وی با تأکید بر لزوم پیشرفت و توسعه برای تأمین نیازمندیهای نوین دریایی اظهار داشت: در همین راستا اولین همایش ملی فنارویهای نوین دریایی در تاریخ 12 و 13 شهریورماه در دانشگاه دریایی امام خمینی نوشهر برگزار میشود.
سیاری ادامه داد: دریا برای توسعه کشور اهمیت زیادی دارد. به خصوص کشور ما که یک سوم مرزهایش دریایی است. دریا محل ورود ما به جهان است و 93 درصد صادرات و واردات ما از دریا صورت میگیرد که منابع انرژی فراوانی نیز دارد.
فرمانده نیروی دریایی ارتش تأکید کرد: دریا بهترین جا برای پاسخگویی به تهدیدات است. از طرفی مهمترین راه برقراری ارتباط با کشورهای جهان دریاست.
سیاری با بیان اینکه «باید حضور مستمر در دریا داشته باشیم»، گفت: هر حرکتی که میخواهد در دریا صورت گیرد، باید زیر سایه امنیت دریایی باشد که لازمه آن داشتن نیروی دریایی قوی است. نیروی دریایی باید بتواند امنیت را در آبهای کشور و آبهای دوردست برقرار کند.
وی افزود: اگر در چند ماه گذشته خبری از دزدان دریایی نمیشنویم به این معنی نیست که آنها دیگر نیستند؛ بلکه به دلیل اقتدار نیروی دریایی و برخورد ما با آنها است.
سیاری همچنین خاطرنشان کرد: انسانهای آموزش دیده مناسب خدمت در دریا لازمه یک نیروی دریایی مقتدر است. ماباید وسایل مناسب دریایی داشته باشیم تا در عرصه دریاهای دوردست حضوری مقتدرانه داشته باشیم.
فرمانده نیروی دریایی ارتش با بیان اینکه «باید مجهز به فناوریهای روز باشیم»، تصریح کرد: این فناوریها را نمیتوان از چشم دیگران دور نگاه داشت. زیرا آنها در آبهای دوردست توان ما را محک میزنند. لذا این همایش با این محوریت برگزار میشود.
سیاری تأکید کرد: در این همایش صنایع مختلف دریایی کشور، دانشگاههای دریایی، ارگانهای دریایی و نیروی دریایی ارتش حضور دارند تا یک هماهنگی مناسب به وجود بیاوریم و در بحث تأمین تجهیزات نوین دریایی به پیش برویم.
وی با اشاره به اهداف برگزاری این همایش اظهار داشت: بسترسازی جهت تحقق بخشیدن به فرمایشات رهبری، ارتقای سامانههای دفاعی در دریا، معرفی و بررسی تکنولوژیهای برتر دریایی، دستیابی به فناوریهای نوین مهندسی در دریا، ارتقای سطح دانش اساتید، ایجاد تعامل بین مراکز آموزشی دریایی و ارتباط مناسب با صنایع دریایی از جمله اهداف برگزاری این همایش است.
سیاری با اشاره به 14 محور این همایش، گفت: پهپادهای دریاپایه، سامانههای پیشرفته کمک ناوبری، دفاع سایبری در دریا، تجهیزات و تسلیحات هوشمند، پدافند غیرعامل در حوزه دریا، طراحی و ساخت شناورهای سطحی و زیرسطحی، جنگ آکوستیک(جنگاک)، نقش فناوری نانو در دریا، جنگ الکترونیک در دریا، سامانههای رانش پیشرفته در شناورها، لجستیک و زنجیره تأمین دریایی، کاربرد لیزر و اپتیک در دریا، شبیهسازهای دریایی و رزم شبکه محوردریایی از جمله محورهای این همایش است.
فرمانده نیروی دریایی ارتش اظهار داشت: باید همت کنیم با برگزاری این همایش در جهت توسعه فناوریهای نوین در دریا حرکت کنیم و به عنوان مظهر اقتدار در دریا حضور داشته باشیم.
سیاری ادامه داد: در کنار این همایش 20 غرفه با حضور شرکتها و دانشگاههای مختلف برپا خواهد شد.
