به گزارش مارین نیوز به نقل از سایت رسمی وزارت نفت، عباس رجبخانی تصریح کرد: تولید زودهنگام از میدان رشادت به وسیله پنج حلقه چاه تولیدی و یک سکو انجام میشود و با بهرهبرداری از این طرح ظرفیت تولید نفت میدان رشادت به 20 هزار بشکه در روز افزایش مییابد.
وی با بیان اینکه «بخش مهمی از افزایش تولید میدان رشادت با اجرای تزریق آب، گاز و نصب پمپهای درون چاهی انجام میشود، گفت: در طرح توسعه میدان رشادت حفاری 28 حلقه چاه تولیدی و تزریقی و جایگزینی ژنراتورهای گاز سوز به جای گازوئیل سوز پیشبینی شده است که این مهم سبب صرفه جویی در مصرف سوخت و افزایش ظرفیت تولید برق مورد نیاز میشود.
رئیس منطقه عملیاتی لاوان در شرکت نفت فلات قاره ایران هدف از اجرای این طرح را افزایش تولید نفت در میدان رشادت تا 75 هزار بشکه در روز و بازسازی و نوسازی تاسیسات این میدان اعلام و تصریح کرد: این طرح بزرگترین طرح افزایش ظرفیت تولید در خلیج فارس به شمار میرود و با اجرای طرح تولید زودهنگام حدود 10 تا 12 هزار بشکه به ظرفیت تولید آن افزوده میشود.
وی با بیان اینکه بخش مهمیاز افزایش تولید میدان رشادت با اجرای تزریق آب، گاز و نصب پمپهای درون چاهی انجام میشود، گفت: در این طرح حفاری 29 حلقه چاه (11 حلقه چاه تولیدی و 18 حلقه چاه تزریقی آب) پیشبینی شده است.
رجبخانی با اشاره به نصب پنج سکو برای اجرای طرح توسعه میدان رشادت گفت: همه جکتهای این میدان به همراه دو سکو نصب شده؛ اما دو سکو در شرکت صدرا هماکنون در حال ساخت است که تا پایان امسال ساخت این سکوها به پایان میرسد.
رئیس منطقه عملیاتی لاوان اجرای طرح نوفلرینگ ( جمعآوری گازهای همراه) را یکی دیگر از برنامههای فلات قاره در طرح توسعه این میدان اعلام کرد و گفت: با راهاندازی کامل طرح توسعه رشادت، گازهای همراه به وسیله یک خط لوله به سکوی میدان سلمان برای استفاده در بخشهای مختلف ارسال میشود و هم اکنون عملیات ساخت این خط لوله به پایان رسیده است.
میدان نفتی رشادت (رستم) در 108 کیلومتری جنوب غربی جزیره لاوان در آبهای خلیج فارس واقع شده است. بهرهبرداری از نفت سبک این میدان از سال 1347 آغاز شد. این میدان دارای 14 حلقه چاه است و نفت تولیدی آن به وسیله خط لوله 18 اینچ به طول 108 کیلومتر همراه با نفت میدان رسالت برای ذخیرهسازی به جزیره لاوان ارسال میشود.