به گزارش مارین نیوز، امیر دریادار حبیبالله سیاری در این مراسم افزود: مسؤولیت ناوگان شمال بسیار حساس است و انتظار میرود هر روز به لحاظ تأسیسات، تجهیزات و نیروی انسانی پیشرفت بیشتری داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: دریا برای ما حائز اهمیت است ولی همانگونه که مقام معظم رهبری نیز فرمودهاند تاکنون مورد غفلت قرار گرفته و کمتر به آن توجه شده است.
دریادار سیاری از دلایل اهمیت دریا به وجود انرژیهای فسیلی، انرژی نو، مزارع دریا، گردشگری، اقیانوس شناسی، فیزیک و شیمیدریا، صنایع دریایی، ساحلی و فراساحلی و تجارت اشاره و خاطرنشان کرد: بین 90 تا 93 درصد صادرات کشور ما از طریق دریا انجام میشود.
وی ادامه داد: ایران از نظر ژئواستراتژیک و ژئوپلتیک جایگاه ممتازی دارد و باید بتوان از این منابع خدادادی برای توسعه کشور استفاده کرد.
فرمانده نیروی دریایی ارتش با راهبردی خواندن دریا و منابع و فرصتهای موجود در عرصه دریا خاطرنشان کرد: استفاده از این منابع تنها در صورت داشتن اقتدار امکان پذیر است.
وی اظهار کرد: به تأکید مقام معظم رهبری برای استفاده درست از منابع موجود در دریاهای جنوب کشور و منابع متعدد موجود در 20 درصد خزر باید بکوشیم.
فرمانده نیروی دریایی ارتش تصریح کرد: استانهای ساحلی نظیر گیلان، مازندران، گلستان و همچنین استانهای جنوبی با بهرهمندی از فرصتها و منابع بسیار موجود در دریا نباید مشکل بیکاری داشته باشند.
وی یاداور شد: همانگونه که رهبری فرموده اند ما را از دریا دور کرده اند اما آنها که از فرصتهای دریا استفاده کرده اند؛ 500 تا 700 سال جلو افتاده اند.
وی با گرامیداشت روز مبارزه با استکبار جهانی دور نگه داشتن ایران از دریا را یک عمل استکباری خواند و تاکید کرد: برای مقابله با استکبار باید به دریا توجه جدی کنیم.
فرمانده نیروی دریایی ارتش افزود: یکی از مهم ترین محورهای توسعه و پیشرفت توسعه دریا محور است.
وی تصریح کرد: سالهای اخیر رهبری به دریا توجه ویژه ای داشته اند و توجه همه مسئولان کشوری و لشکری را به دریا معطوف کرده اند.
دریادار سیاری افزود: در سالهای اخیر مطالبی که رهبری در مورد اهمیت دریا و توجه به آن فرموده اند؛ در کتابی جمعآوری کردهایم.
وی گفت: در مورد توسعه صنایع دریایی با معاون رییس جمهوری دیدار داریم که این؛ نشاندهنده توجه به سمت دریا است.
فرمانده نیروی دریایی ارتش خاطرنشان کرد: نقطه ضعف ما فقدان فرهنگی دریایی بوده و باید در این زمینه فرهنگسازی صورت بگیرد و دانش آموزان و دانشجویان ما با دریا و فرصتهای دریا و علوم و فنون دریایی بیشتر آشنا شوند.
وی تصریح کرد: نیم درصد جامعه دانشجویی کشور به علوم و فنون دریایی اختصاص دارد در حالی که با داشتن دریا در شمال و جنوب و فرصتهای دریایی، ساحلی و فراساحل باید قسمتی از رشتهها را به سمت دریا سوق داد.
وی برقراری امنیت را در گرو داشتن ناوگان نظامی، تجاری و دانشگاههای علوم و فنون دریایی دانست و افزود: خوشبختانه ناوگان تجاری خوبی داریم و از ناوگان نظامی مجهز و پیشرفتهای نیز برخورداریم و دانشگاهها نیز به سمت علوم دریایی حرکت میکنند.
دریادار سیاری بیان داشت: ناوگان نظامی ایران اکنون در دریاهای آزاد حضوری مقتدرانه دارد و امروز در دریای سرخ مشغول مأموریت بود.