به گزارش مارین نیوز، سید امیر طالبیان در نشست با مسؤولان شهرستان کنگان افزود: با توجه به حضور صنعت دراستان بوشهر، دولت برای همگامی توسعه این استان با توسعه نفت، 11 کارگروه در حوزه اجتماعی و 12 کارگروه در حوزه فرهنگی برای تنظیم سند توسعه استان بوشهر و صنعت نفت در نظر گرفته است.
وی اضافه کرد: این کارگروهها ضمن بررسی کارشناسی مسائل فرهنگی و اجتماعی استان بوشهر زمینه را برای توسعه متوازن این استان همگام با صنعت نفت فراهم میکنند.
مشاور وزیر نفت بیان کرد: تحقق این سند که نقشی مهم در شتاب چرخ توسعه استان بوشهر دارد، نیازمند ارزیابی سریع مشارکتی است.
وی افزود: هم اکنون تعامل خوبی میان دولت و مجلس شورای اسلامیوجود دارد که این همگرایی نتیجه مطلوبی در پیشبرد امور و حل مشکلات خواهد داشت.
فرماندار کنگان نیز با اشاره به سند چشم انداز توسعه 1404 کشور گفت: باید حرکت و مسیر توسعه شهرها و روستاها نیز برای نیل به سند چشم انداز تعریف شود.
عباس تبرکی با اشاره به حضور صنعت در شهرستان کنگان افزود: از 30 هزار هکتار سایتهای 1 و 2 منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس، 16 هکتار (10 فاز پالایشگاهی) در حوزه استحفاظی شهرستان کنگان قرار دارد که این مهم توجه جدی صنعت نفت را میطلبد.
وی ادامه داد: صنعت نفت در سه دهه حضور در این شهرستان در عین این که برکاتی داشته؛ مشکلاتی در این مدت برای مردم این شهرستان ایجاد کرده که تحت تأثیر قرار دادن ملوانی و صیادی، از بین بردن کشاورزی در منطقه، هجوم خرده فرهنگها، تغییر در ساختار شهرها و روستاها و از جمله آنهاست.
تبرکی افزود: یکی از مشکلات جدی این است که شهرستان کنگان در محدوده منطقه ویژه تعریف شده و این موضوع مشکلات زیادی را در اجرای طرحهای جامع در شهرها و روستاها بوجود آورده که گام اول برای برون رفت از مشکلات و وضعیت کنونی، خارج کردن کنگان از محدوده منطقه ویژه با اصلاح قوانین است.
فرماندار کنگان افزود: در حوزه شهری و بویژه در شهر کنگان به دلیل رشد یکباره جمعیت شهرداری را در ارائه خدمات مناسب با چالش جدی مواجه کرده است.
تبرکی خواستار تشکیل کارگروه مشترکی با همکاری سازمان منطقه ویژه پارس برای تعریف کلیات طرح جامع توسعه شهرستان کنگان شد.
مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس نیز گفت: جانمایی دریا شهر یکی از طرحها و برنامههای بزرگ این سازمان است که تحقق آن میتواند مشکلات را درحوزههای بهداشت، آموزش و آلایندگی حل کند.
مسعود نصوری افزود: برای حل مشکلات منطقه این سازمان برنامههای کوتاه مدت و بلندمدتی را تعریف کرده که ایجاد دریا شهر از جمله آنهاست.
وی اضافه کرد:اجرای کمربند سبز از عسلویه تا کنگان نیز در دستور کار است.
مدیرعامل سازمان منطقه ویژه پارس گفت: تدوین و اجرای طرحهای جامع مطالعات توسعه پایدار فرهنگی، اجتماعی و زیست محیطی در منطقه ویژه پارس اجرایی میشود.
نصوری افزود: این مطالعات بر اساس اهداف و روش اجرایی کاملا منطبق و متکی بر ظرفیتها، توانمندیها، ادراک و دیدگاه ذینفعان بنا نهاده شده است.
وی ادامه داد: توسعه پایدار ایجاب میکند که رشد بخش صنعت با رشد سایر ابعاد اجتماعی و زیست محیطی هماهنگ شود تا بتوانیم بهبود کارایی را در مراحل بعدی توسعه صنعتی شاهد باشیم.
نصوری بیان کرد: مطالعات جامع فرهنگی، اجتماعی منطقه ویژه پارس در سه بعد مطالعه جامع پیامدهای فرهنگی اجتماعی استقرار صنعت نفت و گاز در سطح جوامع و اجتماعات منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس، تدوین نقشه راه و سند راهبردی مشارکت ذینفعان و ارزیابی مشارکتی سریع برنامههای توسعه شهرستانهای عسلویه، کنگان و جم است.
وی با اشاره به تجربه صنعت نفت در جزیره خارک، وجود چنین مطالعات پژوهشی را بعنوان عنصر کلیدی مطرح کرد که میتواند نقشی مهم در تصمیم گیریهای اجرایی مدیریتی داشته باشد.