به گزارش مارین نیوز، عباس آخوندی در دیدار با خیرالله عصایف، وزیر نقلیات تاجیکستان، در وزارت راه و شهرسازی گفت: بین ایران و تاجیکستان موافقتنامههای حمل و نقلی مطلوبی در گذشته صورت گرفته است و بر اساس این موافقتنامهها 5000 کامیون سالانه از مرکز دو کشور تردد میکنند.
وی افزود: با توجه به ظرفیت بالا در خصوص تردد کامیونهای ایرانی درخواست میکنیم که میزان ترددها افزایش یابد.
آخوندی یادآور شد: تاجیکستان میتواند از طریق ایران در کوتاهترین مسیر برای دسترسی به دریاهای آزاد در جنوب ایران داشته باشد و خط آهن تاجیکستان از طریق افغانستان به ایران متصل خواهد شد که انتقال بار از طریق این خط ریلی تسهیل میشود.
این مسیر ریلی ایران، افغانستان، تاجیکستان، قرقیزستان و چین را به هم متصل خواهد کرد و موجب گسترش مبادلات تجاری، افزایش صادرات و کاهش هزینههای ترانزیت بین این کشورها خواهد شد و حمل و نقل بار و مسافر در منطقه را تسهیل خواهد کرد.
خیرالله عصایف، وزیر نقلیات تاجیکستان در این دیدار با اشاره به اینکه «این کشور برای توسعه واردات و صادرات نیاز به راهآهن دارد»، تصریح کرد: بیشترین حجم بار صادراتی تاجیکستان معاون این کشور هستند که هم اکنون با کامیون جابجایی این محصولات صورت میگیرد و با ساخت 160 کیلومتر راه آهن امکان استفاده از خطوط ریلی برای انتقال بار و ورود به ایران فراهم میشود.
به گزارش ایسنا، راهآهن تاجیکستان متشکل از سه بخش نامتصل به یکدیگر است. ارتباطی بین آنها از طریق شبکه راه آهن ازبکستان و ترکمنستان است.
طول کل شبکه راهآهن 9507 کیلومتر بخشی اصلی از این راه است که در قسمت جنوبی کشور واقع شده است و متصل به پایتخت جمهوری با نواحی صنعتی حصار و دره وخش و با جهان بیرونی است.
در سال 1999 احداث راه آهن کورگان تپه - کولاب تکمیل شد و قطار به طور منظم بر اساس مسیرهای بین شهرهای دوشنبه - مسکو، کولاب - مسکو، خجند - ساراتوف، دوشنبه - کانی بادام و کورگان تپه - کانی بادام سهم اصلی از کل حمل و نقل محموله های بین المللی توسط حمل و نقل ریلی را به انجام میرساند.