به گزارش مارین نیوز، در این زمینه یکی از خبرگزاریهای مخالف دولت با انتشار خبری با عنوان «اعتراض جمعی از نیروهای پارس جنوبی» نوشت: شنیده شده است پس از آنکه به دستور وزیر نفت تجهیزات و نیروهای مشغول در پارس جنوبی در 5 فاز که بیشترین پیشرفت را داشتند به منظور تولید هرچه سریعتر از این فازها متمرکز شده است، در روزهای اخیر جمعی از کارکنان فازهای 13 و 14 پارس جنوبی در محل این فاز تجمع کرده و نسبت به اخراج خود از فازهای در حال احداث اعتراض کردند.
این خبرگزاری یادآور شد: لازم به ذکر است پس از بازدید وزیر نفت از پارس جنوبی که در روزهای ابتدایی فعالیتش صورت گرفت همه فازهای 35 ماهه تعطیل شد و تمام امکانات برای راه اندازی فازهای 12 و 15 و 16 و 17 و 18 که از پیشرفت قابل ملاحظه برخوردار بودند به خدمت گرفته شد.
خبرگزاری فارس افزود: این اقدام وزیر نفت موجب شد برخی از نمایندگان مجلس به ایجاد سونامی بیکاری در منطقه عسلویه به وزیر نفت هشدار دهند که به نظر می رسد این پیشبینی نمایندگان مجلس در حال تبدیل شدن به واقعیت است.
این خبرگزاری همچنین نوشت: «باید یادآوری کرد که در دوران صدارت رستم قاسمی بر نفت نزدیک به 100 هزار نفر در پارس جنوبی مشغول به کار بودند».
این خبرگزاری همچنین با انتشار خبری با عنوان «نمایندگی یک شرکت برزیلی فعال در پارس جنوبی در اختیار فرزند معاون وزیر نفت»، مدعی شد: فرزند یکی از معاونین وزیر نفت 5 سال قبل بعنوان یک کارمند و با قرارداد پیمانی به استخدام شرکت نفت وگاز پارس درآمد و پس از مدتی بعنوان مدیر کنترل پروژه فازهای 9 و 10 انتخاب شد. وی مدتی نیز در شرکت او یک فعالیت کرد و هماکنون نیز قرار است نمایندگی یک شرکت برزیلی را که وظیفه راهاندازی و تأمین تجهیزات بخش از پالایشگاه 15 و 16 پارس جنوبی را برعهده داشته است، در اختیار بگیرد.
«خانه نشینی تعدادی از مدیران نفتی پس از ورود زنگنه» عنوان خبر دیگر این خبرگزاری است که در آن ادعا شده: «برخی از مدیران باتجربه نفتی پس از ورود زنگنه بعنوان وزیر نفت اخراج و برخی نیز بدون سمت خانه نشین شدهاند. این تعداد از مدیران سابق صنعت نفت کارمند رسمی شرکت ملی نفت هستند و بدون انجام خدمتی در این صنعت حقوق ماهانه دریافت میکنند».
گفتنی است، انتشار این اخبار در حالی از سوی رسانههای مخالف دولت تشدید شده که این رسانهها در مقطع رأی اعتماد کابینه نیز خبرسازیهای مختلفی را برای ممانعت از حضور زنگنه در وزارت نفت صورت داده بودند. با این حال، توان بالای زنگنه و سوابق گسترده وی در حوزههای مختلف نفت و گاز و حمایت جدی رییسجمهور از وی در جریان رأی اعتماد باعث شد که وی علیرغم پیشبینیها و فضاسازیها به وزارت نفت بازگردد.
در این شرایط، به نظر میرسد جریانهایی که عموما سابقه و پیشینه تخصصی لازم در حوزه نفت را نداشتهاند و از نهادها و جریانهای خاص در سالهای گذشته وارد این وزارتخانه شده بودند؛ تلاش دارند با برخوردهای سیاسی و حتی به قیمت تحریک کارگران و شرکتهای پیمانکاری در پروژههای ملی در مقابل برنامههای وزیر جدید مقاومت کنند.
این در حالی است که موضع زنگنه مبنی بر اولویت دادن به فازهای فازهای 12 و 15 و 16 و 17 و 18 پارس جنوبی، موضعی است که حتی پیمانکاران و نزدیکان سردار رستم قاسمی، وزیر سابق نفت، نیز آن را تأیید میکردند و اقدام رییسجمهور سابق و وزیر اسبق نفت (میرکاظمی) را در امضای قراردادهای 35 ماهه و تقسیم منابع محدود توسعه فازهای پارس جنوبی در فازهای متعدد را غیرکارشناسی و عامل به نتیجه نرسیدن پروژههای مختلف آن میدانستند.
در این حال، اخبار موجود از پارس جنوبی حکایت از آن دارد که با برنامهریزی وزارت نفت و شرکت نفت و گاز پارس نیروهای فازهای 13 و 14 پارس جنوبی بهتدریج در فازهای دارای اولویت بیشتر به کار گرفته خواهند شد.