مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به نکته که ایران با در اختیار داشتن پنج هزار و ۸۰۰ کیلومتر ساحل در کنار آبهای بین المللی از جایگاه دریایی ممتازی در منطقه برخوردار است گفت: تاکنون برای توسعه بنادر تجاری کشور، دولت و بخش خصوصی بیش از پنج میلیارد دلار سرمایه گذاری کرده اند.
به گزارش مارین نیوز به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، محمد سعیدنژاد در همایش «روز بندر آنتورپ بلژیک» در تهران افزود: تاکنون بخش خصوصی بیش از ۳۰ هزار میلیارد ریال در بندر شهید رجایی سرمایه گذاری کرده است که معادل یک میلیارد دلار می شود.
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: پس از اجرایی شدن برجام ۱۳ شرکت کشتیرانی جهان تردد خود را به بندر شهیر رجایی آغاز کرده است.
وی با بیان اینکه اکنون ظرفیت بنادر تجاری ایران به بیش از ۲۱۰ میلیون تن افزایش یافته است، خاطرنشان ساخت: وجود ۱۰ هزار کیلومتر مسیر ریلی و ۱۰۰ هزار کیلومتر راه، موقعیت مناسبی برای بنادر ایران در منطقه ایجاد کرده است.
سعیدنژاد گفت: ایران در منطقه استراتژیک جهان، دسترسی به کریدورهای بین المللی شمال، جنوب شرق و غرب کشورهایی آسیایی میانه، جنوب شرقی آسیا، روسیه، خلیج فارس و آبهای آزاد جهان را تسهیل می کند.
وی افزود: عبور کریدورهای مهم بین المللی از ایران، دسترسی آسان به بازارهای منطقه ای، واقع شدن در دو منطقه امن و با ثبات و وجود تخفیف و تسهیلات تعرفه ای برای ترانزیت کالا، از مزیت های استفاده از مسیرهای ایران است.
وی یادآورشد: ایران با در اختیار داشتن پنج هزار و ۸۰۰ کیلومتر ساحل در کنار آبهای بین المللی از جایگاه دریایی ممتازی در منطقه برخوردار است؛ همچنین بندر شهید رجایی به عنوان دروازه صادرات و واردات با ۲۴۰۰ هکتار اراضی بندر می تواند نقش مهمی در منطقه ایفا کند.
وی گفت: با الحاق ۲۴۰۰ هکتار از اراضی دیگر به بندر شهید رجایی، وسعت این بندر به ۴۸۰۰ هکتار افزایش می یابد تا به عنوان یک شهر بندری نسل سوم جهان، شکوفایی اقتصادی ملی را بیش از پیش تقویت کند.
سعیدنژاد بیان کرد: جمهوری اسلامی ایران برای توسعه بنادر شهید رجایی، بندر امام، بوشهر، چابهار، انزلی و امیرآباد، برنامه های مناسبی در دستور کار خود قرار داده است تا با افزایش ظرفیت این بنادر، از موقعیت ممتاز ایران در منطقه استفاده شود.
وی اظهارداشت: بندر آنتورپ به عنوان دروازده ورود به اروپا با عملکرد ۸.۵ میلیون کانتینر، در بین بنادر اروپا رتبه سوم و در دنیا در رتبه ۱۶ قرار دارد و در سال ۲۰۱۵ نسبت به ۲۰۱۴ حجم عملیات کالاهای نفتی در این بندر ۲.۷ درصد افزایش داشت.
وی افزود: دو بندر شهید رجایی و آنتورپ می توانند زمینه مناسبی برای افزایش حجم مبادلات تجاری بین ایران و بلژیک ایفا کنند.
«ادی برانیکس» مدیرعامل بندر آنتورپ نیز در این همایش با معرفی ظرفیت های این بندر گفت: بدون شک امضای تفاهم نامه خواهر خوانندگی بین بندر شهید رجایی و بندر آنتورپ تعامل و همکاری های دو کشور را توسعه خواهد داد.