به گزارش مارین نیوز به نقل از پایگاه اطلاع رسانی صندوق توسعه صنایع دریایی کشور، محمدرضا نعمتزاده در نشستی با مدیران ارشد وزارت صنعت، معدن تجارت و مدیران کارخانجات کشتی سازی، آخرین وضعیت این صنایع را بررسی کرد.
وی ضمن تأکید بر استفاده از منابع صندوق توسعه ملی برای پروژههای دریایی اظهار داشت: دولت با کمک بخش خصوصی بایستی راهکارهای مختلف تأمین مالی صنایع دریایی را بررسی و پیاده سازی کند.
هدایت بازار باید توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت انجام گیرد
در ادامه جلسه، احمد دوست حسینی، قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت، با اشاره به اینکه «در این صنعت علاوه بر اینکه صنعتگران و کارخانهها باید تلاش مضاعفی برای عمل به تعهدات خود، انجام بدهند»، تأمین مالی ارزان از محل منابع صندوق توسعه ملی و صندوق توسعه صنایع دریایی را از اولویتهای این وزارتخانه دانست و گفت: هدایت بازار باید توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت انجام گیرد و حمایت از اشخاصی صورت گیرد که قانون حداکثر استفاده از توان داخل را رعایت کرده و به کارخانجات داخلی سفارش دهند.
تأکید بر اجرای قانون توسعه و حمایت از صنایع دریایی
همچنین محسن صالحی نیا، معاون امور صنایع و اقتصادی وزیر صنعت، معدن و تجارت، اظهار داشت: حمایت از صنایع دریایی و اجرای قانون توسعه و حمایت از صنایع دریایی علی الخصوص تأمین منابع صندوق توسعه صنایع دریایی و نیز اجرای ماده (۷) قانون بسیار حائز اهمیت است.
استفاده از بازار با انجام مشارکتهای خارجی و تأمین مالی مناسب
جلیل خبره، رئیس هیأت مدیره شرکت صف، نیز با اشاره به بینالمللی بودن بازار صنایع دریایی و پتانسیلی که این بازار در منطقه خلیج فارس دارد، گفت: باید بتوانیم با انجام مشارکتهای خارجی و نیز تأمین مالی مناسب از این بازار به نفع خود استفاده کنیم، همچنان که در صنایع فراساحل استفاده کردیم.
وی ابراز کرد: موضوع وثایق مورد نظر بانکها نیز مهم است که عمدتا برخی از پروژهها به خاطر این موضوع تأمین مالی نمی شوند و از این رو در زمان ساخت شناور می توان مسئولیت سازنده را در مقابل ساخت به موقع و با کیفیت شناور بیمه کرد.
مساله ترخیص کالا از بندر شهید رجایی باید حل شود
حمید رضائیان اصل، مدیرعامل مجتمع کشتی سازی و صنایع فراساحل ایران (ایزوایکو)، نیز طی سخنانی گفت: مقررات دست و پاگیری بر شرکت دولتی ما حاکم است که باید آنها را حل کرد، از جمله این مشکلات، عدم امکان ورود کالاهای مورد مصرف در کشتی سازی بزرگ ایزوایکو از مبادی آبی خود کارخانه است و امروزه کالاهای ورودی این شرکت باید از گمرک شهید رجایی ترخیص شوند.
کارگاههای ساخت کوچک و متوسط ایجاد شود
همچنین مدیرعامل صندوق توسعه صنایع دریایی با طرح برخی از فرصتها در این صنعت، حمایت از تعمیرات شناور و نیز ساخت و تکمیل شناورهای کوچک را از اولویتهای صندوق عنوان کرد.
حسین ابراهیمزاده فاضل افزود: باید پیروی از مدلهای موفق پیاده شده در دنیا را باید الگو قرارداد و این مدلها حاکی از این است که زیرساختهای اولیه کارخانجات ساخت و تعمیر شناور یا شهرکهای صنایع دریایی شامل آب، برق و تحکیم زمین و تجهیزات از آبگیری و به آباندازی شناورها توسط دولت ایجاد و به صورت اجاره بلند مدت یا واگذاری با شرایط مناسب به اهل آن واگذار میشود.
وی در ادامه گفت: در کارخانجات بزرگ یا شهرکهای صنعتی دریایی بایستی زنجیره کاملی ایجاد شود؛ بدین منظور باید از زیرساختهای موجود مانند ایزوایکو استفاده کرد و با مهیا کردن شرایط مناسب از برندهای معروف دنیا و فروشندگان اقلام و تجهیزات دریایی دعوت کرد تا در شهرک صنایع دریایی حضور داشته باشند و همچنین باید کارگاههای ساخت کوچک و متوسط برای پیمانکارن و صنعتگران جزء در کارخانجات بزرگ یا شهرکهای صنایع دریایی فراهم شود تا آنها بتوانند با شرایط مناسب به ارائه خدمات خود بپردازند که این مدلها در چین، کره، امارات و سایر کشورها پیاده شده است.
مدیرعامل صندوق توسعه دریایی اظهار امیدواری کرد که با رویکرد مثبت و سازنده وزیر محترم صنعت، معدن و تجارت با صنایع دریایی و گسترش فعالیتهای ثروت آفرین دریایی بتوانیم شاهد رشد چشمگیر این صنایع باشیم.
در پایان جلسه وزیر صنعت، معدن و تجارت از تمامی دست اندرکاران صنعت دریایی بویژه مدیر کارخانجات صنایع دریایی خواست تا با اهتمام ویژه این صنعت را پیش برند و قول مساعد داد که شخصا و به صورت مستمر مشکلات این صنعت را پیگیری و به منظور رفع آن اقدام کند.