کد خبر: ۱۶۶۱۳
تعداد بازدید: ۳۸۵
تاریخ انتشار: ۰۵ تير ۱۳۹۲ - ۰۸:۰۰

قفل پروژه ساخت دکل‏های دریایی کجاست؟

مدیرعامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) با اشاره به فعالیت‏های این سازمان در زمینه ساخت دکل‏های حفاری دریایی گفت: مشکل اصلی اجرایی نشدن این پروژه، عدم تخصیص منابع است.

به گزارش مارین نیوز، غلامرضا شافعی در بخشی از نشست خبری خود گفت: در زمینه پارس جنوبی لازم است به ساخت دکل‌های حفاری اشاره کنیم که در مهر دو سال پیش در کارگروهی در دولت تصویب شده است و 16 دکل حفاری به این سازمان محول شد اما ابلاغ نمی‌شد. بالاخره این مصوبه ابلاغ شد و در آن آمده بود که 25 درصد هزینه دکل‌ها را شرکت نفت باید تأمین کند تا سازمان گسترش کار خود را آغاز کند. در آنجا گفته می‌شود که ما 36 دکل حفاری نیاز داریم و الان هم از دلایل جدی عقب‌ماندگی‌ها در پارس جنوبی؛ کم داشتن دکل‌هاست. اما شرکت نفت اظهار کردند که ما منابعی برای تخصیص نداریم، لذا تا زمانی که 25 درصد تأمین نشود 75 درصد بقیه که از ذخیره ارزی و فاینانس چین است؛ قابل تحقق نخواهد بود.

 وی همچنین با اشاره به گرایش مثبت وزیر نفت برای ساخت دکل در داخل کشور گفت: متأسفانه منبع لازم و مقدمات فراهم نمی‌شود. ما در حیطه کار خود سعی کرده‌‌ایم تقسیم کار کنیم و تعدادی را به شرکت مدیریت طرح‌های صنعتی واگذار کردیم و بعضا از بخش‌های غیردولتی هم اعلام آمادگی کردند.

شافعی افزود: در مورد پارس جنوبی غالب این پروژه‌ها نیمه تمام است و نظر کارشناسی که وجود دارد این است که اگر منابع را متمرکز کنیم، زودتر به ثمر می‌رسد. اما الان شرکت نفت به دلیل تحریم‌ها در تخصیص منابع به این پروژه با مشکل مواجه است.

وی همچنین با اشاره به مشارکت ایدرو در فازهای 14، 17 و 18 پارس جنوبی تأکید کرد: مسؤول کنسرسیوم از طریق شرکت مدیریت طرح‌های صنعتی وعده داده تا 15 تیرماه یوتیلیتی پالایشگاه را در اختیار قرار دهد و امیدواریم به تعهد خود در آنچه در زمینه برق، بخار و نیتروژن در این فازها بر عهده ما بود تا 15 تیرماه عمل کنیم.

مدیرعامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران همچنین به فعالیت‌های این سازمان در صنایع دریایی از طریق شرکت ایزوایکو اشاره کرد و گفت: این شرکت در سال گذشته توانست یکی از سه کشتی که به کشتیرانی جمهوری اسلامی وعده داده بود را تحویل دهد و اکنون سومین کشتی را به آب انداخته و در مرحله رفع اشکال است.

وی درعین‏حال افزود: دو قرارداد هم با شرکت ملی نفتکش داشتیم که چندان موفق نبوده است.

شافعی افزود: در زمینه حوض خشک نیز دو حوض خشک به ارزش 263 میلیارد تومان در نظر گرفتیم که 65 میلیون دلار تابه حال هزینه شده و امیدواریم با اختصاص 12 میلیارد تومان این دو حوض تکمیل شود.

شافعی همچنین در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه «آیا پیشنهادی برای تصدی وزارت صنعت و معدن در دولت آینده به او شده است یا خیر؟»، گفت: هیچ پیشنهادی در این زمینه نشده است.

ارسال نظر