به گزارش مارین نیوز، متن نامه بدین شرح است:
محضر مبارك ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران
جناب آقای دکتر حسن روحانی
سلام عليكم
احتراما، با تبریک انتخاب حماسی حضرتعالی بعنوان ریاست جمهوری اسلامی ایران و آرزوی سلامتی و توفیق روز افزون جنابعالی، به استحضار میرساند در شرایط خطیر و حساس داخلی و جهانی فعلی و با آگاهی از حجم بسیار مشکلات در رابطه با مسائل خارجی، سیاسی، اقتصادی و اجتماعی موجود رجاء واثق داریم که دانش، درایت و تدبیر حضرتعالی چراغ امید را در دلهای مردم و بالاخص فعالین اقتصادی روشن نموده و به پشتیبانی و همت والای ملت معظم ایران انشاءالله در پایان دوره چهار ساله شرایط متفاوتی با شرائط فعلی خواهیم داشت.
نامگذاری سال 1392 به عنوان سال حماسه سیاسی، حماسه اقتصادی و با گذر از حماسه سیاسی، فرصتی استثنائی را برای فعالان اقتصادی ایجاد نموده تا نسبت به بررسی و ارزیابی موانع موجود بر سر راه رونق تولید ملی اقدام نموده و راهکارهای مناسب ارائه گردد. در این راستا ضروری میدانیم موارد ذیل را به استحضار برسانیم:
1) کشور پهناور ایران با دارا بودن مرزهای طولانی آبی در شمال و جنوب کشور، مراکز آموزش عالی متعدد و تدریس شاخههای متنوع تخصصهای دریایی، نیروی انسانی فراوان در شهرهای ساحلی و نیاز به اشتغال آنها همراه با نیاز کشور به ساخت انواع تجهیزات دریائی اعم از شناورهای تجاری و نفتی، سازههای دریایی و تجهیزات مربوطه و اشتغالزایی بالاو نقش زیاد نیروی انسانی در ساخت صنایع دریائی اهمیت توجه به این صنعت را دو چندان مینماید. متأسفانه در سالیان گذشته علیرغم اجراء پروژههای موفق ساخت شناورها و سکوهای حفاری در شمال و جنوب کشور توسط متخصصان داخلی، همه ساله میلیاردها دلار صرف خرید اینگونه تجهیزات و رونقبخشی به صنایع دریایی چین و کره گردیده و کشور از استفاده از این مزیت نسبی محروم مانده است.
2) خوشبختانه در سالهای گذشته قوانین مترقی و مهمی در مجلس شورای اسلامی برای حمایت از صنعت کشور به تصویب رسیده است که به پیوست مواردی از آن ارائه شدهاند. علیرغم محتوای نسبتا خوب و قابل استفاده قوانین فوق، متأسفانه مشکلات و موانع اجرایی قوانین فوق برطرف نشده و گاه خود مراکز دولتی نیز آنها را اجرا نمینمایند. مسلما در چنین شرایطی انتظار رقابت با صنعت دریایی کشور شرکتهای بین المللی انتظاری ناعادلانه خواهد بود.
3) لزوم تشکیل شورایعالی صنایع دریایی یکی از بندهای مهم قانون توسعه حمایت صنایع دریایی میباشد. متاسفانه علیرغم ضرورت هماهنگیهای کلان در این حوزه و ضرورت استفاده از این شورا، تا کنون از این ظرفیت بهرهبرداری مناسب صورت نگرفته و امید میرود در دولت یازدهم شاهد همافزایی همه وزارتخانههای مرتبط در قالب شورای فوق باشیم.
4) اگر چه بیم ادغام صندوق توسعه صنایع دریایی تا چند ماه قبل وجود داشت. ولی خوشبختانه با تلاش نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی، رأی بر استقلال آن داده شده و امید است با حمایت حضر تعالی و توجه بیشتر وزارت صنعت معدن و تجارت به این صندوق شاهد تأثیرگذاری آن در پروژههای دریایی باشیم. مسلما افزایش سرمایه این صندوق و تسهیل در قوانین و ضوابط آن امکان این نقش آفرینی را بیشتر فراهم خواهد کرد.
5) فعالیتها و امور دریایی بسیار تخصصی بوده و امید است در دولت یازدهم شاهد بکارگیری افراد با تجربه و تخصص کافی در مسؤولیتهای مرتبط باشیم. مسلماً این موضوع کمک بسزایی در هماهنگی ارگانهای دریایی و اجرایی شدن طرح¬ها و برنامههای ملی در حوزه دریا خواهد نمود.
6) رفع مشکلات اجتماعی و اقتصادی سواحل جنوب یکی از ضرورتهای کشور محسوب شده و در این راستا توجه جدی به توسعه زیرساختهای مورد نیاز سواحل حائز اهمیت فراوان است. در این خصوص تأمین آب شیرین با بکارگیری آب شیرینکنهای صنعتی و بزرگی روش مهمی است که تاکنون در کشور ایجاد نشدهاند.
7) فراهم آوردن امکانات مناسب برای آموزشهای حرفهای دریایی برای ساحل نشینان کشور نقش مهمی در رونق کسب و کارهای دریایی خواهد داشت. در این راستا تدوین آموزشهای لازم و دورههای مرتبط حائز اهمیت بوده و میتواند کارآیی فعالیتهای موجود دریایی را افزایش و توسعه اجتماعی سواحل را فراهم آورد.
8) سختافزارها و یاردهای ساخت و تعمیر کشتی جزء توانمندیهای استراتژیک کشورها محسوب میشوند که میتوانند علاوه بر ایجاد منافع اقتصادی در امور دفاعی نیز مورد بهرهبرداری قرار گیرند. بر این اساس، تکمیل و بهبود یاردهای موجود با حمایت و پشتیبانی دولت گام مهم و سازندهای در تحقق این امر خواهد بود.
9) فعالیتهای تولیدی و صنعتی در حوزه دریا مستلزم وجود یک زنجیره تأمین کالا و قطعات است. حمایت دولت از شکلگیری این زنجیره و سعی در تأمین قطعات و مواد مورد نیاز در صنایع دریایی، علاوه بر جذب ارزش افزوده بیشتر در کشور، رقابتپذیری صنایع دریایی کشور در رقابت با رقبای خارجی را افزایش خواهد داد.
10) سازمان بنادر و دریانوردی بعنوان یکی از ارگانهای اصلی تأثیرگذار در دریا نقش بسیار تعیینکنندهای در امور دریایی کشور خواهد داشت. ایجاد یک فرهنگ فراوزارتخانهای در این سازمان و حمایت آن از کلیه فعالیتهای دریایی دولتی و خصوصی تأثیر بسزایی در شکوفایی صنایع دریایی کشور خواهد داشت.
از عنایت و توجه حضرتعالی قبلا تشکر و قدردانی نموده و امید است با تصمیم جنابعالی تحولی اساسی در صنایع دریایی کشور را شاهد باشیم.
با تقدیم احترام
انجمن صنفی سازندگان شناور، تجهیزات و سازههای دریایی ایران