در دومین روز از اسفندماه 94، نخستین آیین گرامیداشت روز جهانی راهنمایان گردشگری در بندرعباس با حضور جمعی از مسئولان و دست اندرکاران صنعت گردشگری هرمزگان برگزار شد.
در دومین روز از اسفندماه 94، نخستین آیین گرامیداشت روز جهانی راهنمایان گردشگری در بندرعباس با حضور جمعی از مسئولان و دست اندرکاران صنعت گردشگری هرمزگان برگزار شد.
به گزارش مارین نیوز به نقل از روابط عمومی انجمن صنفی راهنمایان گردشگری استان هرمزگان، در این مراسم که به همت انجمن صنفی راهنمایان گردشگری استان هرمزگان در سالن همایش های اداره کل تامین اجتماعی برگزار شد، علاوه بر مسئولان دستگاه های اجرایی این استان، بیش از 50 نفر از راهنمایان طبیعت گردی، فرهنگی- تاریخی، بلدهای محلی، فعالان و دست اندرکاران صنعت گردشگری و اهالی رسانه حضور داشتند.
تشریح دستاوردهای سفر هیات هرمزگان به عمان در بخش گردشگری
محسن ضیایی مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان هرمزگان به عنوان نخستین سخنران برنامه ضمن اشاره به آمار و ارقامی در زمینه وضعیت و سهم صنعت گردشگری در استان، کشور و منطقه، به تشریح گزارشی از دستاوردهای سفر اخیر خود با همراهی استاندار و دیگر مدیران استان از شهر ساحلی خصب در کشور عمان پرداخت.
افزایش تقاضای ایرانیان برای مسافرت
وی ضمن اشاره به هدفگذاری های صورت گرفته در سال 2016 برای میزبانی از کنوانسیون جهانی راهنمایان گردشگری و همچنین تلاش دولتمردان و سیاستمداران در زمینه افزایش تعامل با کشورهای مختلف جهان، ابراز امیدواری کرد، با توجه به جاذبه ها و پتانسیل های مختلف ایران در زمینه گردشگری و شرایط امن حاکم بر آن، کشور ما در دوره پسابرجام بتواند به جایگاه اصلی خود در منطقه و جهان دست یابد.
ضیایی ضمن اشاره به افزایش تقاضای ایرانیان برای مسافرت طی سال های اخیر، گفت: به عنوان مثال آمارهای یکسال گذشته در استان هرمزگان از رشد 7 تا 10 درصدی گردشگری حکایت دارد.
آینده روشن گردشگری دریایی در هرمزگان
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان هرمزگان همچنین از آینده روشن و امیدوار کننده گردشگری دریایی و ساحلی در این استان نیز سخن به میان آورد و خاطرنشان کرد: علاوه بر مرکز استان، در سواحل مکران به ویژه شهرستان های جاسک و سیریک فرصت های مناسبی در این زمینه وجود دارد که می توان برنامه ها و طرح های اثربخشی را در این رابطه به مرحله درآورد.
وی افزود: ورود دولت به سرمایه گذاری در بخش گردشگری تاکنون جوابگو نبوده و لازم است با تشویق بیشتر بخش خصوصی از طریق حذف موانع سرمایه گذاری، اصلاح قوانین، اعطای تسهیلات از محل صندوق توسعه ملی و .... در توسعه زیرساخت ها گام برداشت.
نقش مهم راهنمایان در تقویت ارتباطات منطقه ای
این مقام مسئول همچنین به تشریح اهمیت نقش آفرینی راهنمایان گردشگری در رونق این صنعت پرداخت و گفت: فعالان این حوزه نقش مهم در تقویت ارتباطات استانی، کشوری و منطقه ای به ویژه در حوزه خلیج فارس دارند.
ضیایی ضمن اشاره به مذاکرات صورت گرفته با مقامات کشور عمان در راستای تقویت همکاری ها و تعامل دوجانبه در زمینه توسعه گردشگری دریایی، تصریح کرد: در حال حاضر پیگیر راه اندازی خط مسافری دریایی بین مسقط و بندرعباس هستیم تا شرایط ورود گردشگران خارجی بدون ویزا از مسیر کشور عمان فراهم شود.
دوم اسفند؛ فرصتی برای تجلیل از خادمان فرهنگ و طبیعت
محمد محسنی مدیر اداره بنادر و دریانوردی شهید باهنر به عنوان یکی دیگر از سخنرانان این مراسم، دوم اسفندماه را به عنوان یک روز مهم و فرصتی مناسب برای تجلیل از خادمان فرهنگ و طبیعت استان و کشور دانست.
وی از آمادگی کامل اداره بنادر و دریانوردی شهید باهنر در پهنه سواحل و آب های سرزمینی مرکز و شرق استان هرمزگان – از بندرعباس تا جاسک- برای همکاری با راهنمایان گردشگری سخن به میان آورد و افزود: نکته مهم این است که دریا مزیت رقابتی استان هرمزگان محسوب می شود، از سوی دیگر باید توجه داشت که منابع گردشگری بر خلاف ذخایر نفت و گاز که تمام شدنی هستند، فرصت های اقتصادی پایدار و باثباتی را فراهم می کنند.
