به گزارش مارین نیوز، معاون وزیر راه و شهرسازی در این مراسم با بیان اینکه «تغییر و تحولات در سازمانهای دولتی بر پایه گردش سازنده مدیریتهاست و هرگز به معنی زیر سوال بردن لیاقت افراد نخواهد بود»، تغییر در بخش معاونت امور بندری را ناشی از تغییر و دگرگونی در سیاستهای جدید سازمان بنادر و شرایط جدید حاکم در گفتمان دولت یازدهم دانست.
محمد سعیدنژاد با اعلام اینکه «گذشته باید چراغ راه آینده باشد»، بر رفع ایرادات و اشکالات پیشین تأکید کرد و گفت: از موضوعات اساسی حال حاضر سازمان بنادر و دریانوردی، گسترش و توسعه سرمایه گذاری خارجی و داخلی، شفاف سازی قراردادها و ایجاد تضمین کافی برای سرمایه گذاری در بنادر است که در توسعه و ارتقای اقتصادی کشور نیز مؤثر خواهد بود.
سعید نژاد با اشاره به تکمیل پروژهها و همچنین فعالسازی سرمایه گذاریهای نیمه فعال و غیر فعال، دو اولویت معاونت امور بندری را «ایجاد درآمدها برای انجام تعهدات سازمان» و «تعامل جدی با دست اندرکاران بخش حمل و نقل، ذینفعان بخش خصوصی و شرکتهای بازرسی و رده بندی» عنوان کرد و گفت: در واقع معاونت امور بندری وظیفه تنظیم ارتباطات سازمان با بیرون از این مجموعه و اشاعه درک مشترک از یک مفهوم در عملیات دریایی کشور را به عهده دارد.
معاون وزیر راه و شهرسازی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع ترانزیت پرداخت و گفت: ترانزیت موضوع بسیار جدی در کشور است که هویت چند وجهی دارد و از نهادهای دیگر نیز تأثیر میپذیرد.
به گفته مهندس سعیدنژاد، افزایش ترانزیت در کشور به لحاظ سیاسی، امنیت ملی، اشتغال و اقتصادی موثر است و اولویت خاص دارد.
مدیرعامل سازمان بنادر با اشاره به دموراژ (کرایه معطلی تخلیه و بارگیری کشتیها) گفت: دموراژ موضوعی نیست که مورد استقبال سازمان بنادر باشد. لذا باید با آمادگی بیشتر دموراژ کشتیها را کاهش دهیم. از طرف دیگر، فضای سیاسی کشور در روابط بین المللی فضای مثبت و در حال پیشرفت است که به افزایش ورود کالا به بنادر منجر خواهد شد و باید سرعت عملیات در بنادر را به طور جدی افزایش دهیم.
وی بحث نیروی انسانی در این معاونت را یک موضوع فراگیر دانست و بر تربیت نیروی انسانی خلاق و نخبه در سازمان تأکید کرد و گفت: سرمایه گذاری در نیروی انسانی خلاق و جوان گرایی باید به عنوان یک هدف محوری در سازمان بنادر دنبال شود. با ارتقای مدیران جوان و کاهش سن متوسط نیروهای فعال، میتوان آینده سازمان را تضمین کرد.
وی در پایان ضمن قدردانی و زحمات و خدمات سه دهه گذشته مهندس صادقی فر و تأکید بر ادامه همکاری با وی در چارچوب دیگری در این سازمان، انتصاب جهاندیده را ناشی از روحیه تعامل مثبت و سازنده وی با دیگر نهادها و دلسوزی و مدیریت جهاندیده برشمرد.