به گزارش خبرگزاری ریانووستی، کشتی ماهیگیری روسی اولگ نایدانوف شنبه این هفته به اتهام ماهیگیری غیرقانونی در آبهای ساحلی گینه بیسائو و سنگال توسط گارد ساحلی این کشور دستگیر و پس از انتقال به بندر داکار در اختیار پلیس نظامی قرار داده شد.
بیانیه وزارت امورخارجه روسیه حاکی است که سفارت این کشور در داکار در تماس با وزارت امورخارجه سنگال خواستارتوضیح آنها درباره علت برخورد نیروهای نظامی این کشور با کشتی ماهیگیری روسی شده اند.
در بیانیه آمده است: دیپلماتهای ما در داکار همراه با نمایندگان اعزامی سازمان فدرال شیلات روسیه به سنگال در حال رایزنی با مقامهای این کشور برای رهایی هر چه زوتر کشتی ماهیگیری روسی و بازگشت آن به دریا هستند.
در همین حال خبرگزاری فرانسه به نقل از حیدر علی، وزیر شیلات سنگال، اعلام کرد که مسؤولان این کشور به دنبال جریمه 800 هزار دلاری کشتی ماهیگیری روسی توقیف شده به دلیل تکرار ماهیگیری غیرقانونی در آبهای سنگال هستند.
این درحالی است که یوری پارشوف، رییس شرکت مالک کشتی ماهیگیری روسی توقیف شده توسط دولت سنگال، گفته که این کشتی درحال ماهیگیری قانونی در آبهای ساحلی گینه بیسائو بوده است.
سازمان فدرال شیلات روسیه نیز اظهارات مقامهای سنگالی مبنی بر ماهیگیری غیرقانونی کشتی توقیف شده را رد و اعلام کرده که این کشتی در حال ماهیگیری قانونی در آبهای ساحلی گینه بیسائو بوده است.
بنابر گزارشهای منتشرشده، کشتی ماهیگیری روسی توقیف شده توسط گارد ساحلی سنگال به نام اولگ نایدنوف دارای 60 خدمه روس و 20 خدمه از اتباع گینه بیسائو است.
کشتی ماهیگیری روسی توقیف شده توسط گارد ساحلی سنگال که پرچم روسیه را دارد؛ پیش از این نیز فوریه سال 2012 توسط گروه زیست محیطی صلح سبز به اتهام ماهیگیری غیرقانونی در آبهای غرب آفریقا متوقف و در فهرست سیاه گنجانده شده بود.
آندری کرینی، رییس سازمان فدرال شیلات روسیه، در گفتوگو با کانال تلویزیونی دو این کشور اعلام کرد که توقیف کشتی ماهیگیری نایدنوف با تحریک گروه گرین پیس صورت گرفته؛ اما ایوان بلوکوف، رییس شاخه روسیه گروه صلح سبز، این اظهارات را رد کرد و آن را «عجیب و غریب» خواند.
از سوی دیگر، پارشوف رییس شرکت مالک کشتی ماهیگیری روس توقیف شده توسط سنگال در گفتوگو با کانال اول تلویزیون دولتی روسیه مدعی شد که این اقدام با هدف خارج کردن روسیه از بازار ماهیگیری به شدت رقابتی سواحل آفریقا در اقیانوس اطلس صورت گرفته است.
این ادعا روز گذشته از سوی میخاییل مارگلیف، نماینده رییسجمهوری روسیه در امور آفریقا، نیز تکرار شد.