دبیر ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان دریایی معاونت علمی گفت: یکی از برنامه های اصلی ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان دریایی معاونت علمی در سال 95 برنامه ریزی بر روی طرح های کلان ملی در حوزه دریا و دریا نوردی است.
دبیر ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان دریایی معاونت علمی ریاست جمهوری گفت: یکی از برنامه های اصلی ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان دریایی معاونت علمی در سال 95 برنامه ریزی بر روی طرح های کلان ملی در حوزه دریا و دریا نوردی است.
به گزارش مارین نیوز، با توجه به نقش بی بدیل توسعه علم و فناوری در تحقق اهداف اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی کشور، بر لزوم افزایش فعالیت های علمی و فناورانه کشور و به دنبال آن بر افزایش تخصیص منابع مالی در حوزه دریا تأکید دارد و از سویی با تمرکز بر روی طرح های کلان ملی در سال 95 راهی نو باز کند.
دبیر ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان دریایی معاونت علمی گفت: حوزه دریا حوزه بسیار گسترده ایی است و با توجه به هزینه های بالایی که دارد ستاد مکاتباتی در خصوص شناسایی طرح های کلان دریایی که متولی خاصی ندارند صورت داده است و معتقدیم این طرح های کلان ملی می توانند پیشران توسعه اقتصادی کشور باشند.
ساماندهي طرحهاي كلان ملي از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
محمد سعید سیف با اشاره به طرح های کلان ملی که با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و با همکاری مرکز طرح های کلان ملی بررسی می شود بیان کرد: ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان دریایی در طرح های کلان ملی اقیانوس پیمای خلیج فارس ، زیر دریایی توریستی، سامان سیستم رانش هیبریدی و قایق پرنده با قابلیت شناور و پرواز و همچنین پرورش ماهی در قفس ورود پیدا کرده است تا با حمایت از این طرح ها راه را برای توسعه کشور هموار کند.
وی اظهار کرد: طراحي، برنامه ريزي و ساماندهي طرحهاي كلان ملي به عنوان يكي از محورهاي اساسي فعاليت معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري است كه در بخش هاي مختلف، زمينه ساز تحرك دراز مدت و پيشرفت و توسعه پايدار علم و فناوري در كشور خواهد بود که با هدف رفع نيازهاي داخل كشور و حضور در رقابتهاي جهاني و ايجاد همافزايي علم و ثروت از طریق كسب مهارتهاي انساني، سازماندهي و تقسيم كار ملي و طراحي و تدوين از طريق اجراي طرح های ملي و هم افزايي سرمايههاي انساني، مالي و ساير امكانات كشور در عرصههاي مختلف انجام ميشود.
دبیر ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان دریایی معاونت علمی گفت: اجراي طرحهاي كلان ملي اين امكان را به كشور، سازمانهاي درگير در امور علم ، فناوري و نوآوري بخشهاي اقتصادي ميدهد كه در راستاي نقشه جامع علمي كشور و همچنين سند چشم انداز 1404 با تعريف و تبيين موضوعات كليدي و راهبردي به كسب مهارتهاي انساني، توليد علم، اشاعه وگسترش دانش و چگونگي تجاري سازي و تحقق فرايند نوآوري در بخش هاي ساخت، توليد وخدمات به عنوان همگرايي بين بخش علمي و صنعتي و بهره گيري از دانش ملي براي تبديل آن به ثروت را فراهم آورد.
طرحهاي كلان پژوهش و فناوری؛ در مسیر کشورهای پیشرفته
محمد سعید سیف با اشاره به ایجاد همگرایی و تزریق منابع مالی از سوی طرح های کلان ملی عنوان کرد: براساس نظر سازمان همكاري و توسعه اقتصادي، طرح علمي كلان، طرحي است كه از نظر اهميت، حيطه كار و پيچيدگي در حدي است كه يك تلاش مشاركتي و هماهنگ بين عناصر و بازيگران مختلف را نياز دارد و همچنين نيازمند منابع مالي، تجهيزات، تسهيلات، نيروي انساني و پشتيباني ويژهاي جهت انجام خواهد بود.
وی افزود: انتخاب طرحهاي كلان پژوهش و فناوری و ايجاد همگرايي بين فعاليتهاي علمي و فناورانه كشور با تزريق منابع مالي بصورت هدفمند، يكي از رهيافتهايي است كه توسط بسياري از كشورها مورد بهرهبرداري قرار گرفته است.
طرح های کلان ملی پیشران توسعه اقتصادی کشور
به گفته دبیر ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان دریایی معاونت علمی، حوزه دریا حوزه بسیار گسترده ای است و با هزینه های بالایی که دارد ستاد مکاتباتی در خصوص شناسایی طرح های کلان دریایی که متولی خاصی ندارند صورت داده است و معتقدیم این طرح های کلان ملی میتوانند پیشران توسعه اقتصادی کشور باشند.
وی با اشاره به طرح کلان زیر دریایی توریستی گفت: با توجه به اینکه زیر دریایی های توریستی، از طرح ههای کلان ملی کمک شایانی به حوزه گردشگری دریایی دارد معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به همراه ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان دریایی به حمایت از آن پرداخته اند
سیف گفت: اجرای طرح های کلان از یک سو با مشارکت دادن محققان و پژوهشگران و از سوی دیگر بهرهگیری از توانمندیهای دستگاههای اجرایی و ایجاد شرکتهای دانش بنیان میتوانند در کاهش شکاف علمی و فناوری کشور نقش حیاتی ایفاء کند.