سه داور داشته است.
وی افزود: برنامه ارائه مقالات و کارگاههای علمی، پانلها و میزگردهای تخصصی طوری است که میتواند وقت شرکتکنندگان را به نحو بسیار مفیدی پر کند.ماهیت این کارگاهها در کنار مقالات به گونهای است که هم برای جامعه دانشگاهی بسیار مفید است و هم جامعه مهندسی از آن بهرهمند خواهند شد.
تابشپور ادامه داد: برنامهریزی و برگزاری پنجمین همایش ملی صنایع فراساحل به همراه چندین کارگاه متنوع و نمایشگاه جانبی همایش با همكاری و تلاش كارشناسان و نمایندگان مراكز و ارگانهای دریایی کشور صورت پذیرفته و دهها نفر از كارشناسان صنایع دریایی و فراساحلی كشور در جلسات متعدد، مقدمات برگزاری مناسب این همایش را فراهم آوردند. از تمامی این عزیزان، ارگانها و مراكز دریایی كشور تشكر میکنیم.