کد خبر: ۱۶۸۰۶
تعداد بازدید: ۴۴۷
تاریخ انتشار: ۲۶ تير ۱۳۹۲ - ۰۸:۰۰

دفاع تمام قد میرکاظمی از واردات دکل دریایی و چند سؤال!

رییس كمیسیون انرژی مجلس در اظهاراتی سؤال‏برانگیز به دفاع از واردات دكل‌های حفاری از چین پرداخت.

به گزارش مارین نیوز، سید مسعود میركاظمی در گفت‏وگویی که با سایت رسمی مجلس انجام داده و در سایت شرکت حفاری شمال هم منعکس شده؛ گفت: دكل‌های حفاری وارداتی از چین هم از كیفیت لازم برخوردار است و هم از طریق فاینانس در اختیار وزارت نفت قرار گرفته، در صورتی كه استفاده از قطعات تولیدی داخلی نیاز به پول نقد داشته كه این موضوع به هیچ عنوان برای صنعت نفت ایران از صرفه اقتصادی برخوردار نیست.

 وی با طرح این ادعا كه «كشور در تولید دكل‌های حفاری در دریا با مشكلاتی مواجه است»، گفت: ایران در ساخت و تولید دكل‌های حفاری در دریا با مشكلاتی مواجه بوده كه در این مورد باید بخش خصوصی وارد میدان شده و به كمك این صنعت بشتابد.

نماینده تهران با بیان اینكه «صنعت نفت نیاز به حمایت بانك‌های كشور دارد»، افزود: قطعات تولید شده در صنعت نفت ایران برای رسیدن به مرز خودكفایی نیاز به حمایت مالی و اقتصادی بانك‌های كشور دارد.

وی تصریح كرد: در اكثر كشورهای جهان قطعات و تجهیزات صنعت نفت از طریق بخش خصوصی و بانك‌ها مورد حمایت گسترده قرار می‌گیرند كه متأسفانه این موضوع در ایران به فراموشی سپرده شده است.

میركاظمی اظهارداشت: دكل‌های حفاری وارداتی به ایران هم از كیفیت لازم برخوردار است و هم از طریق فاینانس در اختیار وزارت نفت قرار گرفته، در صورتی كه استفاده از قطعات تولیدی داخلی نیاز به پول نقد داشته كه این موضوع به هیچ عنوان برای صنعت نفت ایران از صرفه اقتصادی برخوردار نیست.

رییس كمیسیون انرژی مجلس با بیان اینكه «در شرایط كنونی واردات دكل‌های حفاری از كشور چین دارای صرفه اقتصادی است»، خاطر نشان كرد: هرچند واردات دكل‌های حفاری از كشور چین برای سرمایه‏گذاران صنعت نفت صرفه اقتصادی در بر خواهد داشت، اما این امر نباید مانع حمایت از صنایع و تولیدات داخلی باشد.

بخش تحلیلی مارین نیوز: ادعاهای رییس کمیسیون انرژی مجلس مبنی بر وجود مشکلاتی در برابر ساخت دکل‏های حفاری دریایی در داخل، در حالی عنوان می‏شود که این دکل‏ها حدود 20 سال قبل در داخل ساخته شده و در دریای خزر به کار گرفته شده است.

آقای میرکاظمی که متأسفانه در این گفت‏وگو بیش از آنکه در مقام نماینده مجلس ایران سخن بگوید، به تعریف و تمجید و دفاع از منافع چینی‏ها پرداخته؛ این سؤال را بی‏پاسخ گذاشته که اگر مشکل ساخت دکل‏های دریایی تأمین منابع مالی و حمایت‏های سیستم بانکی است (که هست)، چرا ایشان که هم در دولت نهم در مقام وزیر نفت و عضو کابینه حضور داشته و هم دو سال است ریاست کمیسیون انرژی مجلس را برعهده دارد؛ هیچ گامی در جهت رفع این معضلات و فراهم ساختن بستر حمایت‏های مالی از صنایع داخلی مرتبط با صنعت نفت و از جمله صنایع دریایی به عمل نیاورده است؟

جناب میرکاظمی که گویا مدتی سودای ریاست‏جمهوری هم در سر داشتند؛ باید به این مسأله هم پاسخ دهند که چرا در دوران وزارت ایشان قراردادهایی که از قبل برای ساخت دکل‏های حفاری دریایی با شرکت‏های صف و صدرا بسته شده بود؛ توسط شرکت‏های زیرمجموعه این وزارتخانه رها شد و سرمایه‏گذاری‏های انجام‏شده در جهت تهیه و ثبت طراحی پایه، تأمین تجهیزات، آماده سازی کارگاه و... بویژه در بندرعباس بلاتکلیف ماند و این بلاتکلیفی همچنان نیز ادامه دارد.