ضرورت تدوین سند توسعه گردشگری دریایی
محسنی بر ضرورت تدوین سند توسعه گردشگری دریایی در کشور تاکید کرد و گفت: متاسفانه تاکنون بهره مندی از دریا برای فعالیت های گردشگری منجر به تخریب طبیعت بکر سواحل و آلودگی دریا شده است که باید این رویه با ایجاد یک سند بالادستی ساماندهی و اصلاح شود.
وی از اجرای پروژه های بهسازی بنادر تیاب، جاسک، سیریک در شرق استان هرمزگان و سازماندهی فعالیت های تفریحی دریایی در تالاب بین المللی خورآذینی خبر داد و بیان کرد: در مرکز استان نیز علاوه بر توسعه زیرساخت های گردشگری در بندر شهید حقانی، بحث توسعه اراضی پسکرانه بندگاه هرمز به وسعت بیش از 18 هکتار با رویکرد گردشگری در دستور کار قرار دارد.
راهنمایان گردشگری روحیه مطالبه گری داشته باشند
مدیر اداره بنادر و دریانوردی شهید باهنر به برخی تصمیمات اتخاذ شده و توافقات صورت گرفته در سفر اخیر هیات عالی رتبه اقتصادی استان هرمزگان به کشور عمان به ریاست استاندار، اشاره کرد و افزود: این سفر در بخش توسعه گردشگری دریایی دستاوردهای زیادی به همراه داشت و برنامه هدفمندی نیز در این رابطه تنظیم شد.
محسنی ضمن تأکید بر تاثیرگذاری صنف راهنمایان گردشگری در زمینه توسعه گردشگری دریایی، از فعالان این عرصه خواست تا روحیه مطالبه گری در قبال مسئولان داشته باشند و حق استان هرمزگان را در زمینه گردشگری ساحلی و دریایی ادا کنند.
رییس انجمن راهنمایان؛ مشاور گردشگری مدیر بندر باهنر شد
مدیر اداره بنادر و دریانوردی شهید باهنر همچنین در پایان اظهارات خود، رییس هیات مدیره انجمن صنفی راهنمایان گردشگری استان را به عنوان مشاور خود در امور توسعه گردشگری دریایی برگزید.
سید نورالدین واحدپور رییس نمایندگی وزارت امور خارجه در استان هرمزگان ضمن اشاره به اهمیت جایگاه صنعت توریسم در دیپلماسی عمومی گفت: در همه جای دنیا در بحث توسعه گردشگری، خیلی واضح و تعریف شده عمل می کنند.
رونق ایرانگردی؛ اولویت نخست صنعت گردشگری باشد
وی بر ضرورت فراهم کردن شرایطی به منظور رونق یافتن ایرانگردی در وهله نخست فعالیت های گردشگری استان تأکید کرد و افزود: ایرانگردی و توریسم داخلی، جهانگردی و توریسم خارجی و همچنین گردشگران ورودی به کشور سه محوری محسوب می شود که می بایست به صورت متوازن مورد توجه قرار گیرد.
مسئول نمایندگی وزارت خارجه در استان هرمزگان ضمن اشاره به امکان صدور ویزای فرودگاهی در استان هرمزگان خاطرنشان کرد: این امتیاز که به جز اتباع 11 کشور، سایر گردشگران و مسافران خارجی را شامل می شود، برای صنعت گردشگری استان منافع زیادی را به دنبال خواهد داشت. همچنین در بندر شهید باهنر که سفرهای دریایی گردشگران خارجی انجام می شود، در حال پیگیری امکان صدور ویزای کوتاه مدت با هماهنگی مراجع مربوطه هستیم.
واحدپور از برخورد مناسب اهالی یک کشور با گردشگران خارجی و انجام تبلیغات جذاب به عنوان عوامل موثر بر احساس امنیت و آرامش توریست ها در صنعت جهانگردی یاد کرد و گفت: اقداماتی به منظور جذب سرمایه گذاران خارجی به منظور توسعه زیرساخت های گردشگری استان در حال پیگیری است.
راهنمایان گردشگری، سفیران فرهنگی یک کشور
وی در پایان راهنمایان گردشگری را به عنوان سفیر فرهنگی یک کشور توصیف کرد و از تلاشگران این عرصه خواست تا برای ترویج فرهنگ توریسم در استان هرمزگان نهایت تلاش خود را به کار گیرند.
"فاطمه رکن الدینی" مدیرعامل خانه مطبوعات استان هرمزگان نیز طی اظهاراتی راهنمایان گردشگری را به عنوان "رسانه هایی تاثیرگذار" توصیف کرد و گفت: هرمزگان ظرفیت های بسیاری در زمینه رونق صنعت گردشگری دارد اما متاسفانه از پتانسیل های این استان به عنوان معبر و نه مقصد گردشگری استفاده می شود.
هرمزگان؛ کویر و کوه و دریا در کنار هم
وی بر ضرورت فراهم شدن بسترها و زیرساخت های گردشگر پسند در نقاط مختلف استان به ویژه در سواحل و جزایر تأکید کرد و گفت: هرمزگان از منحصربفردترین استان های کشور است که کویر و کوه و دریا را در کنار هم دارد.
