به گزارش مارین نیوز به نقل از روابط عمومی وزارت راه و شهرسازی، عباس آخوندی امروز در دیدار با اکوا ایتورو، رئیس سنای کنیا، و هیأت همراه با اشاره به روابط و توافقنامههای دو طرف، تصریح کرد: در حوزه حمل و نقل ریلی در خصوص آموزش تعمیر واگنهای باری و مسافری و در حوزه هوایی آموزش و تربیت خلبانان مورد موافقت قرار گرفته؛ اما این موافقتنامهها هنوز اجرایی نشده است.
وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: موافقنامه تجاری کشتیرانی بین دو کشور در سال 2009 امضاء شده؛ اما طرف کنیایی تاکنون در این زمینه اقدامی انجام نداده است.
وی با اشاره به سابقه روابط تجاری کنیا و ایران، یادآور شد: روابط تجاری دو کشور همواره روبه رشد بوده و این نشان میدهد که ما روابط پایداری داریم که با برطرف کردن موانع امکان گسترش آن نیز وجود دارد.
آخوندی تأکید کرد: میتوانیم در حوزههای حمل ونقل ریلی، دریایی، بندری و ایجاد زیرساختهای جاده ای همکاریهای خوبی داشته باشیم لذا از ارائه پیشنهادها به منظور بررسی دقیق چگونگی توسعه همکاریها در بخشهای یادشده استقبال میکنیم.
وزیر راه و شهرسازی در زمینه ساخت و ساز در کنیا نیز گفت: موضوع را به سندیکاهای شرکتهای ساختمانی منتقل خواهد کرد تا با حضور در این کشور افریقایی ارزیابی دقیقی از توسعه همکاری دو جانبه داشته باشند.
وی با اشاره به موقعیت ایران در گسترش تجارت بین کشورهای شمال و جنوب، تصریح کرد: 450 میلیون نفر در حاشیه خلیج فارس و دریای عمان سکونت دارند که میتوانیم با آنها در ارتباط باشیم در حالی که کشورهای آسیای مرکزی، روسیه و ترکیه نیز در همسایگی ایران قرار دارند.
در این دیدار، ایتورو رئیس سنای کنیا با اشاره به آغاز به کار دوره جدید مجلس کنیا و اینکه 70 درصد اعضای مجلس زیر 35 سال سن دارند، به تلاش برای ایجاد ثروت و رسیدن به رشد دو رقمی اقتصاد کنیا اشاره کرد و گفت: وقتی از کنیا صحبت میکنید در حقیقت در مورد منطقه شرق سخن میگویید زیرا اوگاندا، رواندا، بروندی و سودان غربی در همسایگی آن قرار دارند.
وی با اشاره به موقعیت بندر مومیان در کنیا، یادآور شد: این بندر به طور 24 ساعت در شبانه روز به ارائه خدمات مشغول است و با بسیاری از کشورها موافقتنامه تجاری و گمرکی یکسانی دارد.
رئیس سنای کنیا گفت: پروژههای ریلی، راهسازی به ویژه در کریدور شمالی که به اتیوپی متصل میشود و راههای مواصلاتی که کنیا را به غرب قاره آفریقا متصل میکند و پروژه راههای مواصلاتی در شرق کنیا که در سال 2009 شرع شده از جمله طرحهای در دست اجرا در کنیا است.
ایتورو افزود: همانطور که در زمانهای گذشته معاون رئیس جمهور و وزیر امور خارجه از کنیا دیدار داشتند؛ ما نیز در این سفر از گسترش همکارهای اقتصادی دو کشور استقبال میکنیم.
در ادامه این دیدار، حسین عمر، سناتور سنای کنیا، با اشاره به مشخصات مومباسا و اینکه با یک ایرانی ازدواج کرده است، یادآور شد: مومباسا یکی از شهرهای پرجمعیت کنیا به حساب میآید و مرکز صنعت گردشگری در ناحیه ساحلی است.
سناتور مومباسا در سنای کنیا با اشاره به امکان فعالیت در پروژههای نفتی، از سرمایهگذاری 307 میلیون دلاری محمد حسین جعفر در ساخت پایانه غلات خلیج فارس خبر داد.
همچنین در این دیدار عیساک ملی، سناتور جوان ریفت والی کنیا، با اشاره به جمعیت یک میلیون نفری این استان، تصریح کرد: فرصتهای خوبی برای کشاورزی در این منطقه وجود دارد.
وی تاکید کرد: بعنوان سناتور کنیا معتقدم که این کشور در آینده با ثبات ترین کشور آفریقایی به لحاظ سیاسی و اقتصادی خواهد بود.
وی درخواست کرد که ایرانیان در سفر به کنیا از استان حوزه نمایندگی وی (مومباسا) بعنوان مرکز صنعت گردشگری در ناحیه ساحلی نیز دیدار کنند.