وی همچنین اعلام کرد که این همایش داخلی است و شرکتکننده خارجی ندارد.
سیاری در پاسخ به سؤالی مبنی بر دلیل عدم سفر فرمانده نیروی دریایی آذربایجان به ایران گفت: آنها درخواست کرده بودند که به ایران بیایند و از نیروی دریایی ما بازدید کنند که ما هم موافقت کردیم. اما گویا برایشان اتفاقی افتاد و تقاضا کردند که این بازدید مدتی به عقب بیفتد. لذا برنامه سفر لغو نشده و این موارد طبیعی است.
وی در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر اینکه «اسرائیل موشکهای گابریل 5 به آذربایجان فروخته است، واکنش ایران چیست؟»، اظهار داشت: بارها اعلام کردهایم دریای خزر دریای صلح و دوستی است و کشورهای حاشیه آن با همکاری هم باید امنیت آن را تأمین کنند. اما برخی با هماهنگیهایی که با دیگران دارند دست به اینگونه اقدامات میزنند.
فرمانده نیروی دریایی ارتش افزود: توصیه ما همیشه این بوده که کشورهای منطقه با هماهنگی فیمابین امنیت را برقرار کنند در هر صورت ایران از این قضیه غافل نیست و اوضاع را رصد و مراقبت میکند و در منطقه 20 درصدی خودمان مستقر هستیم.
سیاری در خصوص حضور ناوهای ایرانی در آبهای فرامنطقهای تصریح کرد: اولین منطقهای که ما به طور مستمر در آن حضور داریم شمال اقیانوس هند و مدار ده درجه است و امروز نیز ناوگروه بیست و هفتم ما متشکل از ناو بالگردانبر خارک و ناو سبلان در منطقه حضور دارند و ماموریتشان را انجا میدهند. اما خارج شدن از این منطقه و رفتن به مدیترانه، اقیانوس هند، اقیانوس آرام و هند جنوبی حتما نیاز به ابلاغ سلسله مراتب دارد و الان نیز در مدیترانه ناوگروهی نداریم.
سیاری در پاسخ به سؤال دیگری در خصوص اینکه «در صورت جنگ در سوریه آیا ناوگروههای ایرانی به آنها کمک خواهند کرد؟»، ضمن امتناع از پاسخ به این سؤال گفت: مأموریت ناوگروههای ما گشت و تأمین امنیت خطوط مواصلاتی است و مأموریت دیگری برای ناوگروههایمان تعریف نکردهایم. البته سخن گفتن در این خصوص بر عهده سلسله مراتب است.
فرمانده نیروی دریایی همچنین اعلام کرد که در سفر اخیر مقامات عمانی به ایران نشستی با وزیر دفاع عمان نداشته است.
وی ادامه داد: ما رابطه خوبی با کشور عمان داریم و سالی یک بار رزمایشهای امداد و نجات مشترک برگزار میکنیم و امید داریم این روابط رو به توسعه باشد.
سیاری در خصوص پهپادهای نیروی دریایی تأکید کرد: پژوهش این پهپادها در نداجا صورت میگیرد، اما آنها توسط وزارت دفاع ساخته میشوند. همین طور ما در حوزه پژوهش پهپادهای دریایی نتایج خوبی به دست آوردهایم.
فرمانده نیروی دریایی ارتش تأکید کرد: اکثر ناوهای نیروی دریایی ارتش به سامانه پهپاد مجهز هستند و در صورت نیاز از آن استفاده میکنند.
سیاری در پاسخ به این سؤال که «آیا از این پهپادها در خلیج عدن نیز استفاده میشود؟»، گفت: اگر نیاز باشد در خلیج عدن نیز از پهپادها استفاده میکنیم.
فرمانده نیروی دریایی ارتش در پایان اعلام کرد بهزودی ناو جمهوری اسلامی ایران ناوان که مورد تعمیرات اساسی و اورهال قرار گرفته، رونمایی میشود که ممکن است این رونمایی در هفته دفاع مقدس باشد.