کد خبر: ۲۰۵۰۱
تعداد بازدید: ۷۴۳
تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۳۹۳ - ۰۸:۰۰

قطعنامه شانزدهمین همایش صنایع دریایی

قطعنامه شانزدهمین همایش صنایع دریایی 

به گزارش مارین نیوز، متن کامل قطعنامه بدین شرح است: خداوند را شاکریم که شانزدهمین همایش صنایع دریایی ایران با همراهی و حضور موثر و گسترده جامعه دریایی کشور بر گزار گردید. مسلما این مهم جز در سایه همکاری و تعامل سازنده نهادها و ارگانهای دریایی میسر نبوده و امیدواریم فضای مثبت و رو به بهبود کسب و کار دریایی کشور همچنان ادامه داشته باشد. با توجه به مباحث مطرح شده در همایش، خلاصه درخواست‏ها‏ و پیشنهادات به شرح زیر بعنوان قطعنامه جمع بندی می‏گردد:

1. نظر به اهمیت برنامه پنجساله ششم توسعه در ترسیم خط و مشی اقتصادی و صنعتی کشور، ضروری است کلیه نهادها و ارگانهای دریایی در تهیه و تدوین بخش دریایی برنامه توسعه ششم با هدف بالا بردن سهم درآمد ناخالص ملی از فعالیتها و امور دریایی مشارکت فعال نمایند. از سازمان مدیریت و برنامه¬ریزی و مجلس شورای اسلامی درخواست می¬شود با توجه جدی و دقیق به این موضوع سرفصل مشخصی را برای توسعه دریایی در برنامه ششم تعیین نمایند.

2. تنوع و گستردگی فعالیت‌های پژوهشی و فناورانه دریایی کشور ایجاب می‏نماید نقشه راه فناوری‌های دریایی کشور هر چه سریعتر تهیه و تصویب گردد. امید است در قالب این نقشه بتوان هم¬افزایی و هماهنگی لازم جهت دستیابی کشور به فناوری¬های کلیدی و با اولویت مشخص نمود. در این راستا از کلیه نهادها و ارگانهای دریایی و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری درخواست می¬شود همکاری، حمایت و پشتیبانی لازم را بنمایند.


3. ظرفیت‌های گسترده توسعه فعالیت‏ها‏ی دریایی مستلزم توسعه تربیت و آموزش نیروهای متخصص دریایی در کلیه تخصصهای دریایی است. لذا ضرورت دارد وزارت علوم ، تحقیقات و فن آوری توجه لازم به ایجاد این تخصصها و متعادل سازی ظرفیت‏ها‏، تربیت مهندسين و دریانوردان متناسب با برنامه‏ها‏ي توسعه¬اي را نموده و نقشه راه آموزش‏ها‏ي دریایی کشور تهیه نمايد.
4. جهت تأمین مالی پروژه‌های دریایی که از گلوگاه‏ها‏ی فعالیت شرکتها و صنایع دریایی است، وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان بنادر و دریانوردی روش¬های مختلف تامین اعتبارات را پي گيري و سرمایه لازم جهت تامین منابع مالی صندوق توسعه صنایع دریایی را فراهم نمايد.

 

5. بهبود کیفیت و تلاش جهت انجام مناسب و به موقع پروژه‏ها‏ ضرورت نظارت عالی بر کلیه فعالیت‏ها‏ی صنعتی دریایی را نمایش می‏دهد. در این راستا اجرای طرح رتبه بندی شرکت‏ها‏ و مؤسسات دریایی و ایجاد نظام مهندسی می‏توانند راهکارهای مناسب و تأثیر گذاری باشند. انجمن مهندسی دریایی ایران وظیفه دارد که تمام سعی و تلاش خود را در این خصوص مبذول نماید. همکاری و پشتیبانی نهادها و ارگانهای دریایی جهت بهره برداری و حمایت از این فعالیت‏ها‏ بخصوص حمایت سازمان مدیریت و برنامه ریزی از این فعالیتها  بسیار ضروری خواهد بود.

6. اجرای نقشه جامع علمي کشور ایجاب می‏نماید که سیاست‏ها‏ و اهداف کشور در حوزه‏ها‏ی مختلف مشخص و مورد حمایت قرار گیرد. بر این اساس ضمن حمایت از تلاشهای شورای عالی انقلاب فرهنگی، لازمست هر چه سریعتر مراحل تصویب  «سند جامع توسعه دریایی كشور» انجام و برنامه‏ها‏ي اجرايي آن تدوين گردند.