رکن الدینی خواستار حضور نمایندگان صنوف مختلف گردشگری استان به ویژه راهنمایان تور برای مشارکت در تصمیم گیری های کلان در کارگروه های استانی شد.
همکاری رسانه های استان با راهنمایان برای رونق گردشگری
مدیرعامل خانه مطبوعات استان هرمزگان همچنین از آمادگی رسانه های این استان به منظور همکاری و تعامل با انجمن صنفی راهنمایان گردشگری استان در زمینه انعکاس دیدگاه های فعالان شاغل در این بخش و همچنین رفع موانع و مشکلات مربوط به فعالیت حرفه ای آنها خبر داد.
تشکیل انجمن صنفی فراگیر برای حمایت از راهنمایان
لازم به ذکر است، در ابتدای این مراسم، "مهدی ده دار" نایب رییس انجمن صنفی راهنمایان گردشگری استان هرمزگان ضمن عرض خیرمقدم به مهمانان و مدعوین و بیان گزارشی مختصر از فعالیت این تشکل گفت: جمعی از راهنمایان پیشکسوت استان از اوایل سال گذشته تلاش ها و پیگیری هایی را به منظور ایجاد یک انجمن صنفی فراگیر برای حمایت صنفی از تورلیدرها در استان هرمزگان انجام دادند.
وی اضافه کرد: سرانجام این اقدامات، به ثبت رسمی انجمن و تشکیل مجمع عمومی و برگزاری نخستین انتخابات هیات مدیره آن در 22 تیرماه سال 94 انجامید و فعالیت آن به صورت رسمی از اواسط تابستان آغاز شد.
ده دار افزود: انجمن راهنمایان گردشگری استان هرمزگان که با مجوز وزارت کار و با نظارت سازمان گردشگری در قالب یک تشکل صنفی کارگری راه اندازی شده، در حال حاضر حدود 60 نفر عضو دارد.
ایجاد گردشگری پایدار در مهم ترین استان دریایی کشور
نایب رییس انجمن صنفی راهنمایان گردشگری استان هرمزگان خاطرنشان کرد: این انجمن صنفی به عنوان تشکلی نوپا در صنعت گردشگری استان توانسته طی کمتر از یکسال اخیر، فعالیت ها و اقداماتی را به منظور ترویج سفرهای گروهی و مسئولانه به منظور نهادینه کردن گردشگری پایدار در یکی از هرمزگان به عنوان مهم ترین استان ساحلی و دریایی کشور به مرحله اجرا درآورد.
وی، حضور راهنمایان در برنامه تلویزیونی پربیننده"شوبندر" شبکه استانی سیمای خلیج فارس، اجرای گشت نیمروزه آموزشی- تفریحی "بندرعباس گردی"، حضور تورلیدرها در کانون های تردد مسافری و شناورهای دریایی برای معرفی جاذبه ها و ترویج نکات زیست محیطی، بازدید گروهی از سرای " لقمان حکیم" بندرعباس و دلجویی از سالمندان و همچنین بازدید از دفاتر رسانه ها و گفتگو با سردبیران و خبرنگاران مطبوعات و خبرگزاری ها را از جمله ویژه برنامه های اجرایی شده و در حال انجام این انجمن به منظور گرامیداشت روز جهانی راهنمایان گردشگری در این استان اعلام کرد.
در پایان این مراسم، چندتن از راهنمایان گردشگری در قالب برنامه "تریبون آزاد" به بیان دیدگاه ها، دغدغه ها و مطالبات خود از مسئولان استان پرداختند.
گفتنی است، عکس یادگاری دسته جمعی و حضور راهنمایان و مسئولان در یک ضیافت شام صمیمانه به عنوان پایان بخش ویژه برنامه های آیین گرامیداشت روز جهانی راهنمایان گردشگری در بندرعباس بود.
شایان ذکر است، دوم اسفندماه مصادف با 21 فوریه هر سال یک مناسبت ویژه در صنعت توریسم است. در تقویم جهانی این روز را به عنوان "راهنمایان گردشگری" نام نهاده اند. این مناسبت بهانهای برای گردهمایی راهنمایان گردشگری و معرفی بیشتر این حرفه به افکار عمومی در تمامی کشورهای دنیاست. راهنمایان گردشگری در ایران هم از سال 1386 خورشیدی تا به حال در این روز فرخنده در شهرهای مختلف کشور گرد هم جمع می آیند تا به یکدیگر این مناسبت را شادباش بگویند و تجربههای یکسال گذشتهشان را قسمت کنند....
سال 94 نخستین سالی محسوب می شود که پس از چندین سال فراز و فرود، بیش از 60 راهنمای گردشگری در هرمزگان با ثبت تشکل صنفی قانونی و مورد تایید وزارت کار و سازمان گردشگری، زیر یک چتر واحد گردهم آمده اند تا با مشارکت جمعی ضمن ترویج اصول حرفه ای سفر کردن، فرهنگ گردشگری پایدار را در هلال طلایی رنگ جنوب نهادینه کنند .