تازه های سایت
پربحث ترین اخبار
پربازدید ترین اخبار
کد خبر: ۱۷۵۰۰
تعداد بازدید: ۴۰۲
تاریخ انتشار: ۰۵ آبان ۱۳۹۲ - ۰۸:۰۰

تخلیه یک رآکتور 700 تنی در بندر شهیدرجایی

با اقدام نوآورانه متخصصان امور بندری بزرگترین بندر تجاری کشور و بهره گیری از توان عملیاتی بخش خصوصی، یک نگله رآکتور 700 تنی بدون استفاده از تجهیزات تخلیه و بارگیری همچون جرثقیل‏های بزرگ و در زمانی کمتر از یک ساعت در بندر شهید رجایی تخلیه شد که رکوردی جدید در بنادر کشور به ثبت رسید.

به گزارش مارین نیوز به نقل از روابط عمومی ‏اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان، طی سالیان گذشته، اعمال تحریم‏های یکجانبه غرب علیه جمهوری اسلامی‏مانع از تأمین تجهیزات استراتژیکی همچون جرثقیل‏های بزرگ دارای توان عملیاتی بیش از 250 تن برای افزایش ظرفیت تخلیه و بارگیری در اسکله‏های بندر شهید رجایی شده است.

علیرغم محدودیت‏های تحمیل شده به صنعت حمل و نقل دریایی کشور، کارشناسان و متخصصان مجتمع بندری شهیدرجایی برای نخستین بار موفق شدند با استفاده از یک روش نوآورانه، کاستی‏های عملیاتی ناشی از کمبود تجهیزات بندری را جبران نموده و اقدام به تخلیه یک نگله رآکتور 700 تنی متعلق به پالایشگاه بندرعباس کنند که به لحاظ عملیاتی در نوع خود یک رکورد مهم محسوب می‏شود. 

حمید جهرمی‏نژاد، رییس اداره امور بندری اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان، ضمن تشریح عملیات تخلیه این محموله بزرگ از یک فروند شناور بارج گفت: با پیشنهادهای ارایه‏شده از سوی کارشناسان یک شرکت کشتیرانی بین‏المللی به صاحب کالا، محموله مورد نظر از طریق یک خط کشتیرانی به بندر جبل علی امارات منتقل و توسط جرثقیل‏های بزرگ مستقر روی کشتی، تخلیه شد که پس از قرارگرفتن روی یک کشنده بوژی (دستگاهی برای حمل کالاهای حجیم و سنگین)، توسط یک بارج ایرانی بارگیری و به بندر شهید رجایی منتقل شد.

تخلیه محموله با استفاده از محاسبه جزر و مدی و آب توازن شناور
وی اضافه کرد: پس از انجام محاسبات دقیق توسط کارشناسان و متخصصین در بندر شهید رجایی و تهیه یک سناریو، در حوالی ساعت 14 نخستین روز از آبانماه جاری که تغییرات جزرو مدی ثبات بیشتری داشت، پس از پهلوگیری این بارج در اسکله شماره 7، عملیات تخلیه آن با اجرای دقیق مراحل پیش بینی شده در سناریو، کلید خورد.

جهرمی‏نژاد بیان کرد: در ادامه دو دستگاه کامیون در طرفین عرشه بارج به عنوان بالانسر قرار گرفتند و یک دستگاه کشنده نیز وظیفه انتقال بوژی حامل نگله را بر عهده گرفت. از سوی دیگر، از طریق تخلیه آب توازن شناور بارج، شرایط لازم برای سربسر شدن عرشه بارج با سطح اسکله فراهم شد تا امکان جابجایی این محموله فراهم شود.

وی همچنین ضمن بیان جزییاتی بیشتر از این دستاورد مهم، خاطرنشان کرد: در این عملیات که در یک فرصت طلایی یک ساعته به ثمر رسید، تیمی‏متشکل از 30 نفر از کارشناسان بندری اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان و متخصصین بخش خصوصی توانستند این محموله بزرگ 700 تنی را بدون استفاده از جرثقیل و با رعایت تمامی‏نکات ایمنی، به روی سکوی اسکله منتقل نمایند.

رییس اداره امور بندری اداره کل بنادرو دریانوردی هرمزگان ضمن ستایش انجام چنین اقدامات نوآورانه ای از سوی متخصصان بندری هرمزگان برای یافتن روش‏هایی برای دور زدن تحریم‏ها، گفت: با توجه به نیاز اقتصادی منطقه برای حمل تجهیزات فلزی و محموله‏های چندصدتنی پالایشگاهی و صنعتی ، این ضرورت احساس می‏شود که در زمینه تامین تجهیزات تخلیه و بارگیری و خریداری جرثقیل‏های دارای توان عملیاتی بیش از 250 تن، شرایط سرمایه گذاری برای بخش خصوصی فراهم شود.

