کد خبر: ۱۶۳۱۰
تعداد بازدید: ۴۱۰
تاریخ انتشار: ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۲ - ۰۸:۰۰

با پول ما در چین و کره جنوبی اشتغالزایی می‏شود!

رییس مرکز همکاری‏ها و فناوری‏های ریاست جمهوری گفت: کشورهایی مانند چین تا 20 سال قبل جایی در صنعت فراساحل دنیا نداشتند؛ اما با تمرکز در این حوزه به موقعیت فعلی رسیده‏اند.

به گزارش خبرنگار مارین نیوز، حمیدرضا امیری‏نیا امروز طی سخنانی در پنجمین همایش ملی صنایع فراساحل به سفر اخیر خود به چین اشاره کرد و گفت: در جریان سفر از تحویل یک نفتکش 319 هزار تنی به ایران مطلع شدم و دلیل آن هم از سوی سفارش‏دهنده، وجود خط اعتباری از سوی چینی‏ها برای کشتی‏سازی عنوان شد که این امر، نشان می‏دهد حلقه‏های مدیریتی و اعتباری در صنایع دریایی ما غایب است.

وی تصریح کرد: به دلیل این حلقه‏های مفقوده، با پول ما در چین و کره جنوبی اشتغالزایی می‏شود!

امیری‏نیا با اشاره به اینکه «چین قصد دارد تا سال 2050 به قطب اول علمی و صنعتی دنیا تبدیل شود»، افزود: کره جنوبی هم که 10 سال قبل وزارت اقتصاد دانش بنیان را تأسیس کرده بود؛ امسال وزارت فناوری‏ها و نوآوری‏های آینده را تشکیل داده است.

وی با بیان اینکه «ما از نظر دانش و فناوری در کشور کمبودی نداریم»، مهمترین معضل صنایع کشور از جمله فراساحل را فقدان حلقه‏های مالی و مدیریتی خواند و ابراز امیدواری کرد که دولت جدید با انرژی تازه‏ای که بوجود می‏آورد؛ این حلقه‏ها را شکل دهد.

رییس مرکز همکاری‏ها و فناوری‏های ریاست جمهوری با بیان اینکه «اهداف سند چشم‏انداز کشور بدون توجه به اقتصاد دانش بنیان محقق نخواهد شد»، تأکید کرد: یکی از حوزه‏های مورد غفلت در کشور، حوزه دریا و صنایع فراساحل است؛ در حالیکه صنایع دریایی می‏‎تواند صدها میلیارد دلار کار و پروژه در کشور تعریف کند و با توسعه مناطق ساحلی، مشکلات اجتماعی و امنیتی این مناطق را هم کاهش دهد.

وی با بیان اینکه «فعالیت حدود 130 سکوی نفتی در خلیج فارس نشانه وجود بازاری بزرگ در این منطقه است»، پرسید: تاکنون، چند درصد به این بازار وارد شده‏ایم؟

مشاور رییس‏جمهور با بیان اینکه «یورش‏های جغرافیایی و نظامی سده‏های قبل به یورش‏های اقتصادی و هدف گرفتن بازارها تبدیل شده است»، تصریح کرد: بازار صنایع دریایی و فراساحل خلیج فارس مورد هجوم خارجی‏ها قرار دارد؛ این در حالی است که زیرساخت‏های خوبی در حوزه صنایع فراساحل، دانش فنی و شرکت‏های دانش بنیان در کشور وجود دارد.

وی با انتقاد تلویحی از رسانه‏ها گفت: امروز می‏بینیم به محض آنکه سانحه‏ای در کشور رخ می‏دهد، علیه صنعت و سازندگان داخلی صحبت می‏شود؛ در حالیکه باید با تعریف ضمانت‏های لازم فرصت ریسک را به سازندگان داد.

رییس مرکز همکاری‏ها و فناوری‏های ریاست جمهوری با اشاره به برنامه‏های مشترک این مرکز و وزارت علوم برای بورسیه دانشجویان و اعطای فرصت مطالعاتی به استادان دانشگاه در کشورهای چین و روسیه گفت: اخیرا در سفر وزیر علوم به چین، 100 بورسیه دانشجویی قطعی شد که دانشگاه‏های فعال در حوزه دریا نیز می‏‎توانند از این امکان استفاده کنند.

ارسال نظر