۱۱ بندر صید و صیادی چابهار و کنارک در جنوب استان سیستان و بلوچستان رتبه نخست صید در غرب اقیانوس هند را دارند.
به گزارش مارین نیوز، سرپرست اداره کل شیلات سیستان بلوچستان با اشاره به این که ۲۵ هزار صیاد دائمی در قالب ۳۴ تعاونی صیادی در چابهار و کنارک فعالیت دارند، افزود: سیستان و بلوچستان دارای ۲۳۳۰ شناور صید و صیادی، شامل۹۳۰ لنج و ۱۴۰۰ قایق است.
به گفته مهندس بهرام میرزایی صیادان سیستان و بلوچستان از طریق دریای عمان و آبهای اقیانوسی ۷۰ درصد تون ماهیان کشور را تأمین می کنند.
وی یکی از شاخص های اقتصادی استان سیستان و بلوچستان را توانمندیهای شیلاتی و آبزیان دانست و گفت: صید ماهی، میگو و دیگر آبزیان دریایی نقش مهمی در افزایش اشتغال پایدار دارد.
او با اشاره به وجود ۶ شهرک و ناحیه صنعتی و ۱۰۰ واحد تولیدی صنایع شیلاتی در چابهار و کنارک یادآور شد: علاوه بر صید ماهی، در چابهار و کنارک انواع گونههای آبزیان مانندشاه میگو (لابستر)، خیار دریایی، ۱۸۰ گونه مختلف جلبک ها، خرچنگ و صدف وجود دارد که دارای ارزشی به مراتب بالاتر از ماهی هستند و می توان آنان را صادر و سود خوبی را عاید بهره برداران کرد.
سرپرست اداره کل شیلات سیستان و بلوچستان پرورش ماهی در قفس را یکی دیگر از فرصتهای شیلاتی و آبزیان اعلام کرد و افزود: دریای عمان در محدوده چابهار و کنارک می تواند یک میلیون شغل ایجاد کند.
میرزایی گفت: اداره کل شیلات سیستان و بلوچستان از بخش خصوصی و فعالیت سرمایهگذاران حمایت ویژه دارد و زمینه هرگونه همکاری و ایجاد زیرساختها را برای آنان فراهم میکند.وی به برگزاری اجلاس آیورا در چابهار گفت: مدیریت شیلات و ماهیگیری در اقیانوس هند یکی از اهداف اجلاس آیورا در این شهرستان است.
وی تأکید کرد: بسیاری از مشکلات اشتغال را با مدیریت درست و افزایش صید میتوان برطرف کرد.
منبع : اطلاعات