مدیرکل شیلات سیستان و بلوچستان از آغاز عملیات اجرایی اسکله بندر تنگ کنارک تا دو ماه آینده خبر داد.
به گزارش مارین نیوز، هدایتالله میرمرادزهی مدیرکل شیلات سیستان و بلوچستان در جمع مردم بخش زرآباد روستای تنگ، اظهار داشت: مرحله مطالعاتی ساخت اسکله تنگ تمام شده است و در مرحله برگزاری مناقصه و تعیین پیمانکار است.
وی افزود: طرح ساخت اسکله جدید بندر صیادی تنگ شامل ساخت اسکله، موج شکن، تاسیسات خشکی، محوطه سازی و لایروبی است که ظرفیت پهلوگیری 50 فروند شناور لنج و 100 فروند قایق را دارد.
وی گفت: مردم روستای تنگ پس از تخریب اسکله در توفان گونو مشکلات زیادی برای پهلوگیری قایق و لنج ها دارند.
وی بیان کرد: صیادان بندرصیادی تنگ با بسته شدن دهانه خور در قسمت شرقی و تردد شناورها از دهانه غربی به علت شرایط سنگی بودن بستر که ورود شناورهای کلاس لنج را بطور کامل غیرممکن کرده، با مشکلات زیادی رو به رو هستند.
مدیرکل شیلات سیستان وبلوچستان گفت: در بندر تنگ فقط شناورهای قایق در شرایط مَدّ کامل می توانند تردد کنند که این مشکل بزرگی برای جامعه صیادی است و باید مورد توجه مسئولان باشد.
میرمرادزهی ادامه داد: هم اینک لنج های بندر تنگ برای پهلوگیری و تخلیه صید به اسکله مردمی جُد مراجعه می کنند که این امر سبب هزینه های بیشتر و بروز مشکلات عدیده ای شده است.
وی خاطرنشان کرد: تنها راه حل مشکلات صیادان بندر تنگ تسریع در ساخت اسکله جدید است.
میرمرادزهی افزود: پس از اتمام ساخت، مدیریت بهره برداری و نگهداری این بندر در راستای اجرای اصل 44 قانون اساسی و بر اساس ضوابط اجرایی ماده 88 قانون تنظیم بخشی از مقررات دولت به تعاونی های صیادی بخش خصوصی واگذار خواهد شد.
وی با بیان اینکه پیگیری مشکلات روستاهای حاشیه دریا و بنادر صیادی از وظایف شیلات است، افزود: مردم روستای تنگ با بیش از سه هزار نفر جمعیت با مشکلات جدی بی آبی رو به رو هستند.
وی احداث آب شیرین کن در بنادر صیادی و ماهیگیری حوزه شهرستانهای چابهار و کنارک را خواستار شد و افزود: مردمی که در کنار ساحل اقیانوسی از آب قرار دارند نباید با مشکلات بی آبی دست و پنجه نرم کنند و بعد از گذشت چندین دهه از سکونت شان همچنان دغدغه تامین آب داشته باشند.
مدیرکل شیلات سیستان وبلوچستان از محل احداث اسکله جدید تنگ نیز بازدید کرد.
به گزارش ایرنا، شماری از صیادان بندر تنگ نیز مشکلات خود را در زمینه تهیه سوخت گران قیمت عنوان کرده و گفتند: تهیه سوخت برای شناورهای صیادی که کار خدماتی انجام میدهند گرانتر از خودروهای شخصی است.
صیادان بندر تنگ پیگیری و ساخت اسکله جدید این بندر را خواستار شده و اعلام کردند که تعدادی زیادی از مالکان شناورها بدلیل وجود مشکلات و نبود مکانی برای پهلوگیری شناورهایشان دست از کار کشیده اند.
بندر صیادی و گردشگری تنگ در 110 کیلومتری محور چابهار- جاسک واقع شده است. این بندر یکی از نقاط مهم صیادی و گردشگری سواحل مکران است.
11 بندر ماهیگیری و جایگاه تخلیه صید شامل بنادر تیس، کنارک، رمین، زرآباد، پزم، چابهار، بریس، گواتر، جد، تنگ و پسابندر در حوزه شهرستانهای چابهار و کنارک برای صید و صیادی فعالند. همچنین 930 فروند لنج و هزار و 400 فروند قایق صید و صیادی با حدود 25 هزار نفر صیاد دائمی و فصلی در قالب 34 تعاونی صیادی در حوزه اداره کل شیلات سیستان و بلوچستان فعالیت دارند.
بر اساس این گزارش 107 واحد صنایع شیلاتی در نوار ساحلی وجود دارد که از جمله آنها 29 کارخانه تولید کنسرو ماهی نقش مهمی در بستهبندی و صادرات تن ماهیان دارند.