کد خبر: ۱۶۵۹۴
تعداد بازدید: ۳۹۰
تاریخ انتشار: ۰۲ تير ۱۳۹۲ - ۰۸:۰۰

راه‏اندازی شعب سازمان بنادر در مراکز استان‏های ساحلی

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی با انتقاد از این دیدگاه که بنادر را با معیارهایی چون قرار گرفتن در شهرستان یا در مراکز استان‏ها به بنادر درجه یک و یا درجه دو تقسیم‏بندی می‏کنند، گفت: سیستم طبقه‏بندی یا رنکینگ بنادر مثل تقسیمات استانی یا کشوری نیست.

به گزارش مارین نیوز، سیدعطاءالله صدر گفت: برای سنجش جایگاه بنادر کشور، معیارهایی چون حجم کار، ترافیک شناورهای ورودی به بندر، میزان جذب کالا و کشتی نقش تعیین‏کننده در جایگاه بنادر دارد.

وی با تأکید بر اینکه «ممکن است بندری به لحاظ استقرار در یک شهرستان کوچک قرار گرفته باشد، اما همان بندر نقش بسیار مهمی ‏در اقتصاد کشور داشته باشد»، گفت: اهمیت بنادر کشور و جایگاه آن در رنکینگ داخلی، بر اساس حجم عملیات بندری و ترافیک ورود و خروج کالاها و همچنین سرعت انجام امور محوله تعیین می‏شود.

 معاون وزیر راه و شهرسازی همچنین اعلام کرد: شعب سازمان بنادر و دریانوردی در مراکز استان‏های ساحلی ایجاد می‏شود.

وی با تبیین ساختار تفضیلی سازمان بنادر و دریانوردی اظهار داشت: دفاتر این سازمان در مراکز استان‏های ساحلی با کارکردی شبیه به پیشخوان‏های دولت یا میز خدمت در دولت الکترونیک و با هدف دسترسی آسان تر مردم به خدمات دولتی»، «ارتباط و تعامل سهل تر مقامات استانی با بندر» و «تأمین ایمنی و امنیت بندر ناشی از جلوگیری از تردد بسیار زیاد مردم در بنادر» ایجاد می‏شود.

صدر با بیان اینکه «بعضی از بنادر بزرگ بازرگانی کشور مانند بندر امام، بندر چابهار، بندر شهید رجایی در جنوب و همچنین بنادر امیرآباد و انزلی در شمال از مراکز استانی فاصله دارند»، توضیح داد: مراجعات زیاد مردم و مسؤولان با این بنادر و راه دور بنادر در سواحل شمالی و جنوبی کشور با مراکز استان‏های بزرگ، مشکلات عدیده ‏ی را به وجود آورده که با ایجاد دفاتر سازمان بنادر و دریانوردی در مراکز استانی بخش زیادی از این چالش‏ها مرتفع می‏شود.

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی با اعلام اینکه «کارهای حاکمیتی از جمله «صدور مجوزها»، «ثبت شناورها»، «امور دریانوردان»، «آموزش» و «نظارت بر سواحل» در دفاتر استانی انجام می‏شود»، خاطرنشان کرد: ایجاد این دفاتر به منزله موازی کاری با دیگر امورات در بنادر نخواهد بود. به عبارت دیگر، منطقه‏های عملیاتی بر اساس چارچوب و مأموریت‏های این سازمان در بنادر و با مدیریت مدیر بندر اداره می‏شود و این دو کاملا مجزا از هم و در تعامل با مدیریت کلان سازمان راهبردی می‏شود.

معاون وزیر راه و شهرسازی با تأکید بر اینکه «ایجاد دفاتر استانی به معنی فعالیت بنادر زیر نظر این دفاتر نخواهد بود»، تصریح کرد: منطقه عملیاتی در بنادر کمافی السابق زیر نظر مدیر بندر اداره می‏شود، تنها بخشی از کارهای حاکمیتی در دفاتر فوق الذکر صورت می‏گیرد.

صدر در ادامه توضیح داد: جلوگیری از شلوغی تردد در بنادر تجاری، یکی از ویژگی‏های اجرای این طرح است. به همین منظور، ایجاد این دفاتر در بنادر بازرگانی با فاصله بسیار دور از مراکز استانی در اولویت قرار دارند.

ارسال نظر