احمدینژاد یادآور شد: نفت میدان هنگام نفتی بسیار مرغوب و با ارزش است و نفت برداشت شده در این میدان از نظر غلظت مایعی بین گازوئیل و بنزین است و دارای صرفه بسیاری برای کشور است.
وی ادامه داد: متخصصان ایرانی در راستای بهرهبرداری از این میدان در دل تنگه هرمز، چاه زدهاند و تأسیسات ایجاد کردند که طی این پروسه روزانه 30 هزار بشکه نفت برداشت میشود.
وی با بیان اینکه «طی برنامههای هدف، ظرفیت استحصال در استخراج نفت از میدان هنگام تا 45 هزار بشکه دیده شده است»، یادآور شد: برای نخستین به وسیله یک خط لوله زیر بستر دریا، نفت و گاز توأمان از میدان هنگام به قشم و سپس به پالایشگاه بندرعباس منتقل میشود.
وی ادامه داد: در حال حاضر گاز منتقل شده به پالایشگاه بندرعباس میسوزد که طی برآوردهای صورت گرفته طی 20 ماه آینده با بهرهبرداری از تأسیسات پالایش گاز در بندرعباس این 3 میلیون مترمکعب به چرخه باز میگردد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود یادآور شد: قشم در آینده نزدیک به یکی از جزایر بزرگ نفتی و گازی در کشور تبدیل میشود.
به گفته رئیس جمهور، میزان سرمایهگذاری صورت گرفته برای توسعه میدان نفتی هنگام برابر با 720 میلیون دلار است که معادل 760 میلیارد تومان میشود.
وی همچنین به طرح توسعه اسکله تخلیه و بارگیری مواد فله در منطقه ویژه خلیج فارس اشاره و یادآور شد: با نصب تجهیزات این اسکله، ظرفیت تخلیه و بارگیری در آن از 6 میلیون تن به 12 میلیون تن افزایش مییابد.
به گفته احمدینژاد، برای اجرای این طرح نیز 360 میلیارد تومان هزینه شده است.
وی همچنین به احداث حوضچه خشک برای تعمیرات کشتیهای غول پیکر در منطقه اشاره کرد و گفت: این پروژه ملی در نوع خود از ارزش بالایی برخورداری است و برای احداث آن اعتباری بالغ بر 400 میلیارد تومان هزینه شده است.
رئیس جمهور در پایان این بخش سخنان خود افزود: میزان اعتبار هزینه شده در 4 پروژه مذکور در هرمزگان برابر با 2 هزار و 200 میلیارد تومان است.