کد خبر: ۱۷۲۴۶
تعداد بازدید: ۴۰۱
تاریخ انتشار: ۲۱ شهريور ۱۳۹۲ - ۰۸:۰۰

همایش بین‌المللی «صلح در دریاها» برگزار شد

سی و چهارمین همایش بین‌المللی «صلح در دریاها» با محوریت مدیریت پایدار اقیانوس­ و همچنین نشست دوسالانه «مؤسسه بین­‌المللی اقیانوسی» با حضور صاحبنظران و کارشناسان بیش از 25 کشور جهان (از جمله ایران) از 12 تا 17 شهریورماه امسال در تایلند برگزار شد.

به گزارش مارین نیوز، در این نشست بین­‌المللی که هر سال توسط مؤسسه بین ‌المللی اقیانوسی (International Ocean Institute, IOI) برگزار می‏شود، مدیران مراکز عملیاتی و دفاتر منطقه­‌ای مؤسسه بین ‌المللی (IOI) که شامل کشورهای استرالیا، اسلونی، آفریقای جنوبی، آلمان، اندونزی، اوکراین، برزیل، تایلند، جمهوری اسلامی ایران، جزایر اقیانوس آرام، چین، روسیه، رومانی، ژاپن، سنگال، سوئد، کانادا، کاستاریکا، کنیا، مالتا، نیجریه، هند و ولگا است، در خصوص مباحث علوم دریایی و اقیانوسی بحث، تبادل نظر و تصمیم‏گیری می‏‌کنند.

بر اساس این گزارش، در این همایش موضوع‌های تاثیر تغییر اقلیم و مخاطرات دریایی و حفاظت و کاهش مخاطرات آب و سیل، نتایج بیانیه Rio+20 درخصوص به کارگیری کنوانسیون سازمان ملل متحد در مورد حقوق دریا (UNCLOS) و ابزارهای مربوط در منطقه شمال شرق آسیا، سامانه سنجش از دور اینترنتی و به کارگیری علوم برای شناخت سونامی برای جامعه امروزه و تاثیر آن در امنیت و پایداری جامعه در زمینه پدیده سونامی مطرح شد و ضمن ایراد سخنرانی توسط دکتر چگینی، رییس دفتر عملیاتی مؤسسه بین‌المللی اقیانوسی (IOI) در مورد «بررسی آب گرفتگی خلیج چابهار در اثر سونامی ناحیه فرورانش مکران» گزارشی از فعالیت‏های دفتر عملیاتی (IOI) در جمهوری اسلامی ایران ارایه شد.

مؤسسه بین‌المللی اقیانوسی (IOI) یک مرکز آموزشی تحقیقاتی شناخته شده و معتبر بین‌المللی است که مورد حمایت بسیاری از سازمان‌های بین‌المللی از جمله کمیسیون بین دولتی اقیانوس شناسی یونسکو (IOC) است. مؤسسه بین‌المللی اقیانوسی در سال 1972 به عنوان یک سازمان غیرانتفاعی بین‌المللی تأسیس شد و مقر آن طی موافقنامه‌ای با دولت مالت در این کشور مستقر است.

این مؤسسه با 25 مرکز عملیاتی و پنج دفتر کانونی در سراسر جهان با برگزاری برنامه‌های آموزشی، پژوهشی و تحقیقاتی، سازماندهی کنفرانس‌ها و جلسات، جذب مشارکت‌های بین‌المللی، ایجاد ارتباطات و یافتن منابع مالی جهت فعالیت‌های مراکز عملیاتی خود، برای رسیدن به اهدافش تلاش می‌کند.

مرکز عملیاتی IOI جمهوری اسلامی ایران طی تفاهم‌نامه پژوهشگاه ملی اقیانوس‌شناسی و علوم جوی با مؤسسه بین‌المللی اقیانوس‌شناسی در سال 2002 میلادی (1381) در پژوهشگاه ملی اقیانوس‌شناسی و علوم جوی تأسیس شد. حوزه فعالیت این مرکز شامل خلیج فارس و دریای عمان است و لذا حفظ این موقعیت برای جمهوری اسلامی ایران بویژه با توجه به ضرورت صیانت از نام خلیج فارس، دارای اهمیت ویژه‌ای است. اهداف این مرکز عملیاتی ترویج مؤثر و علمی مدیریت اقیانوس‌شناسی و منابع ساحلی، کمک به ریشه‌کن کردن فقر در مناطق ساحلی، حفاظت مؤثر از محیط زیست دریایی بعنوان میراث مشترک نسل‌ها و تسهیل مبادله دانش و اطلاعات است.

پژوهشگاه ملی اقیانوس‌شناسی و علوم جوی و مرکز عملیاتی IOI ایران تاکنون و با همکاری و حمایت‌های مالی مؤسسه بین‌المللی اقیانوسی (IOI) کارگاه‌های آموزشی ویژه زنان و جوانان و کودکان را در شهرهای بندرعباس، چابهار، بوشهر و رشت برگزار کرده است.

ارسال نظر