به گزارش مارین نیوز به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، عبدالرضا کرباسی با بیان اینکه «در مدیریت زیست محیطی اکوسیستمهای دریایی کشور در اختیار داشتن اطلاعات قابل اعتماد و بهنگام از روند تغییرات پارامترهای شاخص زیستی و غیرزیستی دارای اهمیت است»، اظهار داشت: این موضوع امکان پیشبینی برخی حوادث زیست محیطی مانند بروز پدیده شکوفایی مضر جلبکی و متعاقبا امکان کاهش خسارات احتمالی ناشی از آنها را فراهم میکند.
وی با تأکید بر اینکه «پایشهای زیست محیطی در اولویت برنامههای معاونت دریایی سازمان حفاظت محیط زیست قرار گرفت»، از تدوین سه برنامه کاری کلان پایش در حوزه محیط زیست دریایی خبر داد.
معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه «ارتقاء کیفی و انسجام بیشتر پایشهای میدانی با در نظر گرفتن منابع مهم آلاینده اکوسیستمهای دریایی کشور و امکانات و تجهیزات موجود در ادارات کل محیط زیست استانهای ساحلی صورت گرفته است»، اظهار داشت: حدود 25 پارامتر فیزیکی، شیمیایی و زیستی در آب و رسوبات به کلیه ادارات کل محیط زیست استانهای ساحلی ابلاغ شده است.
عبد الرضا کرباسی از ایجاد شبکه بویههای پایشی در راستای اجرای مصوبات یکی از سفرهای استانی هیأت دولت خبر داد و گفت: در یک برنامهریزی منسجم و مستمر در فاز نخست خریداری و استقراربویه پایشی واجد سنسورهای مرتبط با ثبت حدود 20 پارامتر مهم فیزیکی، شیمیایی و زیستی هواشناسی و محیط زیستی مد نظر قرار گرفته است.
وی ادامه داد: محلهای مناسب برای استقرار بویههای مزبور در آبهای ساحلی شمال و جنوب کشور، در قالب مطالعات علمیو دقیق در چند سناریو پیشبینی شده است.
معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست، استفاده از سنجندههای ماهوارهای برای پایش پهنه گستردهای از آبهای ساحلی و دریایی کشور نیز خبر داد و گفت: متعاقب برگزاری چند جلسه مدیریتی و کارشناسی با سازمان فضایی ایران مقرر شد که از اطلاعات حاصل از سنجندههای مستقر بر روی ماهوارههای مرتبط منجمله MODIS و NOAA برای پایش برخی پارامترهای مهم محیط زیست دریایی مانند دما، کدورت، میزان کلروفیل، لکههای نفتی، تغییرات خطوط ساحلی، جنگلهای حرا، ضخرههای مرجانی استفاده شود.
کرباسی همچنین از امکان دسترسی به اطلاعات پایشی آبهای دریای کشور برای کلیه محققین و بهرهبرداران حقیقی و حقوقی خبر داد و افزود: این پایگاه اطلاعات داده مکانی محیط زیست دریایی در سال گذشته راهاندازی شد.
وی با اشاره به تعدد ارگانهای ملی دخیل در پایش آبهای دریایی کشور و لزوم انسجام و همافزایی بیشتر فعالیتهای آنها، اظهار داشت: معاونت دریایی سازمان حفاظت محیط زیست اقداماتی را در قالب هدایت کمیته حفاظت محیط زیست دریایی و کنترل آلودگیهایی دریایی بعنوان زیر مجموعه شورایعالی اقیانوس شناسی کشور آغاز و در حال پیگیری تصویب پیشنهادات ارائه شده در این شوراست.