به گزارش مارین نیوز، رامین خودآفرین در گفتوگویی اظهار داشت: این آزمایشها از لحاظ مكانیكی و با هدف لحاظ كردن موارد مشخص شده در طراحی سكوی دوم حفاری ایران در دریای خزر انجام میگیرد.
وی توضیح داد: بررسی تثبیت موقعیت سكو در شش درجه آزادی آن در شرایط مختلف و تعیین مقادیر و جهت ویژه حركتی، انتخاب بهترین روشهای مهار یا مورینگ سكو و تعیین بهترین چیدمان قرارگیری لنگرها در بستر از دیگر موضوعات این آزمایشهاست.
خودآفرین همچنین با اشاره به مطالعه نرم افزاری و بهینه سازی پایداری تخلیه وتوازن و بار سكوی حفاری نیمه شناور امیركبیر توضیح داد: مدیریت برنامه ریزی بارگیری و تخلیه مخازن به نحوی كه توزیع بار، تنش برشی، ممان خمشی در امتداد طول پانتونها در شرایط مختلف بارگیری قابل رؤیت توسط بهرهبردار شود و نیز ارتقاء نرم افزار فعلی یا ایجاد الگوریتم مناسب و برنامه نویسی لازم با توجه به متغیرهای اصلی هندسـه مخازن، حجم مخازن، خصوصیات سیال مخزن، موقعیت قرارگیری مخازن، وزن و توزیع بار، كشش مورینگ و موقعیتهای آن و نیز شرایط محیطی در این بخش مورد مطالعه قرار گرفته است.
وی همچنین از طراحی ربات زیرآبی با درجات آزادی معین به منظور عملیات مورد نظر حفاری خبر داد و گفت: الگوسازی و بومیسازی ربات زیرآبی در كشور برای اعماق تا 1000متر، ایجاد فنآوری جدید ، صدور فنآوری، صرفه جویی هزینههای اجاره ROV و فعالسازی ظرفیتهای موجود كشور و عملیاتی ساختن آنها در عرصه فنآوری آبهای عمیق جهت استفاده در دریای خزر، دریای عمان و خلیج فارس در برنامههای آتی از اهداف این امر بوده است.
رئیس واحد پژوهش و فناوری شركت نفت خزر افزود: بررسی و تحلیل نیروها و ممانهای وارده و تغییر مكانهای بوجود آمده بر 63 سازه اتصالی Box Bottom سكوی حفاری نیمه شناور ایران امیركبیر و تعیین نقاط بحرانی در شرایط حفاری Hook load با شرایط محیطی مختلف از دیگر اقدامات این شرکت بوده است.
به گفته وی، پایش هوشمندانه فناوری حفاری در آبهای عمیق میادین نفت و گاز، بررسی لرزه زمین ساخت، پهنه بندی زمین لرزه واحتمال وقوع سونامی و بحران در بخش دریای خزر و سه استان ساحلی، جمع آوری و اندازهگیری مشخصات فیزیكی دریایی در ناحیه دور از ساحل خزر جنوبی و تهیه بانك دادهها طرح مبارزه و جمع آوری آلودگیهای نفتی دریای خزر از دیگر اقدامات پژوهشی شرکت نفت خزر در یک سال گذشته بوده است.