وی اضافه کرد: در این رابطه مکاتباتی با مسؤولان سازمان بنادر داشته‏ایم و امکان‏سنجی صدور مجوز لازم برای تحقق این امر مهم، هم اکنون در سازمان مرکزی در دست بررسی است.

جهرمی‏نژاد یادآور شد: سه سال پیش، با استفاده از جرثقیلهای مستقر روی کشتی حامل کالا، یک نگله 480 تنی تخلیه شده بود که با اقدام جدید صورت گرفته، رکورد تخلیه یک ساعته رآکتور 700 تنی بدون استفاده از جرثقیل به ثبت رسید.

دور زدن تحریم‏ها با خلاقیت متخصصان بندری و کشتیرانی کشور
ابوالقاسم محمدی یکتا، مدیرعامل شرکت خدمات بندر جنوب،
که بعنوان بخش خصوصی فعال در زمینه حمل و نقل بین‏المللی کالاهای سنگین از طریق مسیرهای دریایی وظیفه برنامه‏ریزی و حمل این محموله 700 تنی از کشور مبداء تا  بندر شهید رجایی را برعهده داشته است، درباره اهمیت این اقدام گفت: پس از اعمال قوانین محدودیت آفرین کشورهای غربی در خصوص تردد خطوط بین‏المللی کشتیرانی به بنادر ایران و لغو تعهدات مربوط به بیمه‏های دریایی، حمل کالاهای سنگین مورد نیاز واحد‏های صنعتی کشور از طریق مسیرهای دریایی دچار مشکلاتی شد که خوشبختانه با خلاقیت متخصصان کشور توانستیم تحریم‏ها را دور بزنیم.

به گفته محمدی، این رآکتور700 تنی بزرگترین کالای سنگین در صنعت حمل و نقل دریایی محسوب می‏شود که بدون استفاده از تجهیزات پیشرفته و جرثقیل‏های بزرگ تخلیه و بارگیری وارد کشور شده است.

رآکتور 700تنی؛ قطعه اصلی برج جدید پالایشگاه بندرعباس
رییس اداره ترخیص و خدمات کالای شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران
نیز با اشاره به اهمیت این محموله وارداتی خاطرنشان کرد: این رآکتور به همراه بیش از 40 نگله دیگر برای احداث برج اصلی طرح توسعه پالایشگاه بندرعباس مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

وی با بیان اینکه «پس از پایان فرایند ترخیص محموله از گمرک شهید رجایی، این رآکتور به پالایشگاه بندرعباس منتقل و عملیات نصب آن در برج پالایشگاه آغاز خواهد شد»، اضافه کرد: عملیات احداث این برج  در وضعیت حاضر 75درصد پیشرفت فیزیکی دارد و این رآکتور از بخش‏های اصلی سازه این برج محسوب می‏شود.

این مقام مسؤول همچنین خاطرنشان کرد: با راه اندازی فاز جدید طرح توسعه پالایشگاه بندرعباس، 2میلیون و 400 هزار لیتر بنزین معمولی و 3میلیون و 400هزار لیتر بنزین سوپر به ظرفیت تولید این پالایشگاه افزوده خواهد شد که نقش مهمی‏در خودکفایی ایران در تولید فرآورده‏های نفتی ایفا خواهد کرد.

نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲
کارشناس بندری
|
Russian Federation
|
۰۹:۱۸ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۷
0
0
  ضمن سلام و خسته نباشید خدمت کلیه همکاران عزیز در امور بندری بندر شهید رجایی از دوستان عزیز سوالی دارم آیا این بزرگواران هزینه عدم ارسال مستقیم این کالا را محاسبه نموده اند. آیا حساب شده از محل این نقل و انتقال غیر مستقیم چه مقدار به حساب بندر جبل علی پرداخت شده است؟ و این هزینه را چه کسی پرداخت نموده. عزیزان هنر این است که بتوان کالا را با کمترین هزینه و در کوتاه ترین زمان و سلامت به صاحب کالا رسانید نه در هر زمان و هر قیمت امید است روزی این امر در بنادر ما نیز محقق گردد.
بندری
|
Russian Federation
|
۱۶:۳۰ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۸
0
0
  چه عقب رفتی داشته ایم در امور بندری که حالا به این می گویند نوآوری!!! آیا واقعا این نوع تخلیه آن هم با قرار دادن تیر و تخته زیر محموله به این باارزشی کار کارشناسی بوده؟؟ واسفاها که امور بندری بزرگترین بندر کشور به چه خبرگانی سپرده شده است، دور زدن تحریمها به روش تخلیه کالا با متدهای عصر حجر!!!
ارسال نظر