دکتر میرکاظمی البته بد نیست به اظهارات اخیر یکی از نمایندگان مجلس هم پاسخ دهند که گفته: «وزیر نفت با آنکه نامش رستم است؛ زورش به دلالان دکل نرسید!». اگر اینطور باشد (که هست)، باید پرسید این دلالان از چه زمان و در دوران وزارت چه کسی در وزارت نفت ریشه دواندند که حال، چهره خدوم و زحمتکشی همچون سردار رستم قاسمی که حتی رقیبان سیاسی هم بر توان و سلامت او اقرار دارند، نمی‏تواند مقابل آنها بایستد و حتی قرارداد شرکت صدرا را که قبلا ریاست هیأت مدیره آن را برعهده داشته، احیاء کند؟

سؤال دیگر اینکه چرا جناب میرکاظمی دقیقا حالا و در شرایطی که به گفته مهندس ترکان (معاون و مشاور ارشد دکتر روحانی) بحث توجه ویژه به ساخت دکل‏های دریایی در داخل و انتقاد از دلالی‏های موجود برای واردات دکل از چین را آغاز کرده؛ اینطور بی‏مهابا به دفاع از خرید خارجی می‏پردازد و ساخت داخل را «غیراقتصادی» می‏نامد؟

بد نیست به خاطر آقای میرکاظمی بیاوریم که اظهارات و ادعاهای ایشان در شرایطی مطرح می‏شود که بیش از دو سال از دستور صریح مقام معظم رهبری برای ساخت دکل‏های دریایی در داخل می‏گذرد و متأسفانه، دولت و (بویژه مجلس) که مدعی پیروی از منویات ایشان هستند، هیچ اقدام مؤثری در این جهت برنداشته‏اد و البته، یکی از مسؤولان مستقیم این امر رییس کمیسیون انرژی مجلس هستند. 

نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۳
سعید
|
Russian Federation
|
۰۰:۰۰ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۶
0
0
  تاسف به حال مجلسی که چنین نماینده هایی داره..سودی که به صنعت نفت می رسه آیا برای کارخانه های تعطیل هم منفعته؟آقای نماینده مردم؟!!!!!!!صرفه اقتصادی رو می تونید صرف کنید؟!
اشنا
|
Russian Federation
|
۲۰:۵۱ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۵
0
0
  با سلام، تا زماني كه اقاياني كه ادعائ تكنوكرات و متخصص بودن را دارند بجاي أنكه مدافع توليد و صنعكر إيراني باشند ، غم كاركران و سرمايه داران جيني را ميخورند و كسي هم به كسي نيست و إنكار كه واقعا در مملكت صاحبي براي رسيد كي به اين كونه كار شكنيها وجود ندارد، ديكر جايي براي نارا حتي مارين نيوز و كاركران و متخصصتان و صنعت كران إيراني باقي نميماند!!!!!.... نميدانم تا كي بأيد دست روي دست كذاشت و اين بيعدالتيها را به صنعت شاهد باشيم؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
دریانورد
|
Russian Federation
|
۱۱:۳۹ - ۱۳۹۲/۰۴/۳۰
0
0
  دوستان و همکاران محترم، حتما" آقای میرکاظمی هم دلایلی در این خصوص دارند. بد نیست دلایل ایشان را هم شنید و قضاوت عجولانه نداشته باشیم. در اینکه یاردهای ما توان بالقوه و کمی بالفعل ساخت و تأمین مواد و تجهیزات مورد نیاز سازه های دریایی را دارند شکی نیست ولی این پرسش مطرح است که در وضعیت کنونی کشور آیا همین سازندگان داخلی می توانند در موعد مقرر، کیفیت مورد قبول و قیمت رقابتی سکوی حفاری را ساخته و تحویل کارفرما نمایند!!؟
ارسال نظر