عبدالرضا كرباسی در گفتوگو با خبرگزاری ایرنا در مورد مرگ این دلفین خاطرنشان كرد: متأسفانه برخی شبه شیلاتیها با وارد كردن ضربه بر سر دلفینهایی كه در تور ماهیگیری آنها گرفتار میشوند، موجب مرگ این حیوانات میشوند.
وی اظهارداشت: زمانی كه به سر دلفینها ضربه وارد میشود سیستم راداری آنها مختل میشود و به علت درد زوزه كشان به جای این كه به سمت دریا بروند به سمت خشكی حركت میكنند.
كرباسی ادامه داد: از آنجا كه دلفینها حیواناتی اجتماعی هستند، زمانی كه زوزه میكشند دلفینهای دیگر با صدای دلفین آسیب دیده به شكل گروهی به سمت خشكی میآیند، دراین گونه مواقع است كه گاهی شاهد مرگ دسته جمعی ۷۰ تا ۸۰ دلفین در سواحل هستیم.
كرباسی گفت: صیادی بیرویه و برخورد پره قایقهای موتوری دوزمانه در خلیج فارس جمعیت دلفینها را تهدید میكند. از این رو، سازمان حفاظت محیط زیست از ابتدای امسال استفاده از موتورهای دو زمانه را ممنوع كرده است و صیادان میتوانند به جای این موتورها از موتورهای چهارزمانه بدون پره استفاده كنند.
در هشتم تیرماه امسال لاشه یك دلفین در سواحل جاسك مشاهده شد كه مأموران محیط زیست پس از اعزام به محل، لاشه حیوان را مورد بررسی قرار دادند. این دلفین از گونه پوزه بطری معمولی و وزن تقریبی آن حدود ۲۰۰ كیلوگرم و طول آن سه متر بود. لاشه این حیوان در ساحل روستای بیاهی واقع در ۱۶۰ كیلومتری مركز شهرستان جاسك مشاهده شد. دلفین پوزه بطری معمولی بزرگ جثه ترین گونه گروه دلفینهای با پوزه منقار شكل است كه در آبهای معتدل و گرمسیری زمین زندگی میكنند.