7. توسعه گردشگری دریایی و بهره¬برداري از شناورهاي تندرو و تفريحي یکی از ضرورت‏ها‏ی استفاده بهینه از ظرفیت‏ها‏ی سواحل طولانی و جزایر کشور است. فعالیت¬های مختلف سازمانها و ارگانهای دریایی برای نیل به این مقصود مفید بوده و لازمست ادامه یابد. مسلماً هم افزایی و هماهنگی در این امور می‏تواند تأثیرات جدی و مفیدی را به دنبال داشته باشد. بر این اساس تدوین  «طرح جامع گردشگری دریایی کشور» ضروری بوده و از سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری درخواست می‏شود با هماهنگی و همکاری مراکز ذیربط این موضوع را محقق نماید.

8. تشکیل مؤسسات رده بندی ایرانی و حمایت‏ها‏ی سازمان بنادر و دریانوردی و شرکتهای کشتیرانی باعث گردید که تهدیدات ناشی از تحریم تبدیل به فرصتی برای واگذاری رده بندی کشتی‏ها‏ به این مؤسسات گردد. براین اساس لازمست این توانمندی تقویت و علاوه بر همراهی شرکت‏ها‏ی کشتیرانی، فعالیت مؤسسات خارجی در کشور مشروط به همکاری با مؤسسات ايراني گردد.

9. حمایت و همکاری سازمان بنادر و دریانوردی و دبیرخانه شورایعالی صنایع دریایی در جهت برگزاری مشترک و فراگیر نمایشگاه سالیانه دریایی تاثیر بسزایی در موفقیت این موضوع داشته و امیدواریم با ادامه این همکاری مشترک شاهد پیشرفت کمی و کیفی نمایشگاه سالیانه صنایع دریایی در سالهای بعدی باشیم.

10. با توجه به اهمیت تسهیلات مالی در فعالیتهای دریایی، از صندوق توسعه ملی درخواست می‏شود با تدوین شرایط مناسب، امکان بهره برداری مناسب صنعتگران دریایی کشور از منابع صندوق فراهم گردد.


11. استفاده موثر از ظرفیت‏ها‏ی قانون توسعه صنایع دریایی و شورایعالی صنایع دریایی تاثیرات قابل توجهی در بهبود فضای کسب وکار دریایی کشور خواهد داشت. در این خصوص از کلیه اعضای محترم شورایعالی صنایع دریایی درخواست می‏شود حد اکثر تلاش را در تحقق اين امر ايفا نمايند.


12. صنعت فراساحل بعنوان یکی از راهبردی¬ترین بخشهای صنعت، به ویزه صنایع نفت و گاز کشور، نیازمند توجه به مقوله بومی¬سازی و همچنین توسعه فنآوریهای نو در زمینه‏ها‏ی مورد نیاز است. لذا اخذ تصمیمات حمایتی توسط مسئولین ذیربط جهت تقویت بنیه مالی و فنی شرکتها داخلی مورد درخواست جامعه دریایی است.

13. تکمیل زنجیره تولید و سعی در گسترش تولید مواد و قطعات دریایی در کشور یک ضرورت ملی بوده و از وزارت صنعت، معدن و تجارت و همچنین تشکل‏ها‏ی تخصصی انتظار می‏رود که برنامه‏ها‏ و اقدامات دقیق و مشخصی برای تقویت صنایع پشتیبان تدوین نمایند.


14. ترویج و توسعه فرهنگ دریایی لازمه اجرای سیاست‏ها‏ی جمعیتی کشور بوده و توسعه اجتماعی و اقتصادی سواحل را بدنبال خواهد داشت. براین اساس از تمامی مراکز و ارگانها دریایی درخواست       می‏شود با هم افزایی و توجه بیشتر به اموری مانند جشنواره‏ها‏ی دانش آموزی، مسابقات علمی دریایی، نشریات و موارد مشابه دستیابی به این هدف را میسر نمایند.
 
15. شرکت کنندگان در همایش شانزدهم بدینوسیله مراتب تشکر و قدردانی خود را از معاونت علمی و    فن آوری ریاست جمهوری جهت تشکیل ستاد فناوری دریایی اعلام می‏نماید و امید است این ستاد با فعالیتهایی همانند مستند سازی توانمندی‏ها‏ی دریایی کشور، تأثیر جدی در شناخت کشور از این حوزه و همچنین تعاملات بین المللی داشته باشد و مسلماً قرار گرفتن موضوع دریا در برنامه¬های معاونت علمی و فن آوری و همچنین پشتیبانی از فعالیت‏ها‏ی فنآورانه و دانش بنیان شرکتهای دریایی تأثیرات مفیدی در بهبود صنایع دریایی خواهد داشت.

 مراکز و ارگانهای دریایی کشور
آذرماه 1393- بندرعباس

ارسال نظر