به گزارش خبرگزاری شینهوا، برای انجام این عملیات جستجوی زیردریایی با هدف کشف اثری از هواپیمای مسافربری ناپدیدشده، بیش از 10 هواپیمای نظامی و 11 کشتی از نیروی دریایی استرالیا و انگلیس حضور دارند.
طبق گزارش مقامات امنیت دریایی استرالیا، طی عملیات فوق منطقهای به وسعت 217 هزار کیلومترمربع در 1700 کیلومتری شمال غرب شهر «پرت» در شرایط مساعد جوی بررسی میشود. همچنین در این عملیات از سیستمهای مجهز به دستگاههای موقعیتیاب در زیر دریا استفاده میشود. عملیات جستجو برای یافتن جعبه سیاه هواپیمای مفقودشده از روز گذشته آغاز شده است.
به گفته کارشناسان در این عملیات از سیستمهایی استفاده میشود که قابلیت دارند علائم ارسالی جعبه سیاه را تا عمق 6100 متری زیر دریا دریافت کنند.
این هواپیما در هشتم مارس با 239 سرنشین در جنوب اقیانوس هند دچار سانحه شده هرچند به رغم تلاشهای بسیار تاکنون هیچ اثری از لاشه آن پیدا نشده است.
امیدواری به سیگنالها
استرالیا امروز (یکشنبه) ابراز امیدواری کرد سیگنالهای دریافت شده توسط کشتی چینی در جنوب اقیانوس هند با پرواز ام.اچ 370 مرتبط باشد.
به گزارش BBC، تونی ابوت، نخست وزیر استرالیا، همچنین هشدار داد که این سیگنال میتواند خاص نبوده و مرتبط با جعبه سیاه هواپیما نباشد.
رسانههای چین اعلام کردند یک فروند کشتی این کشور که در جستجوی هواپیمای ناپدید شده مالزیایی بوده، در جنوب اقیانوس هند سیگنالهایی دریافت کرده است.
بیش از 150 مسافر این هواپیما که 17 اسفندماه با 239 مسافر و خدمه پرواز حدود یکساعت پس از پرواز از رادارها ناپدیدشد، چینی بودند.
سیگنالهای دریافت شده توسط این کشتی چینی فرکانس 37 و نیم کیلوهرتز در ثانیه داشته است و این فرکانسی است که تجهیزات ثبت اطلاعات پرواز روی آن سیگنالها را ارسال میکنند.
سیستم جعبه سیاه برغم نامش رنگ نارنجی روشنی دارد. داشتن چنین رنگ شاخصی به همراه نوار انعکاسدهنده متصل شده به بخش خارجی ضبط کننده بعد از وقوع سانحه در پیدا کردن جعبه سیاه بخصوص در هنگام سقوط هواپیما در آب، بسیار موثر است.
جعبههای سیاه علاوه بر این به یک راهنمای یابنده زیرآبی نیز مجهز میشوند که در صورت سقوط هواپیما در آب، امواج مادون صوتی منتشر میکند که توسط گوش انسان شنیده نمی شود ولی به سرعت توسط سنسورها و تجهیزات اکوستیکی موجود تشخیص داده میشود.
سنسور موجود درون این بخش به محض تماس با آب، فعال میشود. فرکانس پالسهای فرستاده شده توسط راهنمای یابنده زیرآبی برابر 37 و نیم کیلوهرتز بوده و از عمق 20 هزار پایی دریا توان رسیدن به سطح آب را دارند.
زمانی که راهنمای یابنده زیرآبی فعال میشود، در هر ثانیه یک بار به صدا در میآید و این عمل را تا 30 روز انجام میدهد که مدت زمان 30 روز پرواز ام.اچ 370 فردا پایان مییابد.
مقامات استرالیا اکنون مدیریت جستجو در جنوب اقیانوس هند برای یافتن بویینگ 777 مالزی را که 29 روز پیش در مسیر کوالالامپور به پکن ناپدید شد بر عهده دارند.
10 هواپیمای نظامی و 13 کشتی در سه حوزه در حدود دو هزار کیلومتری شمال غرب شهر پرت استرالیا در جستجوی پرواز ام.اپ 370 هستند.
این هواپیماها و کشتیها قرار است امروز 216 هزار کیلومترمربع را پوشش دهند.