به گزارش مارین نیوز، دریادار دوم پیمان جعفری طهرانی با تأکید بر ضرورت رشد و تعالی فناوریهای دریایی، به تبیین اهداف مورد نظر برای برگزاری این همایش پرداخت و گفت: با توجه به اینكه كشور ما و بویژه نیروهای مسلح ما در تحریم قرار دارند؛ بنابراین، شناخت و بكارگیری ظرفیتهایی كه میتوانند ما را در عبور از سد تحریمها یاری رسانند، یك ضرورت انكارناپذیر است.
وی افزود: این همایش درصدد است با سازماندهی یك اتاق فكر و حضور جامعه متخصص دریایی كشور در آن، زمینه رشد و تعالی فناوریهای دریایی در محورهای ترسیم شده را دنبال کنند.
رئیس اولین همایش ملی فناوری های نوین دریایی در ادامه به اعلام محورهای موضوعی این همایش پرداخت و گفت: پهپادهای دریاپایه، سامانههای پیشرفته كمك ناوبری، دفاع سایبری در دریا، تجهیزات و تسلیحات هوشمند، پدافند غیرعامل در حوزه دریا، طراحی و ساخت شناورهای سطحی و زیر سطحی، جنگ آكوستیك (جنگاك)، نقش فناوری نانو در دریا، جنگ الكترونیك در دریا، سامانههای رانش پیشرفته در شناورها، لجستیك و زنجیره تأمین دریایی، كاربرد لیزر و اپتیك در دریا، شبیهسازهای دریایی و رزم شبكه محور دریایی از جمله محورهای موضوعی برگزاری این همایش هستند.
دریادار دوم جعفری طهرانی جامعه متخصص دریایی كشور اعم از نظامی و غیرنظامی، فعالان صنایع دریایی و فراساحل، دریانوردان و مؤسسات پشتیبانی خدمات دریایی و به عبارتی تمامی نیروها و ظرفیتهایی كه میتوانند در پشتیبانی از فعالیتهای دریایی مورد بهرهبرداری قرار گیرند را از جمله مخاطبان عمده این همایش دانست.
وی همچنین با اشاره به شعار ویژه همایش تحت عنوان «تحول دریامحور» عنوان كرد: قطعا همایش پیش رو به ارائه دستاوردهایی كه نیل به آن هدفگذاری شده، خواهد پرداخت.
فرمانده دانشگاه دریایی امام خمینی نوشهر همچنین از برگزاری 15 كارگاه آموزشی در خلال برگزاری همایش خبر داد و گفت: بیش از 50 غرفه نیز در قالب یك نمایشگاه جنبی به منظورحضور مراكز علمی - تحقیقاتی و شركتهای فعال در حوزه دریا پیشبینی شده است.
دریادار دوم جعفری طهرانی با بیان اینكه «پیشبینی میكنیم بیش از 800 تن از محققان و پژوهشگران كشور در این همایش حضور به هم رسانند»، گفت: این همایش پذیرای حضور مقامات ارشد لشگری و كشوری و مقامات علمی رده بالای كشور در مراسم افتتاحیه خود است.
فرمانده دانشگاه علوم دریایی امام خمینی نوشهر به تبیین جایگاه نیروی دریایی ارتش در میان قوای مشابه در كشورهای همسایه بویژه در بخش حراست از مرزهای آبی كشور پرداخت و اعلام كرد: امروز نیروی دریایی از اقتدار كامل برای حفاظت از منابع و منافع ملی جمهوری اسلامی ایران برخوردار است و اجازه تجاوز و تعدی به هیچكدام از دشمنان خرد و كلان را نخواهد داد.
دریادار دوم پیمان جعفری طهرانی بر ضرورت بومیسازی تجهیزات و تاكتیكهای دفاعی و تحقق الزامات آن تأکید کرد و افزود: اكنون كشور در تحریم است، البته این تحریم در حوزه تجهیزات دفاعی از آغاز انقلاب وجود داشته و هیچگاه برداشته نشده است.
وی ادامه داد: از همان زمان نیروهای مسلح با تكیه بر ظرفیتهای بالقوه موجود در كشور، مسیر نیل به خود كفایی در حوزه تجهیزات دفاعی را طی کردهاند.
فرمانده دانشگاه علوم دریایی امام خمینی نوشهر با بیان اینكه «نیروی دریایی ارتش نیز بعنوان پشتیبان ایجاد بازدارندگی دفاعی با تكیه بر ظرفیتهای گسترده موجود در درون كشور اعم از كاركنان متخصص و مجرب، ظرفیتهای دانشگاهی و پژوهشی، شركتهای دانشبنیان، كارخانجات در راستای بومیسازی تجهیزات و تاكتیكها گامهای گستردهای را پشت سر گذاشته است»، افزود: نیروی دریایی ارتش مصمم است با تمام توان و با مبنا قرار دادن الگوی تحول و نوآوری در این مسیر حركت كند.