کد خبر: ۱۷۵۸۲
تعداد بازدید: ۳۲۹
تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۳۹۲ - ۰۸:۰۰

کارنامه شورایعالی صنایع دریایی نیاز به بازبینی دارد

دور جدید جلسات شورایعالی صنایع دریایی با برگزاری نخستین جلسه این شورا در دولت یازدهم به ریاست معاون اول رییس‏جمهور و با حضور وزرای مرتبط و مدیران ارگان‏های دریایی و تشکل‏های تخصصی این حوزه آغاز شد.

طبعا تشکیل این جلسات، نشانه‏ای امیدوارکننده از توجه دولت جدید به حوزه دریا و صنایع دریایی است؛ اما این شرط لازم است که کافی به نظر نمی‏رسد. چنانکه برگزاری جلسات شورایعالی صنایع دریایی در دولت قبل نیز که با پیگیری‏های چند ساله جامعه دریایی کشور و طرح اعتراضات مختلف محقق شد، نهایتا دستاورد مشخصی برای جامعه دریایی در بر نداشت. به عبارتی، صرف گردهم نشستن مدیران دریایی کشور (حتی در سطح وزرا) گرچه می‏تواند مسایل جامعه دریایی را در سطحی عالی‏تر و با پشتوانه‏ای جدی‏تر مطرح سازد؛ اما الزاما دستیابی به اهداف جامعه دریایی را در پی نخواهد داشت.

از سوی دیگر، تشکیل جلسات شورایعالی صنایع دریایی و توجه به اجرای قانون توسعه و حمایت از صنایع دریایی نماد و نشانه‏ای از توجه دولت و مسؤولان به اجرای قوانین مصوب مجلس است که بعنوان دستگاه اجرایی متعهد به اجرای آن هستند. قانونگرایی در اجرای قانون توسعه و حمایت از صنایع دریایی توجه بیشتر دولت و دستگاه‏های اجرایی به مباحث دریایی را در پی خواهد داشت و زیرساخت حقوقی و قانونی لازم برای توسعه صنایع دریایی کشور را فراهم می‏سازد. اما چگونگی اجرای این قانون برای دستیابی بهتر به اهداف جامعه دریایی، نیازمند راهبرد و برنامه مدونی است تا جلسات شورایعالی صنایع دریایی که نفس تشکیل آن معمولا زمان‏بر و تا حدی دشوار است، مفید فایده واقع شود.

در این راستا، به نظر می‏رسد دولت یازدهم و بویژه معاون اول محترم رییس‏جمهور و وزیر محترم صنعت، معدن و تجارت باید با بازبینی عملکرد مجموعه دبیرخانه و روند کاری شورایعالی صنایع دریایی از زمان تصویب این قانون تاکنون، از مدیرانی دارای توان و وجهه ملی و در سطحی که بتوانند سایر بخش‏های دریایی را همراه و هماهنگ سازند؛ در این بخش استفاده کنند تا با استفاده از این توان و نفوذ، جایگاه شورایعالی صنایع دریایی در بین ارگان‏های دریایی کشور نیز ارتقاء یابد.

طبعا مجموعه مدیران و فعالان دریایی کشور نیز می‏توانند با طرح نظرات و دیدگاه‏های خود و ارزیابی کارشناسی عملکرد شورایعالی صنایع دریایی، دولت یازدهم را در این راستا یاری دهند.

در این جهت، سایت مارین نیوز نیز آمادگی دارد نسبت به دریافت و انتشار نظرات فعالان دریایی کشور اقدام کند تا امکان تصمیم‏گیری و سیاستگزاری بهتر برای مسؤولان دولت فراهم شود.

نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
دریا دل
|
Russian Federation
|
۱۰:۴۵ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۵
0
0
  سایت محترم مارین نیوز از اینکه پا پیش گذاشته و نظرات را جمع آوری و به سمع مسئولان میرسانید بسیار سپاسگزاریم بنده توجه شما را به نظرات امیر دریا دار سیاری جلب می کنم که علاوه به اشراف ایشان به حوزه دریا نشان از دلسوزی و احساس مسئولیت دارد و مهمتر اینکه می فرمایند کار بنادر شوخی بردار نیست تمام حرف تایدواتر هم همین است . تایدواتر پس از پنجاه سال کار در حوزه دریا و بندر هنوز بسیاری از افراد آن نمی دانند که یک فوت موج دریا حاصل چند نات وزش باد است. چه رسد به اینکه برخی از شرکتها نو ظهور که به لطف لابی های پشت پرده می خواهند در این عرصه پا بگذارند. خدا می داند فقط به خاطر اینکه می دانم حوزه دریا و بندر آنهم در تغییر زیر ساخت ها محلی برای آزمون و خطا ندارد این را عرض می کنم ، زیرا یک روی ما در داخل است و روی دیگر ما به طرف تمام خارج که مالکان شناورها روزانه که چه عرض کنم بلکه ساعتی شناور خود را رصد می کنند. و توان کاری ما بوسیله آنها سنجیده میشود و اگر یک بندر 5 درجه رشد نماید خدا می داند که زحمت و تلاش و شعور و وجدان کاری می خواهد. اگر چه متاسفانه سهامدار عمده شرکت با کم توجهی به سرنوشت شرکت زمینه را برای رشد شرکت های که نه دانش لازم کاری را دارند و نه سوابق و زیر ساخت های لازم را. لذا پیشنهاد میشود برای رشد و توسعه بنادر از مدیرانی مانند آقای مهندس مدد استفاده شود که در طول خدمت خود بدون رانت بازی بنادر را صاحب آن همه تجهیزات نمود. وضعیت فعلی مانند فرد تشنه ای است که به آبی رسیده اما خاشاک روی آب را گرفته و شخص تشنه برای نوشیدن آب و ادامه حیات باید خاشاک ها را کنار بزند تا آب و مایه حیات پیدا شود انشاا....
ارسال نظر