به گزارش مارین نیوز، دكتر سعيد مظاهري، مسؤول كميته، در ابتدای جلسه با معرفي اهداف كميته و برنامههاي آن به برخي از چالشهاي پيش روي مهندسي ساحلي و فراساحلي پرداخت. سپس وضعيت آموزش و تحقيقات در اين حوزه، في مابين متخصصان حاضر از صنعت با اساتيد دانشگاهها و مراكز پژوهشي بررسي، و در خصوص نحوه تعاملات مناسبتر گفتگو شد.
در خصوص مهندسي سواحل، اشاره به ٥٨٠٠ كيلومتر خط ساحلي و دريايي كشور شد كه ضروري است هـر چه زودتر طرحهاي مديريت يكپارچه مناطق ساحلي به منظور بهره مندي مناسب تر، در استانهاي ساحلي تدقيق و اجرايي شوند.
همچنین، توصيه شد كه به منظور توسعه گردشگري ساحلي، محدوديتهاي دسترسي به سواحل توسط مسؤولان مربوطه كاهش يابد. با توجه به تمركز بيشتر فعاليتهاي فراساحلي به حوزه نفت و گاز، ارتباط تنگاتنگ صنعت و دانشگاه و مراكز پژوهشي مورد تاكيد حاضرين قرار گرفت.
علاوه براين، توجه به انرژيهاي تجديدپذير دريايي، پرورش ماهي در قفس و ايجاد پايگاههاي فراساحلي پايش محيط دريايي در حوزه مهندسي فراساحلي مورد تأكيد حاضران قرار گرفت.
دكتر مظاهري، عضو هيات مديره انجمن مهندسي دريايي ایران، از پيگيريهاي اين كميته جهت تدوين نقشه راه فناوريهاي آبهاي عميق گزارشي ارائه داد.
حاضران بر ضرورت اختصاص منابع مناسب براي تحقيقات، توسعه و بوميسازي فناوري و نوآوري در اين حوزه تاكيد داشتند و اذعان کردند بودجهاي كه در اين خصوص در حال حاضر هزينه ميشود، كافي نبوده و با توجه به ميزان هزينههاي تمام شده فعاليتهاي فراساحلي بسيار پايينتر از نرم و استانداردهاي بينالمللي است.
آزمايشگاههاي حرفهاي و صنعتي مهندسي دريا كه قادر به مدلسازي فعاليتهاي فراساحلي در مقیاس مناسب و كاربردي هستند، از جمله پيشنيازهاي مهم توسعه فناوري در اين حوزه محسوب ميشوند كه متأسفانه كشور ما عليرغم گستردگي فعاليتهاي دريايي، فاقد چنين آزمايشگاهي است و با توجه به هزينه بالاي احداث و نگهداري چنين آزمايشگاهي پيشنهاد میشود وزارت نفت ويا شركتهاي تابعه آن با همكاري دانشگاهها و مراكز پژوهشي، مشتركا نسبت به راهاندازي، تجهيز و بهرهبرداري از چنين آزمايشگاهي اقدام کنند.
در پايان حاضران درجلسه، نتايج بحثها و گفتگوها را در پنج محور شامل «اختصاص منابع مالي و مناسب»، «بومي سازي و انتقال فناوري»، «اتخاذ سياستهاي مناسب و پايدار»، «نيروي انساني متخصص و كارآمد» و «آموزش و پژوهش» جمعبندي کردند كه در قطعنامه شانزدهمين همايش صنايع دريايي كه در مراسم اختتاميه قرائت شد، به نحو مطلوب و مناسبي مطرح شد.