به گزارش مارین نیوز، دکتر راضیه لک، دبیر علمی این همایش، افزود: با توجه به اینکه موضوعات زمینشناسی دریایی دارای محیط مطالعاتی متفاوت از زمینشناسی پهنههای خشکی است، تصمیم بر این شد که نشست یاد شده به طور جداگانه برگزار شود.
وی با بیان اینکه «ایران بیش از 5000 کیلومتر از نوار ساحلی در جنوب و شمال کشور را در اختیار دارد»، یادآور شد: برجسته کردن موضوع ورود ایران به آبهای بینالمللی یکی از مهمترین اهداف ما بوده که بر همین اساس چابهار با توجه به دسترسی به آبهای بینالمللی بهترین مکان برای برگزاری این نشست به نظر میرسد.
دبیر علمی همایش تخصصی علومزمین و ژئوفیزیک دریا، اقیانوسشناسی، آبهای بینالملل و جنوبگان از دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار به عنوان حامی و همراه برگزاری این نشست یاد کرد و گفت: با برگزاری این نشست امکانات و پتانسیل کشورمان به منظور رایابی به عرصه آبهای بینالمللی مطالعه خواهد شد ضمن اینکه به بررسی مسائل زمینشناسی دریایی و رسوبشناسی نیز خواهیم پرداخت.
لک با بیان اینکه «اکتشافات دریایی و اقیانوسی در اکثر کشورهای دنیا از جایگاه ویژهای برخوردار است»، یادآور شد: در راستای تحقق اهداف مربوطه از فناوریهای پیشرفته و روشهای نوین، در بهترین سطح استفاده میشود و صدها مرکز تحقیقاتی و آموزشی در کشورهای پیشرفته مشغول به فعالیت هستند.
به گفته وی، دنیا درک بسیار مناسبی از منابع معدنی دریایی در آبهای بین الملل و جنوبگان دارد و با شتاب بسیار زیاد در حال تحقیقات در آبهای بینالملل است و از سوی دیگر با ایجاد ایستگاههای پژوهشی در قطب جنوب، جایگاه خود را برای استفاده از ذخایر و منابع بیشائبه آن حفظ کرده است.
مدیر برنامهریزی، فناوری اطلاعات و بودجه سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور ورود ایران به عرصه مطالعات آبهای بینالملل و اکتشافات معدنی در دورترین بخشهای آبی جهان را بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: با انجام این امر ضمن نشان دادن اقتدار ملی، تامین منابع کشور در آیندهای نه چندان دور از این راه محقق خواهد شد.
لک با بیان اینکه «نشست مذکور در دو بخش علوم زمین و ژئوفیزیک دریا و همچنین اقیانوسشناسی، آبهای بینالملل و جنوبگان برگزار خواهد شد»، افزود: ژئوفیزیک دریایی ارتباط تنگاتنگی با مفاهیم گسترش بستر دریا، وضعیت زمینشناسی زیربستر دریا، رانش قارهای و تکتونیک صفحهای دارد.
وی خاطرنشان کرد: بررسیهای ژئوفیزیکی و نرمافزارهای ویژه پردازش و تغییر دادههای ژئوفیزیکی اهمیت ویژهای در اکتشاف معادن دریایی دارد زیرا توسط این ابزار زمینشناسان دریایی از ویژگیهای فیزیکی رسوبات بستر و زیردریاها و اقیانوسها مطلع میشوند.
دبیر علمی نشست علومزمین و ژئوفیزیک دریا، اقیانوسشناسی، آبهای بینالملل و جنوبگان از پهنههای آبی بعنوان جایگاهی مناسب برای دستیابی به منابع معدنی با ارزش یاد کرد و گفت: وجود کانیهای سنگین و با ارزش از قبیل تیتان، کروم، طلا، ایلمنیت، هماتیت به صورت جامانده در محدودههای ساحلی، ذخایرعظیم کوارتز در پهنههای ساحلی، منگنز، فسفات، کبالت و نیکل در مناطق عمیق دریا از پتانسیلهای با ارزش است که امروزه در بسیاری از کشورهای پیشرفته بهرهبرداری میشود.
لک به بخش گردشگری و ژئوتوریسمی این نشست اشاره کرد و از انجام گشت دریایی از سواحل چابهار تا مرز ایران و پاکستان، بازدید از کوههای مریخی و پدیدههای ژئوتوریسمی سواحل و بازدید از گلفشانها خبر داد و گفت: همزمان با برگزاری این نشست تخصصی کارگاههای آموزشی مطالعات آزمایشگاهی رسوبات دریایی، برداشتهای دریایی، روشهای ژئوفیزیک دریایی نیز برپا خواهد شد.
سی و دومین گردهمایی و نخستین کنگره بینالمللی تخصصی علومزمین با رویکردی گسترده و به منظور فراهم آوردن زمینه مناسب جهت ارائه آخرین دستاوردهای علمی و پژوهشی در زمینههای مختلف علومزمین و با حضور اندیشمندان و محققان عرصه علومزمین از سرتاسر دنیا و به طور همزمان در تهران و 13 مرکز استانی برگزار میشود.
علاقهمندان میتوانند به منظور دریافت اطلاعات بیشتر به آدرس اینترنتی www.sea.conference.gsi.ir مراجعه کنند.