محمدرضا آملازاده دراینباره به خبرگزاری ایرنا گفت: بالا رفتن ای سی رودخانه كارون از ابتدای امسال، بی شك ضررهای بسیاری را برای مردم و كشاورزی خوزستان در پی داشته و خواهد داشت.
وی افزود: بررسی میزان ای سی رودخانه كارون در مقاطع مختلف نشان میدهد، تغییر ای سی خروجی سد گتوند از ابتدای امسال تاكنون در افزایش شوری آب، از مقطع سد تنظیمی گتوند به سمت اهواز تا دارخوین تأثیرگذار بوده است.
مدیركل حوادث غیر مترقبه استانداری خوزستان گفت: بر اساس توافقات انجام شده بین مقامات ارشد استان و مدیران شركت آب نیرو، مقرر شده بود كه میزان ای سی خروجی سد گتوند مدیریت، و از یك هزار میكروموس بالاتر نرود، كه متأسفانه امسال، میزان ای سی خروجی سد گتوند افزایش قابل توجهی داشته است.
آملازاده افزود: افزایش ای سی خروجی سد گتوند باعث مشكلات بسیاری در پایین دست، بویژه شهرهای آبادان و خرمشهر شده و هماكنون میزان ای سی آب در مقطع اهواز به نزدیك 2800 میكروموس رسیده است.
وی بیان داشت: برای تغییرات ای سی خروجی سد گتوند،و شوری آب كارون، و نیز بدست آوردن برآوردی از میزان تأثیر آلایندههایی مانند زه آبهای كشاورزی بویژه صنایع نیشكر خوزستان، و پرورش آبزیان، در مقطع سد تنطیمی گتوند تا اهواز، مقرر شده كه كمیتهای نظارتی میزان ورود آلایندهها به رودخانه كارون را بررسی كند.
آملازاده افزود: در ابتدای هفته جاری جلسه ای در استانداری خوزستان با حضور شركتهای آبفای خوزستان،آبفای اهواز،آبفای روستایی، سازمان جهاد كشاورزی خوزستان، اداره كل بهداشت استان و با حضور دانشگاههای كشاورزی رامین و دانشكده علوم آب در خصوص بررسی علل افزایش ای سی خروجی سد تنظیمی گتوند تا شهر اهواز برگزار شد.
وی افزود: در این نشست مقرر شد كه دستگاهها و نهادهای یاد شده با همكاری یكدیگر میزان آلایندههای رودخانه كارون از خروجی سد تنظیمی گتوند تا اهواز را مورد بررسی قرار دهند.
آملازاده گفت:تا پیش از آبگیری سد گتوند، میزان ای سی خروجی سد تنظیمی گتوند ۴۰۰ تا ۵۰۰ میكروموس بود، اما پس از آبگیری سد گتوند، ای سی سد تنظیمی گتوند به حداقل 1500میكروموس و در برخی موارد نیز تا یك هزار و ۹۰۰ میكروموس نیز رسید.
وی بیان داشت: هم اكنون یكی از نقاط بحرانی رودخانه كارون در مسیر اهواز- دارخوین است كه در این مسیر میزان ای سی كارون در مقطع دارخوین به 5300 میكروموس نیز میرسد.
مدیركل حوادث غیر مترقبه استانداری خوزستان در خصوص ورود زه آب واحدهای كشت و صنعت نیشكر به رودخانه كارون گفت: یكی از مواردی كه همواره بعنوان عاملی اصلی شوری وبالا رفتن ای سی رودخانه كارون نام برده میشود، كشت و صنعتهای نیشكر در خوزستان است كه مدیران این شركت مدعی هستند كه زه آب این واحدها در تالاب شادگان و یا در حوضچههای تبخیری وارد میشود.
وی ادامه داد: مقرر شده وضعیت كشت و صنعتها و همچنین میزان خسارات وارده از سوی این واحدها نیز توسط كیمته یاد شده مورد ارزیابی قرار گیرد.