کد خبر: ۱۶۷۰۲
تعداد بازدید: ۴۰۷
تاریخ انتشار: ۱۲ تير ۱۳۹۲ - ۰۸:۰۰

ساخت مجرابند چاه‏های دریایی

رییس اداره چاه پیمایی و تكمیل چاه شركت ملی حفاری ایران، از ارایه خدمات سرچاهی و درون چاهی به چاه‏های حفاری توسعه‏ای، تعمیراتی، تولیدی و در حال بهره‏برداری مراحل ۱ ،۱۴ ،۱۷ و ۱۸ پارس جنوبی خبر داد.

به گزارش مارین نیوز به نقل از روابط عمومی شرکت ملی حفاری ایران، رامتین طهماسبی گفت: در سال گذشته ۲۴۹ عملیات و در سه ماهه نخست سال جاری ۷۳ عملیات سرچاهی و درون چاهی به شركت‏های متقاضی ارایه شد.

وی افزود: این خدمات در بخش سرچاهی و درون چاهی به دكل‏های حفاری و تعمیراتی شامل راندن رشته تكمیلی، ابزار ثبت فشار، دمای الكتریكی، PVT و Slickline، نصب و تعویض ماسوره‏های لوله‏های جداری و لوله مغزی در سایزهای مختلف، عملیات تكمیل تاج چاه و در چاه‏های بهره‏برداری تعمیر تجهیزات، سرچاهی، شیرهای جانبی، شیرهای كنترل كننده و ماسوره‏ها انجام می‏شود.

طهماسبی به واحدهای متقاضی این خدمات اشاره و یادآوری كرد: در زمان حاضر به شركت‏های مناطق نفتخیز جنوب، نفت مركزی، اكتشاف، مهندسی و توسعه نفت، پروژه‏های وراوی، هما، كیش، آذر و در پارس جنوبی به فازهای ۱، ۱۴ ،۱۷ و ۱۸ پارس جنوبی سرویس‏های مورد نیاز ارایه كه از نظر اقتصادی بسیار با ارزش و از خروج مبالغ قابل توجهی ارز از كشور جلوگیری می‏شود.

رییس اداره چاه پیمایی و تكمیل چاه شركت ملی حفاری ایران، به ساخت مجرابند مورد نیاز چاه‏های دریایی اشاره کرد و گفت: در هنگام تحویل پروژه مراحل ۹ و ۱۰ پارس جنوبی به دلیل محدودیت‏های ایجاد شده شركت‏های خارجی از تأمین مجرابند آویزه لوله‏های جداری خودداری كردند تا بهره‏برداری از پروژه فوق را متوقف كنند، اما متخصصان و كارشناسان این واحد ساخت مجرابند را در دستور كار قرار دادند و در كمترین زمان ممكن مجرابند مورد نیاز را طراحی و با همكاری سازندگان داخلی تولید و با موفقیت در چاه‏های گازی مرحله ۱۰ پارس جنوبی نصب كردند و چاه‏های پروژه تكمیل و در مدار تولید قرار گرفت.

وی مهندسی و تكمیل چاه را یكی از بخش‏های كلیدی این واحد برشمرد و توضیح داد: چاه‏های نفت و گاز پس از تكمیل و بهره‏برداری دچار مشكلاتی در زمینه تولید می‏شوند كه بر این اساس بررسی فنی رشته تكمیلی، وسایل جانبی كارشناسی، آزمایش فشارچاه، خارج سازی وسایل رشته تكمیلی در چاه‏های نفتی، گازی، تزریقی، فرازآوری، جهت دار و دیگر موارد توسط متخصصان این واحد برنامه ریزی و به اجرا در می‏آید.

طهماسبی به توانایی‏های فنی و تخصصی ملی حفاری در این بخش اشاره کرد و ادامه داد: هم اینك یشتر تجهیزات و قطعات مورد نیاز خدمات چاه پیمایی و تكمیل چاه توسط سازندگان داخلی در دست ساخت و استفاده قرار دارد و از طرفی با توجه به تجارب به دست آمده امكان صدور خدمات فنی مهندسی و سرویس‏دهی به كشورهای دیگر امكان پذیر است.

وی گفت: در زمان حاضر امكان ارایه خدمات به ۱۲ دستگاه حفاری شامل پنج دستگاه خشكی و سه دستگاه دریایی (خدمات سرچاهی) و سه دستگاه حفاری خشكی و یك دستگاه حفاری دریایی خدمات درون چاهی در این واحد وجود دارد.

بنابراین گزارش، اداره چاه پیمایی و تكمیل چاه شرکت ملی حفاری در سال ۸۴ به منظور تامین نیاز شركت‏های متقاضی و پروژه‏های حفاری بویژه در بخش EPD (كلید در دست) راه‏اندازی شد و در زمان حاضر بیش از ۵۰ متخصص در این واحد فعالیت دارند.

ارسال نظر