کد خبر: ۳۲۱۲۲
تعداد بازدید: ۱۲۷۱
تاریخ انتشار: ۱۵ تير ۱۳۹۵ - ۱۶:۳۱

ارزیابی روند تجارت کانتینر در کشورهای عضو آ سه آن

ارزیابی روند تجارت کانتینر در کشورهای عضو آ سه آن عنوان پایان نامه ای در مقطع کارشناسی، رشته مدیریت بندر و کشتیرانی از دانشکده اقتصاد و مدیریت دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر می باشد.
به گزارش مارین نیوز، این پایان نامه، توسط فایزه رحیمی در رشته مدیریت بندر و کشتیرانی با استاد راهنمایی دامون رزمجویی در اسفند ماه 93 ارائه گردیده است. 

در ادامه چکیده این پایان نامه را می خوانید : 

به لحاظ جغرافیائی، جنوب شرقی آسیا منطقه فرعی از آسیا است، متشکل از کشورهای: جنوب چین، شرق هند و شمال استرالیا می باشد. این قسمت شامل مالزی، میانمار، سنگاپور، تایلند، ویتنام، اندونزی، فیلیپین، کامبوج و لائوس و غیره می باشد.
در حال حاضر، تقریباً در پنج دهه پس از تأسیس این سازمان، آسه آن به دنبال رویای بلند پروازانه تر از یکپارچگی اقتصادی به عنوان یک ابزار برای دستیابی به رفاه منطقه‌ای و رقابت جهانی بیشتر است. از جمله اقداماتی که در این راستا توسط رهبران این منطقه انجام شده است می‌توان به حرکت کالا، خدمات، سرمایه و نیروی کار ماهر در سراسر مرزهای خود اشاره کرد. ASEAN  مزایایی از قبیل افزایش تجارت، تولید و سرمایه‌گذاری را داشته است و از این افزایش تجارت، تولید و سرمایه‌گذاری کشورهای منطقه ASEAN سود قابل‌توجهی را کسب کرده‌اند.
به طور کلی، همگرایی را در دو منظر اقتصادی و سیاسی ـ اجتماعی می‌توان مشاهده کرد.
هدف از این تحقیق بررسی روند تجارت کانتینری با توجه به بررسی مولفه های تاثیر گذار بر این روند در کشور های آسه ان می باشد. لذا در این تحقیق با توجه به ارتباط بین GDP و رشد کانتینری، شاخص GDP و روند آن بررسی می گردد. از طرفی میزان صادرات و واردات با توجه به حجم حمل بخشی از آن می تواند کمکی به بررسی تجارت جهانی کانتینر نمایند. بررسی عواملی همچون سرمایه گذاری خارجی، نرخ تعرفه، سهم بازار کانتینری و رشد تجارت نیز می تواند به بررسی روند تجارت کانتینری کمک نماید.
اقتصاد شرق و جنوب شرق آسیا به طور سنتی برای صادرات مواد خام و کالای کم ارزش تولید شده مورد استفاده می باشد.
بررسی مطالعات گذشته نشان می دهد که از میان اقتصادهای منطقه ی آسه آن در پنج دهه ی اخیر کشور فیلیپین ضعیف ترین کشور در اجرای امور اقتصادی هم در رشد تولید ناخالص داخلی و هم رشد PCI بوده است.
سهم تجارت داخل ASEAN در تولید ناخالص داخلی سریع تر از تجارت کلی آ سه آن رشد کرده است .
سه عامل مهم  رشد اقتصادی کشورهای منطقه جنوب شرقی آسیا را می‌توان به گسترش مداوم تجارت مرزی، شهرنشینی بی‌سابقه و ظهور فناوری‌های پیشرفته اشاره کرد. این عوامل در حال حاضر باعث تغییر شکل منطقه شده است.


ارسال نظر