به گزارش مارین نیوز به نقل از روابط عمومی اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان، آقای فولانگ، مدیرکل روابط خارجی استان گوانگ دونگ چین، در رأس هیأتی متشکل از فعالان اقتصادی این کشور روز گذشته به همراه نماینده وزارت خارجه در استان هرمزگان پس از بازدید از ظرفیتهای مجتمع بندر شهید رجایی ضمن شرکت در نشستی مشترک با مدیران این بندر، راهکارهای تقویت همکاری اقتصادی و نحوه سرمایهگذاری در بزرگترین بندر تجاری ایران را مورد بررسی و ارزیابی قرار داد.
در ابتدای این نشست، محمدعلی اصل سعیدی پور، مشاور مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان در امور بینالملل و مرجع دریایی، با تشریح مباحثی پیرامون طرحهای توسعه ای و اولویتهای سرمایه گذاری پیش بینی شده در بندر شهید رجایی خاطرنشان کرد: این بندر با قرار گرفتن در محل تلاقی کریدور ترانزیتی شمال - جنوب، مهم ترین دروازه واردات و صادرات جمهوری اسلامی ایران محسوب شده و به تنهایی عهده دار بیش از 53 درصد حجم این مبادلات در مقوله ترانزیت، واردات و صادرات و ترانشیپ می باشد.
وی اضافه کرد: مجتمع بندری شهید رجایی از یک سو با سرمایهگذاریهای وسیع در زمینه ساخت پیشرفته ترین و مجهزترین ترمینالهای کانتینری و از سوی دیگر با کاهش تعرفهها و ایجاد یک منطقه ویژه اقتصادی، فرصتهای جدیدی را برای رونق سرمایه گذاری داخلی و خارجی در حوزه حمل و نقل دریایی کشور را فراهم نموده است.
سعیدیپور مهمترین اقدام بندر شهید رجایی برای پیوستن به جمع بنادر نسل سوم جهان و تبدیل شدن بههاب منطقه را افزایش پسکرانههای این بندر ، به میزان دو برابر مساحت کنونی عنوان کرد و گفت: این اقدام با توجه به محدودیت پسکرانه و محوطههای عملیاتی مورد نیاز این مجتمع بندری با الحاق 2400 هکتار اراضی واقع در شمال این بندر صورت گرفته و برای فعالسازی این اراضی از هرگونه سرمایهگذاری خارجی استقبال میکنیم.
همچنین در بخش دیگری از این نشست، پس از پخش فیلم مستندی کوتاه درباره چشمانداز و روند توسعه بزرگترین بندر تجاری ایران، خیبرهاشمی، رییس اداره سرمایه گذاری و منطقه ویژه اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان، مزایا، فرصتها و روند سرمایهگذاری در منطقه ویژه اقتصادی بندر شهید رجایی را برای هیأت اقتصادی چینی تشریح کرد.
در ادامه، فولانگ، مدیرکل روابط خارجی استان گوانگ دونگ چین، طی سخنانی با ابراز تمایل استان متبوع خود برای حضور در بخشهای بندری ایران به ویژه بندر شهید رجایی، رسما از مدیران این بندر جهت حضور در استان گوانگ دونگ و آشنایی با ظرفیتهای اقتصادی این منطقه از کشور چین دعوت کرد.
در پایان این نشست، مقرر شد تا هیأت اعزامی از استان گوانگ دونگ چین ضمن مطالعه بروشور سرمایهگذاری و کسب اطلاعات از پایگاه اطلاع رسانی بندر پس از بازگشت به کشور خود و انجام مطالعات کارشناسی، نحوه همکاری و تعامل اقتصادی این کشور با اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان را به اطلاع نمایندگی وزارت امور خارجه در استان هرمزگان برساند.
یادآور می شود، اواخر سال گذشته سفیر چین بازدیدی از استان هرمزگان داشت که در ادامه این بازدید استاندار گوانگدونگ دعوتنامهای برای استانداری هرمزگان ارسال کرد و از هیأتی برای بازدید به منظور توسعه روابط دو استان در حوزههای مختلف دعوت به عمل آورد که به دنبال آن، استاندار هرمزگان در رأس هیأتی اقتصادی متشکل از مدیران اجرایی و فعالان اقتصادی این استان پس از پایان تعطیلات رسمی نوروز 92 به این کشور سفر کرد.
گفتنی است، گوانگدونگ (Guangdong) یا کانتون با جمعیت بیش از 100میلیون نفری یکی از 22 استان کشور چین، در سواحل جنوب شرقی این کشور واقع شده است. گوانگ دونگ از نظر تولید ناخالص داخلی بالاترین رتبه را در میان استانهای چین برخوردار است. بر همین اساس، مشترکات فراوان دو استان هرمزگان و گوانگ دونگ به ویژه در حوزه دریایی و بندری میتواند زمینهساز ارتباط خوب میان دو کشور شود.
لازم به ذکر است، طبق اعلام مسؤولان وزارت خارجه جمهوری اسلامی، حجم مبادلات تجاری اقتصادی ایران و چین در سالهای اخیر افزایش یافته است؛ به گونه ای که چین یکی از پنج کشور اول شریک تجاری ایران است.